Klassiskt

Sexton Strängar

Sexton Strängar

Som klassiskt utbildade musiker tar kvartetten avstamp i den klassiska musiken men färdas sen genom många olika stilar och genrer. Föreställningar för barn och med visionen att barn på nära håll ska få uppleva en konsert med hög kvalité och på ett sätt där de känner sig inkluderade och delaktiga.

Alla artister →

Salomon Jakobsson

Salomon Jakobsson

Kontakt:
salomon.jakobsson@gmail.com

+46-70-1573498

Hemsidor:
http://salomonjakobsson.com

Artist:
Salomon Jakobsson - Akustisk gitarr

Länkar:
Spotify
Instagram
Facebook

Salomon Jakobsson är en akustisk gitarrist och kompositör bosatt i Malmö. Hans musik kan beskrivas som en kombination av Lenny Breau och Michael Hedges tekniska traditioner blandat med klassisk musik, metal, jazz och 8-bit.

2016 släppte han sitt debutalbum “In The Valley of Notes” och har sedan dess turnerat runtom i Europa, vunnit priser i flertalet musiktävlingar samt blivit inbjuden till Ibanez, D’Addarios och Hughes & Kettners internationella artistteam.

Under hösten släpps musik från projektet Zagros Duo där orientalisk klarinett musik möter modern fingerstyle-gitarr i uttrycksfulla arrangemang och egna kompositioner. I början av 2020 väntas ett nytt soloalbum.

Citat/omnämnanden: “What I hear is a synthesis of classical music, popular harmonies and percussive style with a few mad passages in the mix. The tune is played with incredible virtuosity, yet sensitively. A solid melody with a passage where the player combines artificial harmonics with a rythmical slapping with a ring on the thumb! The name of the composition is Introspective (Insanity) and I’m scratching my head: who is this young lad, who plays like this?” (Novy Popular: Issue 3 / 2016)

Alla artister →

Vindla String Quartet

Vindla String Quartet

Bland Vindlas många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Moto Boy, Miriam Bryant, Helena Josefsson, Forest & Crispian och Albin Gromer, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckelharpisten Emilia Amper.

Alla artister →

LOVISA STENBERG

LOVISA STENBERG

Lovisa Stenberg är frilansande flöjtist som spelar kammarmusik, symfoniorkester och har flera olika projekt för barn. Lovisa är drivande i Lupuskvintetten som framför barnföreställningen Peter och vargen på ett medryckande och lättillgängligt vis. Duo Dynamique är en duo med flöjt och harpa, Lovisa och Gabriela, som har ett uppskattat program och en turné inbokad sommaren 2017. Lovisa spelar även i Trio di legno, trio i trä, som är en träblåsbaserad trio med en pianist. I deras program får man höra tvärflöjt, klarinett, basklarinett och olika saxofoner i kombinationer som inte hör till de vanligaste. Lovisa är även flöjtist i Smålandsoperan och spelar regelbundet i Malmö symfoniorkester och på Norrlandsoperan.

Bakgrund:
Musikerutbildning, 1998-2001 Malmö musikhögskola
Musik i framtidens förskola, Malmö musikhögskola
I/E tvärflöjt, 1994-1998, Örebro musikhögskola

Aktuella projekt:
Duo Dynamique, flöjt och harpa www.flojtharpa.se

Flickan som aldrig var rädd
Lovisa Stenberg-tvärflöjt, piccola, altflöjt
Katja Nielsen-kontrabas
https://youtu.be/hHUavZDR60Y

Sagobagaren
En föreställning för barn bestående av musik av Alice Tegnér, mer info finns på www.smalandsoperan.se

Trio di legno
Lovisa och Fredrik Stenberg samt Camilla Hellgren.

Lupuskvintetten
Träblåskvintett som framför Peter och vargen som en agerande ensemble.

Alla artister →

Marie Stockmarr Becker

Marie Stockmarr Becker

Marie Stockmarr Beckers musikaliska verksamhet förgrenar sig i olika riktningar och inklusive nutida musik, tidig musik på tidstypiska instrument, improvisation och performance. Mångsidig och lekfull utforskar hon musikaliska gränsland genom rösten från sitt instrument, altfiolen.

Alla artister →

ANNA SUNDBORG DONDELINGER

ANNA SUNDBORG DONDELINGER

Anna Sundborg Dondelinger är en frilansande violinist sen drygt 20 år med Skåne som bas. Mestadels är det vikariat och kontrakt i orkestrarna Malmö Opera, Mso och Hso men även mindre konstellationer, kammarmusik i kyrkor etc, tex Ensemble 11 baserad i Lund.
Hon undervisar också i violin på kulturskolorna i Helsingborg och Svedala vid behov.

