Kompositör

Salomon Jakobsson

Salomon Jakobsson

Kontakt:
salomon.jakobsson@gmail.com

+46-70-1573498

Hemsidor:
http://salomonjakobsson.com

Artist:
Salomon Jakobsson - Akustisk gitarr

Länkar:
Spotify
Instagram
Facebook

Salomon Jakobsson är en akustisk gitarrist och kompositör bosatt i Malmö. Hans musik kan beskrivas som en kombination av Lenny Breau och Michael Hedges tekniska traditioner blandat med klassisk musik, metal, jazz och 8-bit.

2016 släppte han sitt debutalbum “In The Valley of Notes” och har sedan dess turnerat runtom i Europa, vunnit priser i flertalet musiktävlingar samt blivit inbjuden till Ibanez, D’Addarios och Hughes & Kettners internationella artistteam.

Under hösten släpps musik från projektet Zagros Duo där orientalisk klarinett musik möter modern fingerstyle-gitarr i uttrycksfulla arrangemang och egna kompositioner. I början av 2020 väntas ett nytt soloalbum.

Citat/omnämnanden: “What I hear is a synthesis of classical music, popular harmonies and percussive style with a few mad passages in the mix. The tune is played with incredible virtuosity, yet sensitively. A solid melody with a passage where the player combines artificial harmonics with a rythmical slapping with a ring on the thumb! The name of the composition is Introspective (Insanity) and I’m scratching my head: who is this young lad, who plays like this?” (Novy Popular: Issue 3 / 2016)

Alla artister →

Sara Thuresson

Sara Thuresson

Sara Thuresson har under de senaste åren blivit extra uppmärksammad för sina projekt vid Sveriges tunga anstalter, med tonvikt på Hinseberg. 2017 kom skivan med samma namn ut och fram till september 2018 skildrades arbetet i utställningen Musik bakom Galler, på Malmö Museer.

Alla artister →

Vindla String Quartet

Vindla String Quartet

Bland Vindlas många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Moto Boy, Miriam Bryant, Helena Josefsson, Forest & Crispian och Albin Gromer, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckelharpisten Emilia Amper.

Alla artister →

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET

Medverkande:
Cecilia Nordlund – sång, gitarr, komposition
Åsa Gjerstad – cello
Julia Giertz – oljud, synth, effekter
Lotta Wenglén – percussion, synth, sång
Christina Svärdström – oljud, synth, effekter och sång

Hemsida:
www.cecilianordlund.com

Boka:
Blackbird Artists
emma@blackbirdartists.com

Debutalbum ”Åska & Blod” släpptes den 28 november 2018 och har blivit hyllat av Jan Gradvall och Sonic med flera!

Nu är Cecilia Nordlund tillbaka med ett nytt band och sjunger på svenska!

Malmöbaserade artisten Cecilia Nordlund har skrivit musik i ett antal olika konstellationer sedan nittiotalet. Ni minns kanske alternativa rockbandet Souls som Nordlund frontade och som turnerade i USA och spelade in skivor med legendaren Steve Albini? Efter det har hon synts i ett flertal andra band och projekt som Monkeystrikes, Cilihili, Sunshine Rabbits och Dollykollot och gjort musik med både Marit Bergman och Fever Ray.

Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet är ett samarbete mellan kompositören och oljudsmakaren Julia Giertz, multi-instrumentalisten och sångerskan Lotta Wenglén cellisten Åsa Gjerstad och live förstärks bandet med multi-instrumentalisten Christina Svärdström. Tillsammans skapar de suggestiv oljudspop på svenska. Vackra cellomelodier blandas med hårda beats, drömska oljudsmattor och ödsliga gitarrslingor. Cecilias dynamiska röst och personliga texter är navet i musiken.

