Moving Out

Moving Out Musikcentrum Syd Region Skåne

Moving Out

I projektet Moving Out kommer Musikcentrum Syd att fokusera på att hitta metoder och aktiviteter för att stötta frilansande musiker som inte bor i Malmö, utan valt att leva sina liv på mindre orter eller på landsbygden. Som regionfinansierad organisation är ett av våra viktiga mål att nå ut i hela Region Skåne.

Under projektet kommer vi att:

1.     Kartlägga konstnärskluster, organisationer, enskilda musiker, kulturtjänstemän m fl, och nå fram till fler genom branschträffar, seminarier, föreläsningar, workshops mm, och därmed sätta ljuset på de behov och de perspektiv som finns i periferin.

2.     Livesända och spela in evenemangen för att vara tillgängliga i realtid eller på hemsidan eller via våra digitala kanaler i efterhand. Vi vill sända från periferin och där föra samman musiker och andra intressenter i samtal om frilansarbetets verklighet för konstutövare.

3.     Bygga vår digitala plattform så att våra medlemmar inte bara kan följa vår verksamhet och ta del av kunskap, utan också delta aktivt i dialog med oss och med andra medlemmar. Med utökad teknik hoppas vi att även andra aktiviteter som coachning ska kunna genomföras mer frekvent genom digitalteknik, istället för som idag oftast med möte på kontoret i Malmö.

 

Läs mer om våra medlemmar utanför storstan här: