CHANGO TANGO

Chango Tango

Chango Tango.jpg

Kontakt:
chango.tango@outlook.com

Hemsida:
https://www.heddaheiskanen.com/chango-tango/

Boka genom Musik i Syd:
https://www.musikisyd.se/unga/bestalla/chango-tango/

Medverkande:
Hedda Heiskanen – violin
Juanjo Passo – bandoneon, gitarr

Hitta hem på jorden före orden
Chango är en liten pojke som gjort en mycket lång resa, och hamnat i ett land där allt är annorlunda och ingen förstår vad han säger. Hans stora passion är glass – men hur ska han förklara att det är det han önskar sig mest av allt?

Och vad är det i den mystiska låda han suttit på under resan? När han öppnar den hittar han ett nytt sätt att kommunicera – musik! Men han kommer också att behöva hjälp av barnen han möter (publiken) för att få sin glass till slut. 

I en virvlande resa med både argentinsk och finsk tango som kompass, följer vi den lilla människans färd från ensamhet och isolering till förståelse, glädje och gemenskap.

Hedda Heiskanen på violin och Juanjo Passo på bandoneon och gitarr, sammanflätar elegant sina musikaliska och kulturella rötter. Berättelsen om Chango Tango är också sammanvävd med deras egna livshistorier: Heddas finska pappa som var krigsbarn i Sverige under andra världskriget, och Juanjos familj som flydde från Argentina 1980 på grund av politisk förföljelse. Resultatet blir en berättande konsert som på ett mjukt och kärleksfullt sätt vågar beröra det smärtsamma temat barn och flykt.

För barn 2-5 år.

Föreställningen beställs genom Musik i Syd. 

Alla artister →