”Albumet är ett stort svenskt konstverk fullt av åska och blod”
– Jan Gradvall, Di, 7 dec 2018

”Det är en skiva som mullrar och vibrerar, skaver och trycker, då och då briserar. Ljuden och stämningarna och orden lämnar dig ingen ro, det går inte stänga ute världen, även om Cecilia Nordlunds empatiska röst och resonerande tilltal får gestalta ljuset i mänsklighetens återkommande mörker.”
– Pierre Hellqvist, Sonic 12 december 2018

”Åska & Blod är tröst men också kraft, ett kärleksvapen som säger: Du är inte ensam. Hatet ska aldrig vinna. Vi är alltid fler som älskar.”
– Gustav Haggren, Kristianstadsbladet 17 november 2018

Alla artister →

LOVE KJELLSSON

LOVE KJELLSSON

Kontakt:
lovekjellsson@gmail.com

Hemsida:
http://lovekjellsson.se

Aktuella projekt:
Dyr Tid – världsmusik
Barnet – indiepop
Moaivi – folkmusik
Knekke Greine – nycirkus
Foot in Face – nycirkus Plast - nycirkus Nesa i Jordan - nycirkus

Love Kjellsson är en musiker och kompositör som rör sig i gränslandet mellan modern cirkus och musik. Uppvuxen med folkmusik har han senare i livet sökt kombinera den med alternativ pop/rock. Han arbetar med digital produktion och syntar så väl som med traditionell sång, fiol och elgitarr.

I Moaivi – ett samarbete mellan Johanna Sevä och Love Kjellsson – skapar duon tillsammans modern samisk musik. Det är ett möte med två individer med radikalt olika bakgrunder men ett gemensamt mål att uttrycka sina tankar och känslor. Moaivis ljudbild är en blandning av joiktraditionen och den svenska violettraditionen med influenser från modern pop, rock och omgivande musik. Den meditativa atmosfären är inspirerad av gammal musik som syftar till att sätta publiken i kontakt med sina känslor. Musiken beskriver historiska händelser och kommenterar också det moderna samhället och livsstilen. Kompositionerna lämnar utrymme för improvisation för att låta musikens uttryck utvecklas över tiden.

Ordet Moaivi är samiskt språk och betyder kaos eller störning.

"Det låter både som elektronisk musik och folkmusik på samma gång. Som ett exempel på det senare är låten Riegádit med starka fioler som ingredienser. Det finns en lekfullhet för att skapa unika ljud [...] men under ytan finns allvaret."
– Lira

"Hur låter Moivis musik? Jo, väldigt lugn och mystisk, elektronisk, den är nästan tyst fast den låter hela tiden, full av små detaljer, ibland knappt hörbara sådana, mänskliga röster som talar och jojkar spöklikt."
– Zero Magazine

Utbildning:
Stockholm Dramatic University – Master of Fine Arts, Performance & Media
Malungs Folkhögskola – Traditional singing

Alla artister →

Anna Helmersson

Anna Helmersson

Anna Helmersson är sångare, låtskrivare ljudkonstnär och musikproducent som jobbar främst med elektroniska kompositioner. I sitt huvudprojekt Tropical Vampire, använder hon sig av manipulerade samplingar, syntar, effektpedaler och feedbackloopar, medan andra elektroniska projekt som Body and Guts och Depressed040 orienterar sig mer kring ljuddesign.

Anna är ursprungligen från Australia och har bott i Sverige sen 2013 med bas i Malmö.
Från att i tidiga tonåren experimentera med eget material på en fyrakanalsbandspelare har Anna utvecklat ett alldeles eget sound av sköra toner sammanflätade i catchy hooks. Direkt efter gymnasiet började hon plugga till teater med ”The Actors Apprenticeship” program 2015 i Perth, Australia och tog sedan kandidatprogram i Mänsklig Anatomi från 2006 till 2009.
Efter flytten till Sverige började hon studera fri konst på Konstskolan Munka från 2013 till 2015 med Ljudkonst samt Performance som huvuduttryck.
Sedan dess har Anna ställt ut samt uppträtt med ljudkonst på olika gallerier inom Malmö och Helsingborg, hon frilansar som musiker, producent, ljudtekniker och dj.

Aktuella projekt:
Tropical Vampire
https://soundcloud.com/tropicalvampire
Avant-garde electropop

Body and guts
https://soundcloud.com/bodyandguts
Experimentell electronica/Elektroakustisk musik

Depressed040
https://soundcloud.com/depressed040
Synt/Industriell

Alla artister →

BRITA BJÖRS

Brita Björs är sångare, musiker, musiklärare, kompositör, och scenframträdare.

Hon är bland annat aktuell med föreställningen Folkmusikens Queen B – en exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet, en fanfar för hemlängtan, som hade urpremiär i augusti 2017.

Föreställningen kommer fortsätta spelas under 2019.

Brita Björs är utbildad vid folkmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö. Hon har tidigare studerat teater och arbetat på Folkteatern i Gävleborg. Hon är egenföretagare som åtar sig uppdrag inom sång, musik, underhållning, undervisning, teater och scenkonst. Brita är i grunden folkmusiker men hon kastar sig gladeligen ut i vadsomhelst som verkar kul.

Länkar:
Folkmusikens Queen B
Tall Dark Strangers
The Erotica Project
Jukebox-Brita

Alla artister →

ELISABETH JÖNSSON

ELISABETH JÖNSSON

Elisabeth Jönsson 16x9.jpg

Elisabeth Jönsson är aktuell med En drömbok, en saga om verklighet (Liv och Tanke Förlag, 2024) Boken inrymmer noter, sångtexter och lyrik. Ackompanjerade av Halina Larssons stämningsfulla fotografier blir boken en estetisk upplevelse i sig.

Elisabeth Jönsson skriver texter och musik om livet, tiden och vad det kan innebära att vara människa i vår tid. Hon framför program såväl på egen hand som i samarbete med professionella musiker och skräddarsyr program efter önskemål.

Det finns möjlighet att kombinera program med efterföljande diskussion och/eller workshop. Det kan då handla om att diskutera ett eller flera av de teman som hon ofta återkommer till såsom skapande, existens, mening, människovärde och hopp.

Elisabeth är även medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap, Ord i Kronoberg, STIM och Sveriges Författarförbund.

Tidigare framföranden har varit på uppdrag av bland andra ABF Kronoberg, Det fria ordets hus, Växjö, Kampradstiftelsen, Sensus studieförbund, Svenska kyrkan, Smålands författarsällskap och Växjö bibliotek.

Alla artister →

MAX WAINWRIGHT

MAX WAINWRIGHT

Max Wainwright är intresserad av kaos, system, det dåliga, oplanerade händelser, musik/framförande som skulptur, slump, prassel, saker, att bygga saker, ha sönder saker.

Har undervisat elever på kandidatnivå i Kompositoriska Processer (systemkomposition, instrumentdesign, mm) vid Göteborgs Universitet.

Bakgrund:
Gotlands Tonsättarskola, Visby, 2008-2010
Kandidat i elektronisk komposition, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm, 2010-2011
De Montfort University, Leicester, 2011-2012
Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2012-2013
Master i elektronisk komposition, Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2013-2015

Alla artister →

OLLE GRANE

Olle Grane är improvisationsmusiker, ljudtekniker inom det akustiska fältet (kammarmusik och jazz i synnerhet) och pedagog.

Som musiker improviserar, komponerar och framför han musik, framför allt i små besättningar som duo- och trio-format. Han utforskar gärna nya ljud- och klangvärldar och är öppen för nya projekt! Många av hans produktioner inom teater, film och radio har utgått från improvisationer i studion som grund för vidare kompositioner. Som pedagog arbetar han gärna med olika gehörs- och improvisationsmoment blandat med musikteori och klassisk musik. Besök webbsidan för att se och lyssna på hans projekt!

Utbildning:
Skurups Folkhögskola, Jazzmusikerlinjen (1992-1993)
Musikhögskolan i Malmö, Instrumental- och Ensemblelärarutbildningen, Musikproducentutbildningen (1993 - 2001)
Banff Centre of the Arts i Kanada, Audio Associate (2006)

Länkar:
Trio Paradiso

Alla artister →

STEFAN KLAVERDAL

Stefan Klaverdal

Stefan Klaverdal är tonsättare och ljudkonstnär baserad i Sverige, men musiken spelas över hela världen. Musiken beskrivs som kalejdoskopisk med en dramatisk kvalité samtidigt som den är lyrisk och vacker.

Tonsättaren Stefan Klaverdal komponerar många olika sorters musik, men har specialiserat sig på vokal och elektronisk musik, samt musik för okonventionella sammanhang som t.ex. en vandringskonsert på IKEA. Musiken spelas ofta och har vunnit flera priser, som t.ex. den prestigefulla IMEB i Bourges. 2012 förärades han med Prins Eugens Kulturpris för sitt gränsöverskridande och uppfinningsrika arbete och 2014 utsågs han till ”årets tonsättare” av Bergslagens kammarsymfoniker. Under flera år har han arbetat med musikdramatik i olika former, och har med två operor om vävning turnerat både i Europa och Bangladesh. Under 2016-17 spelades omkring 150 föreställningar av barnoperan "Mitt Lyckliga Liv" runtom i Sverige. Han har också arbetat med dans och teatermusik i flera olika sammanhang, senast med teater InSite i Malmö.

Ljudkonstnären Stefan Klaverdal samarbetar ofta och gärna med andra konstnärer från olika discipliner. Han gjorde internationell debut som ljudkonstnär under Helsingfors Kulturhuvudstadsår 2000 i biennalen ArtGenda där han representerade Malmö Stad i samarbete med nio andra konstnärer. Sedan dess har han genomfört många olika ljudkonstprojekt, som t.ex. i Finland, England nu nyligen och inom ramen för en storskalig utomhusteater i Malmö 2016. Verken inom samlingsnamnet ”Väsen” visas permanent i Vallastaden i Linköping.

Pedagogen Stefan Klaverdal har bland annat arbetat vid Musikhögskolan i Malmö och Konsthögskolan i Malmö. Han har i över 10 års tid arbetat fram flera metoder för att undervisa mindre och större grupper i komposition och ljudhantering och har en speciell nisch i att hjälpa andra människor att släppa fram sin kreativitet. En av metoderna har vuxit fram i samarbete med Prof. Ann-Krestin Vernersson och bygger på en fusion av Rytmik som metod och kompositionsteorier och går under namnet Kompositionsverkstad.
Stefan Klaverdals musik beskrivs ofta som passionerad och dramatisk, expressiv och suggestiv, kalejdoskopisk och mycket vacker. Han kombinerar ofta disparata musikaliska material, samt sammanför akustiska och elektroniska instrument för att skapa en unik och mycket rik musikalisk värld.

Musikern Stefan Klaverdal spelar främst elektroniska och helst datorbaserade instrument, gärna improvisationsbaserat. Han har arbetat mycket med ensembler där man utgår från instruktionsbaserade eller grafiska partitur. För närvarande arbetar han också som kyrkomusiker.

Aktuella projekt:
Mittemellan - tio existentiella frågor som film, samtal och musik för kör och ambient
En del av projektet är också föreställningen "Får jag dö i din famn" - en samtalskonsert om döden i samarbete med Negar Zarassi och Thomas Romlöv
www.mittemellan.nu

Mitt i - ett pedagogiskt projekt för Svenska Kyrkan om ämnen som ungdomar själva valt att prata om med film, musik och kost.
www.mitti2017.se

Drömmar - ett musikprojekt om drömmar, förhoppningar och tankar från människor som kommit till Sverige från andra delar av världen
Samarbete med Saxenborn Singers, Joachim Saxenborn och Bartoul Ardat och Yazan Alqaq
www.stefanklaverdal.com

Utbildning:
Komposition Diplom vid Musikhögskolan i Malmö
Musikproduktion vid Musikhögskolan i Malmö
Musikvetenskap vid Stockholms Universitet
KMI i Stockholm

Alla artister →