Utbildning:
Musikhögskolan Malmö, musikerutbildningen 4 år, prof. A. Fischer, pedagogiskt tillval 2 år
Det Kongelige Musikkonservatorium Köpenhamn 2 år, P. Elbaek
Diverse masterclasses

Alla artister →

COMMEDIA DEL CEMBALO

COMMEDIA DEL CEMBALO

Kontakt:
I.amirell.IA[at]gmail.com

Hemsida:
http://bonarteteater.wordpress.com

Medverkande:
Isabella Amirell, skådespel
Anna Paradiso, cembalo

En cembalo och tre karaktärer ur det rika karaktärsgalleriet ur Commedia dell'Arte möter publiken med komisk färgpalett. Tillsammans väver de in en humoristiskt invecklad historia med cembalon som ackompanjerar med tidstypisk musik från 1600- och 1700-talets Italien. Med masker, kostymer, skådespel och musik från ett spännande instrument som har en speciell klang, berättar Anna och Isabella hur folket roade sig förr i tiden, på ett folkligt och kungligt manér! Efter föreställningen får barnen prova spela på cembalon och prova masker.

Föreställningens längd är 50 min. För barn från 5 år.

Biografi:
Duon Isabella Amirell (skådespel) och Anna Paradiso (cembalo) startades 2016 under Höör Barock festival i Sverige, efter det började de samarbeta både som en duo och i en större produktion med flera musiker och opera. Som grupp är de tämligen nya för varandra, men de har båda arbetat med musik och teater i många år.

Isabella Amirell – skådespel i fysisk teater och Commedia dell’Arte, har spelat på scener runt om i Skandinavien, med olika föreställningar I clown, mim och Commedia dell’Arte. Hon utbildade sig i Paris, på École International du Théatre du Jaques Lecoq, och hos några av de bästa lärarna i clown, improvisation och Commedia dell’Arte I Sverige. Hon har uppträtt för barn och vuxna i snart 20 år I olika föreställningar och events, både som mimartist och i komiska föreställningar.

Anna Paradiso – född och uppvuxen i Bari (Italien), numera bosatt i Sverige, är en erkänt skicklig musiker och flertalet internationella kritiker har rosat hennes tolkningar med ord som 'absolute gem of a harpsichordist' (USA), med en 'fantastic rubato' (Spain) och som 'great story-teller and performer' (BBC, UK). Förutom hennes diplom i solo för piano och cembalo, är hon PhD doctor in Latin and ancient Greek philology. Hon har genomfört konserter i hela Europa, USA, Japan, Taiwan och Hongkong. Hon har fått internationella hyllningar för de inspelningar för BIS där hon tolkar JH Roman på keyboard sonatas, och en av dessa CD’s utnämndes till American Record Choice 2016.

Framstående kompositörer som Daniel Börtz, Fredrick Österling, Chiel Meijering, Ingvar Karkoff har gjort specialkomponerade stycken enkom för henne. På flera konservatorier i Europa har hon gett master-classes och på internationella kurser i Europa, Japan och Taiwan.

Alla artister →

SARA WILÉN

SARA WILÉN

Under 2018 är Sara Wilén aktuell som sångare och improvisatör i bland annat performancen Röstmolnet på Inter Arts Center, och Operaimprovisatörernas produktioner, t ex med Västerås sinfonietta och på Halmstad Vocal & Opera festival.

2017 uruppförde hon som solist nutida verk av Francesco del Nero, Alessando Perini och Jonatan Sersam i Ars Nova/Hertzbreakers konsertserie på Inter Arts Center i Malmö.

Som medlem i Operaimprovisatörerna har hon medverkat som improviserande solist i en lång rad produktioner och gästspel, på bland annat Vadstena-Akademien, Malmöfestivalen, Boulevardteatern, Teaterhuset Bastionen, Lunds humorfestival, i samarbete med Norrlandsoperan, och på turné med Musik i Syd.

Med improvisationsduon Impromans har Sara Walén framträtt bl a i Sveriges Radio P2, Skissernas Museum, Inter Arts Center, i Köpenhamn, Montreal och Belgrad.

Hon har varit solist vid bl.a. Norrlands-Operan, Riksteatern, Operaverkstan vid Malmö Opera, Skånska Operan och Linneateatern på Konserthuset i Växjö och som solist i ett stort antal oratorier och orkesterverk av bl.a. Bach, Händel, Mozart, Saint-Saëns, Nielsen och nutida musik.

Sara Walén debuterade som regissör med musikteaterföreställningen Den fula ankungen med musik av Prokofiev, som spelades på Pianofestivalen i Helsingborg 2014.

Sara Walén är också flitigt anlitad som coach, lärare och/eller presentatör av metoder i improvisation. Sedan 2013 har Sara varit verksam som handledare, examinator och koordinator för kandidat- och masterstudenter i examensarbeten i Musik vid MHM.

Utbildning i urval:
Musikhögskolan i Malmö – doktorsexamen i musik, 2017
Musikhögskolan i Malmö – konstnärlig masterexamen i klassisk sång, 2003
Operastudio 67

Alla artister →

ELISABETH JÖNSSON

ELISABETH JÖNSSON

Elisabeth Jönsson 16x9.jpg

Elisabeth Jönsson är aktuell med En drömbok, en saga om verklighet (Liv och Tanke Förlag, 2024) Boken inrymmer noter, sångtexter och lyrik. Ackompanjerade av Halina Larssons stämningsfulla fotografier blir boken en estetisk upplevelse i sig.

Elisabeth Jönsson skriver texter och musik om livet, tiden och vad det kan innebära att vara människa i vår tid. Hon framför program såväl på egen hand som i samarbete med professionella musiker och skräddarsyr program efter önskemål.

Det finns möjlighet att kombinera program med efterföljande diskussion och/eller workshop. Det kan då handla om att diskutera ett eller flera av de teman som hon ofta återkommer till såsom skapande, existens, mening, människovärde och hopp.

Elisabeth är även medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Ord i Kronoberg, STIM och Sveriges Författarförbund.

Tidigare framföranden har varit på uppdrag av bland andra ABF Kronoberg, Det fria ordets hus, Växjö, Kampradstiftelsen, Sensus studieförbund, Svenska kyrkan, Smålands författarsällskap och Växjö bibliotek.

Alla artister →

HEDDA HEISKANEN

Hedda Heiskanen tog musikerexamen på Musikhögskolan i Malmö år 2005. Numera arbetar hon som frilansmusiker, bl.a. i symfoniorkestrar, som kammarmusiker, solist, konsertmästare, repetitör och i olika band. Den argentinska tangon är en speciell passion, men Hedda har även ett stort intresse för folkmusik från olika kulturer. Förutom violin spelar Hedda även piano, nyckelharpa, kamanche (persisk fiol) och dan Nhi (vietnamesisk fiol) i olika sammanhang.

Heiskanen Kapell är ett band som spelar finsk och argentinsk tango och "urskogsmusik" från Finlands mörka skogar. Bandet leds av Hedda Heiskanen, mestadels vid pianot, men även på violin och nyckelharpa. Förutom Hedda Heiskanen, består bandet av Saana Kähkönen, Erja Riikonen och Anna Fält.

Zarassi Trio – en trio bestående av Negar Zarassi, Juanjo Passo och Hedda Heiskanen. Repertoaren varierar från klassisk opera till argentinsk tango och persisk musik. Hedda medverkar på violin, piano, nyckelharpa och kamanche.

Duo Heiskanen-Passo – en duo med sambon Juanjo Passo. Duon spelar argentinsk tango och även finsk musik. Spelade bl.a. på Musik på Bosjökloster 2016.

Alla artister →

LISA LÖFQVIST

Lisa Löfqvist är frilansande sångerska och har sedan 2005 främst arbetat i kören på Malmö Opera, men har även sjungit i barnoperan Halmhatten Filttofflan med Operaverkstan, gjort rollen som Anemotis i Prinsessan av Cypern, varit solist vid Nyårsfesten 2008 och gjort rollen som Louise i Pariserliv, Tisbe i Askungen 2010. 2014 gjorde hon Despina i Skånska Operans Cosi fan tutte. Under våren 2016 medverkade hon i musikalen Billy Elliot på Malmö Opera. Parallellt med arbetet på Malmö Opera har hon tagit fram konceptet Operettsingalong, ett entimmes-program som går på turné i Skåne under 2016/17. Hon har tidigare frilansat som sångerska i Tyskland – främst i Berlin på bl a Schlosspark Theater och Hansa Theater där hon sjungit såväl musikal, operett som opera. Under 2000 vann hon första pris i Lotte Lenya-tävlingen arrangerad av Kurt Weill Foundation i New York.

Bakgrund:
Lisa Löfqvist är utbildad vid Göteborgs Teaterhögskolas musikallinje och vid Hochschule der Künste i Berlin.

Länkar:
http://operettsingalong.com

Alla artister →

MACHAUT MACHINE

Machaut Machine

Kontakt:
peeter[at]machautmachine.com

Hemsida:
www.machautmachine.com

Medverkande:
Lottie Sällström Randsalu – mezzosopran
Linus Hjelm – countertenor
Oskar Wigelius – tenor
Peeter Sällström Randsalu – bas

Machaut Machine är en vokalkvartett från Malmö som erbjuder en blandning av gammal och nyskriven musik som ni garanterat inte har hört förut, däribland två verk som har skrivits speciellt för oss och som ska få sitt uruppförande 2016. Under 2016 innehåller vårt program en magnifik motett av J. S. Bachs svärson och elev Johann Christoph Altnickol samt nyskrivna verk av Ivan Moody, Charlotte Bray och Ulrika Emanuelsson. På vår repertoar finns också verk av gamla mästare som Guillaume de Machaut, John Dunstaple, Josquin Des Prez och William Byrd samt framstående nu levande kompositörer som Arvo Pärt och Gavin Bryars.

Alla artister →