Skapande skola logga avlång banner.jpg
 
 
 

Musik i Skapande skola och Förskola

Under 2019 har Musikcentrum dragit igång ett nytt samarbetsprojekt kring Skapande Skola. Tanken är ett samarbete mellan Musikcentrum-föreningarna i landet ska göra de artister som är aktuella för Skapande Skola mer synliga för skolor och koordinatorer.

Så fungerar Skapande Skola
Skapande Skola är ett statsbidrag som kan sökas av skolor och förskolor för samverkan med professionella kulturutövare. Bidraget som fördelas är på cirka 170 miljoner kronor per år och går till förskola, grundskola, förberedelseklass och särskola. Ansökan görs i januari-februari för den påföljande höst- och vårterminen. Läs mer om ansökningsprocessen här!

Arbetar du inom skola eller förskola?
Bland våra artister finns Simon Lussi tillsammans med Jens Andersson och PopUp Studion, Skrot, Chango Tango och många fler som specialiserat sig på att arbeta med Skapande Skola och musik för barn och unga. Vissa har mer eller mindre färdiga projekt att erbjuda samarbete kring, medan andra föredrar att utveckla något nytt direkt tillsammans med en skola eller kommun! Här har vi samlat våra artister som arbetar med program för Skapande Skola! Sök efter inspiration nedan eller i vår artistkatalog under Barn och Unga! Eller ta en titt på Musikcentrums gemensamma Facebook-sida för Skapande Skola, där vi delar med oss av artister och projekt inom Skapande Skola från hela landet!

Är du frilansmusiker?
Som medlem i Musikcentrum Syd kan vi erbjuda hjälp och rådgivning kring hur ett Skapande Skola-paket kan utformas. Du kan också söka inspiration genom att ta del av hur andra medlemmar arbetar med musik i Skapande Skola. Vi hjälper dig att synas med ditt material och att hitta nya kontakter och samarbetspartners. Här kan du ansöka om medlemskap i Musikcentrum Syd!

Kontakta oss
Behöver du hjälp att hitta musik, konserter, föreställningar, workshops eller musiker för Skapande Skola? Vill har rådgivning kring hur en ansökan ska utformas? Eller har du en musikföreställning eller workshop som du tror skulle kunna omarbetas för att fungera i Skapande Skola? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Om du arbetar inom skola eller förskola och undrar över artisternas priser och tillgänglighet kan du vända dig direkt till respektive artist! Kontaktuppgifter hittar du på respektive artists sida. Sök i vårt utbud för Skapande Skola här!


“Alla barn och unga har rätt att få ta del av professionell och kvalitativ konst och kultur, som vidgar deras vyer, ger perspektiv och förståelse för världen de lever i. På så sätt kan de påverka och förändra sina och andras levnadsvillkor. De ska inspireras till och ges möjligheter att uttrycka sina tankar genom kultur och konst.

Kulturrådet fördelar sedan 2008 årligen bidraget. Bidraget är på cirka 170 miljoner kronor per år och går till förskola – grundskolans årskurs 9, förberedelseklass och särskola. Ansökan görs mellan december och februari för den påföljande höst- och vårterminen.”

Läs mer på Kulturrådets hemsida →

Här kan du söka efter samarbetspartners inom andra konstformer →