Lunchsnack med Stefan Klaverdal, Malte Zeberg och Izabelle Norén

Tryck på play för att starta videon!

Lunchsnack med Stefan Klaverdal, Malte Zeberg och Izabelle Norén

"Hur är det att verka som frilansande musiker utanför storstaden?"

Astrid Selling samtalar med Hjärnarpsbon Stefan Klaverdal, Laholmsbon Malte Zeberg och Unnarydsbon Izabelle Norén, alla frilansande musiker. Om de möjligheter och begränsningar som finns för frilansande musiker utanför storstaden. Samtalet sänds på Facebook och här på vår webbsida.

 

Izabelle Norén

Izabelle Norén Izhav Musikcentrum Syd Unnaryd Moving Out.jpg

Izabella Norén är låtskrivare, artist , frontfigur i bandet Nü Fiona och har sitt eget solo projekt IZHAV. Hon bor i Unnaryd i Småland. I Unnaryd finns också ett musikkollektiv och festivalen “Into the woods”.

Intervju med Izabella

Nü Fiona webbsida:

Into the woods festivalen

 

Malte Zeberg

Malte Zeberg Musikcentrum Syd Lunchsnack Moving Out .jpg

Malte Zeberg är en erfaren bassist och folkmusiker från Skåne. Han är för närvarande aktiv och turnerar i många olika band & projekt, som Trolska Polska ledd av den berömda danska musikern Martin Seeberg (Sorten Muld, Instinkt, Asynje), Floating Sofa Quartet tillsammans med Mads Kjøller Henningsen (Lars Lilholt Band, Spöket i Köket, Pøbel, Trolska Polska) Leija Lautamaja (Enkel, PK Keranen) Clara Tesch (Vesselil). Han arbetar också regelbundet med den uppskattade konstnären Kristina Issa (skådespelare och musiker på Göteborgs stadsteater och Backa-teatern).

Webbsida

En video med Izabellas och Maltes band Nü Fiona till låten "Sun Please". Inspelad på Dansbanan i Unnaryd.

Ett av Maltes många projekt: Floating Sofa Quartet

 
 

Stefan har en sjuårig kompositionsutbildning för lärare som Maurice Karkoff, Hans Gefors, och komponerar för de mest skilda sammanhang. Han har t.ex. skrivit två operor om vävning, en vandringskonsert på IKEA, musik till meditation, körmusik, en mängd kammarmusik och varit Sveriges första artist-in-residence på sjukhuset i Ängelholm. Stefan spelar också själv i stor utsträckning och prioriterar då gärna datorn som sitt instrument, men då oftast i kombination med ett annat traditionellt instrument. Stefans gärning som tonsättare har lett till ett flertal internationella priser som t.ex. det prestigefulla IMEB i Frankrike och Prins Eugenes Kulturpris. Man kan också hitta Stefan musik på ett flertal CD-skivor och givetvis på strömningstjänster. Tillsammans med en av sina vänner David Härenstam, grundare till Stockholm Chamber Music, har Stefan startat den genrelösa festivalen “IN BETWEEN MUSIC FESTIVAL” som äger rum i Hjärnarp.

Läs mer om Musikcentrum Syds projekt Moving Out här: