JOHANNA JINGNERT

JOHANNA JINGNERT

Kontakt:
music[at]johannajingnert.se

Hemsida:
www.johannajingnert.com

Medverkande:
Johanna Jingnert – Sång
Johan Danving – Trummor
Oskar Wickström – Bas
Oskar Ottosson – Piano
Anton Thilander – Gitarr

Johanna Jingnert är en sångerska och låtskrivare uppvuxen i Göteborg. Med en stor passion för musiken blandar hon olika genrer till något eget. Hon är inte rädd för att blanda glada melodier med texter som har en mer allvarlig underton. Inspirationen hämtar hon ifrån artister som Sara Bareilles, Amy Winehouse, India Arie, Esperanza Spalding och Lisa Nilsson. Tillsammans med sitt band har hon bland annat spelat på festivaler som Torsjö Live, Make musik Stockholm, Malmöfestivalen och Jazz Under Stjärnorna där Nils Landgren spelade solo på låten Don't Get Rid Of Me. Sommaren 2016 släpptes hennes första EP "Goodbyes And City Lights". Några månad senare släpptes även två nya låtar i live session-version varav en är hennes första låt med svensk text.

Länkar:
Pressblad

Alla artister →

JOHAN DANVING

Johan Danving har kompat många av Sveriges främsta artister såsom: Janne Schaffer, Lasse Holm, Lill-Babs, LaGaylia Frazier, Lasse Berghagen, Nanne Grönvall och många fler. Han började spela trummor vid 9 års ålder och influerades tidigt av John Bonham och Simon Phillips. Sedan 2011 har Johan frilansat och kom med i schlagershowen "Bra Vibrationer" från Kristianstad. Samma år blev han också medlem i "The Dimestore Junkies" som spelade in sin debutskiva med Mikael Nord Andersson som producent. Johan började också driva coverbandet Vertigo tillsammans med Johanna Jingnert.

Aktuella projekt:
Johanna Jingnert: sångerska & låtskrivare från Göteborg som verkar i pop/soul/jazz-genren: https://www.facebook.com/johannajingnertartist/ , https://www.johannajingnert.com/
Vertigo: coverband baserat i Skåne som spelar på alla möjliga sorters evenemang så som bröllop, företagsfester, after-ski osv: https://www.facebook.com/coverbandvertigo/
Linus Flink: sångare och låtskrivare från Kristianstad: https://www.facebook.com/linusflinkofficial/

Utbildning:
2009-2011 Furuboda Folkhögskolas Musiklinje.

 

Alla artister →

JUANJO PASSO

Juanjo Passo är musiker, född i Buenos Aires, Argentina. Han har vuxit upp med tango och har sedan han var 16 år uppträtt som gitarrist med sin tangosjungande far. Han leder det Malmö-baserade tangobandet Orquesta Tangarte och har sedan 6 år tillbaka spelat tangoinstrumentet bandoneon. Han är även grundaren för gruppen Sexteto Bandango. Juanjo har lett kurser och workshops inom tangons olika ämnen på Musikhögskolan i Malmö där han även gått en masterutbildning i Världsmusik; Global Master/GLOMAS.

Juanjo har under många år arrangerat konserter, medverkat i lokala och internationella festivaler och samarbetat med flera av världens främsta tangomusiker. Att föra vidare tangotraditionen och dela med sig av sina kunskaper i tangomusiken är något han brinner för.

Läs mer:
http://www.skd.se/2015/09/02/malmomusiker-som-har-manga-jarn-i-elden/

http://www.nsk.se/2016/11/16/min-bandoneon-har-gett-livet-dynamik/

http://www.skd.se/2013/09/28/min-bandoneon-har-forandrat-mitt-liv/

http://kulturimperiet.se/artikel/hemlandstonser-for-ny-publik/

Alla artister →

LISA LÖFQVIST

Lisa Löfqvist är frilansande sångerska och har sedan 2005 främst arbetat i kören på Malmö Opera, men har även sjungit i barnoperan Halmhatten Filttofflan med Operaverkstan, gjort rollen som Anemotis i Prinsessan av Cypern, varit solist vid Nyårsfesten 2008 och gjort rollen som Louise i Pariserliv, Tisbe i Askungen 2010. 2014 gjorde hon Despina i Skånska Operans Cosi fan tutte. Under våren 2016 medverkade hon i musikalen Billy Elliot på Malmö Opera. Parallellt med arbetet på Malmö Opera har hon tagit fram konceptet Operettsingalong, ett entimmes-program som går på turné i Skåne under 2016/17. Hon har tidigare frilansat som sångerska i Tyskland – främst i Berlin på bl a Schlosspark Theater och Hansa Theater där hon sjungit såväl musikal, operett som opera. Under 2000 vann hon första pris i Lotte Lenya-tävlingen arrangerad av Kurt Weill Foundation i New York.

Bakgrund:
Lisa Löfqvist är utbildad vid Göteborgs Teaterhögskolas musikallinje och vid Hochschule der Künste i Berlin.

Länkar:
http://operettsingalong.com

Alla artister →

MAX WAINWRIGHT

MAX WAINWRIGHT

Max Wainwright är intresserad av kaos, system, det dåliga, oplanerade händelser, musik/framförande som skulptur, slump, prassel, saker, att bygga saker, ha sönder saker.

Har undervisat elever på kandidatnivå i Kompositoriska Processer (systemkomposition, instrumentdesign, mm) vid Göteborgs Universitet.

Bakgrund:
Gotlands Tonsättarskola, Visby, 2008-2010
Kandidat i elektronisk komposition, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm, 2010-2011
De Montfort University, Leicester, 2011-2012
Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2012-2013
Master i elektronisk komposition, Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2013-2015

Alla artister →

MACHAUT MACHINE

Machaut Machine

Kontakt:
peeter[at]machautmachine.com

Hemsida:
www.machautmachine.com

Medverkande:
Lottie Sällström Randsalu – mezzosopran
Linus Hjelm – countertenor
Oskar Wigelius – tenor
Peeter Sällström Randsalu – bas

Machaut Machine är en vokalkvartett från Malmö som erbjuder en blandning av gammal och nyskriven musik som ni garanterat inte har hört förut, däribland två verk som har skrivits speciellt för oss och som ska få sitt uruppförande 2016. Under 2016 innehåller vårt program en magnifik motett av J. S. Bachs svärson och elev Johann Christoph Altnickol samt nyskrivna verk av Ivan Moody, Charlotte Bray och Ulrika Emanuelsson. På vår repertoar finns också verk av gamla mästare som Guillaume de Machaut, John Dunstaple, Josquin Des Prez och William Byrd samt framstående nu levande kompositörer som Arvo Pärt och Gavin Bryars.

Alla artister →

MAKROSS

MAKROSS

Kontakt:
makross[at]makross.se

Hemsida:
http://makross.se/

Medverkande:
Jens Persson – altsaxofon
Rasmus Nyvall – tenorsaxofon
Andreas Henningsson – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Kärleksbarnet Makross blev till en salongsberusad höstkväll i Malmö 2010 med regnet smattrandes mot rutan. ”I did it for love” med Jessica Andersson låg etta på svensktoppen då, en passande aforism.

Ur kärleken till musiken och jazzen föddes Makross som efter sina första staplande steg snabbt utvecklades, hittade sin egen väg och fick smak på livet. Ackordsinstrumenten ratades tidigt till förmån för inte mindre än två saxofoner; en stor och en liten.
Efter en kort introduktion till vad STIM är för något gick kompositionspennan i furiös takt vilket resulterade i debutskivan ”Det är inte så lätt” (2012) på Havtorn Records.
Det tog sig så småningom och uppföljaren ”Kapitel 2 - Vilken lycka”, på vilken även Maggi Olin medverkade, kom ut 2015 på vinyl. "Ett av årets hittills största glädjepiller” basunerar Daniel Gustavsson i Lira ut efter den releasen.

Efter idel turnerande med livespelningar i Sverige, Norden och Estland tedde det sig naturligt att Makross tredje skiva ”We are Swedish jazz group” spelades in live inför publik i Sunnanå Studio.
Denna dubbelvinyl kommer ut under hösten 2017, fylld av spelglädje, finurliga melodier och humor.
En röd tråd genom Makross musik är förankringen i den amerikanska jazztraditionen uppblandat med en svensk tradition av starka melodier. Exempel på influenser är Ornette Coleman, Charles Mingus, Atomic, Lee Konitz, Steve Lehman mfl.

Konserter i urval:
Victoria Nasjonal Jazzscene Oslo, Bullret Jazzklubb Malmö Live, Ystad Jazzfestival, Scalateatern Stockholm, Dunkers Kulturhus Helsingborg, Kulturhuset Oslo, Huset Köpenhamn samt två genomförda turnéer i Estland (flera städer).

Makross skivkatalog:
We are Swedish jazz group (2017)
Kapitel 2 - Vilken lycka (2015)
Det är inte så lätt (2012)

Samtliga släpp är på Havtorn Records

Sagt om Makross:
”Fint att höra ett band med ett distinkt sound, är välrepeterat och har en kul repertoar. Jag är ett fan!”
– Peter Nilsson, trumslagare (Cecilia Persson, Plunge, The Opposite, Bobo Stenson)

”Sammanfattningsvis är Kapitel 2 - Vilken lycka ett av årets hittills största glädjepiller. Det går helt enkelt inte att vara på dåligt humör när Makross drar igång. Rekommenderas varmt."
– Daniel Gustavsson, Lira

"Dette har gjort av bandets andre kapitel er blitt en svært hørverdig plate. Bandet inneholder fine solister, og med Maggi Olin som pianoanker og en særdeles interessant solist, (hør bare på fjerdesporet «Sebastian räddar julen»), så kan det nesten ikke gå galt. Kompet er stødig og sikkert, og det hele høres ut som – ja – ren lykke.”
– Jan Granlie, Salt Peanuts

”…underhållande, välsignad jazz balanserandes mellan uttänkt och påtänkt, mellan tung, amerikansk tradition och något som bara återfinns på våra breddgrader. Och så den där glädjen, den är viktig.”
– Jan-Erik Zandersson, Universum Noll

Alla artister →

MIN PINNE

MIN PINNE

Kontakt:
mediduo[at]hotmail.com

Hemsida:
www.mediduo.wordpress.com

Medverkande:
Ida Karlsson – träblås
Emeli Ek – slagverk

En dag möter Olle och Ekorren varandra i skogen. De hittar pinnar som ger olika ljud och börjar undersöka om det går att spela på vilken pinne som helst? Trumma med dem eller blåsa i dem? Här startar ett rytmikäventyr där målet är att väcka barnens musiklust, men även ta upp frågor som: Är det viktigt att det är din eller min pinne? Vad händer om vi samsas om pinnarna? Musiken består av egenkomponerade låtar som blandas med barnvisor, rörelselekar, jazz och improvisation.

Målgrupp: 2-4 år
Max publik: 30 pers/konsert
Lokal: Fri golvyta, t ex lekhall eller liknande. Scenyta 4x4 m
Speltid: ca 30 min. Bygg/rivtid 45 min/20 min
Period: Vår/höst 2017-2018
Pris: 7500 kr (momsfritt) för: 2 förskoleföreställningar i samma lokal samma dag eller 1 offentlig familjeföreställning – resa och ev. logi tillkommer enligt överenskommelse.
Övrigt: Föreställningen har arbetats fram under kursen Musik i Framtidens Förskola – ett samarbete mellan Unga Musik i Syd och Musikhögskolan i Malmö.

Länkar:
Säljblad – PDF

Alla artister →

OLLE GRANE

Olle Grane är improvisationsmusiker, ljudtekniker inom det akustiska fältet (kammarmusik och jazz i synnerhet) och pedagog.

Som musiker improviserar, komponerar och framför han musik, framför allt i små besättningar som duo- och trio-format. Han utforskar gärna nya ljud- och klangvärldar och är öppen för nya projekt! Många av hans produktioner inom teater, film och radio har utgått från improvisationer i studion som grund för vidare kompositioner. Som pedagog arbetar han gärna med olika gehörs- och improvisationsmoment blandat med musikteori och klassisk musik. Besök webbsidan för att se och lyssna på hans projekt!

Utbildning:
Skurups Folkhögskola, Jazzmusikerlinjen (1992-1993)
Musikhögskolan i Malmö, Instrumental- och Ensemblelärarutbildningen, Musikproducentutbildningen (1993 - 2001)
Banff Centre of the Arts i Kanada, Audio Associate (2006)

Länkar:
Trio Paradiso

Alla artister →

PERSSONS SEXA

PERSSONS SEXA

Kontakt:
perssonssexa[at]gmail.com

Hemsida:
perssonssexa.com

Medverkande:
Jens Persson
Petter Hängsel – trombon
Tobias Ekqvist – elgitarr
Oscar Johansson – piano
Johannes Vaht – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Perssons Sexa är den kritikerrosade sextetten från Malmö som med sitt säregna sound och spelsätt är med och förnyar den svenska jazzen. Grunden för musiken är Jens Perssons kompositioner och influenserna kommen från allt från jazz till pop, hip-hop, soul och nintendo 8-bitarsmusik. Det är melodiskt starka och formmässigt okonventionella stycken som tar det bästa från traditionellt låtskapande men slänger ut det överflödiga genom fönstret. Musiken är noga planerad och släpps sedan lös med hjälp av musikernas färdigheter och fria förhållningssätt för att nå ytterliga en dimension. Det gör Perssons Sexa till en synnerligen intressant liveakt som inte lämnar någon oberörd. Perssons Sexa har sedan 2013 släppt två album, båda på Havtorn Records. Den senaste "Vol II" kom i november 2016. På det gästar även Karolina Almgren (s.sax) och Ellen Pettersson (tpt). Gruppen gör gärna livekonserter med andra artister för att hitta nya musikaliska vägar, främja samarbeten och göra speltillfällen unika.

Sagt om Perssons Sexa:
"...musikalisk skönhet på en nivå som få andra lyckats med under året. Det vackra pianot bygger låtens grund, men när blåset kommer in efter drygt 4:10 lyfter taket. De sista två minuterna av denna låt är bland mina absoluta musikaliska höjdpunkter från 2016."
– Ola Elleström, HYMN om låten "Europa" från Vol II

"Det här gänget är mäktigt att växla mellan lugnt och varsamt plockade melodier och furiöst gruppdrag... ...Ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum!"
– Alexander Agrell, Sydsvenskan

"En av jazzens unga saxlöften,Jens Persson, visar än en gång tillsammans med sina fina musiker att man vill ligga i tätfronten. Gruppen kan verkligen öppna upp musiken och kommunicera. Hög energi och genomtänkta strukturer genomsyrar denna produktion, full av färgskalans olika nyanser. Rekommenderas!"
– Jan Lundgren

Alla artister →

EMELI EK

Emeli Ek har trummor/slagverk, kroppen och rummet som huvudsakligt uttrycksmedel. 

Hon har sedan 2014 frilansat solo (friform) och med duon Medi (friformsrörelsejazz). Medi spelar både som konsertant duo samt med barnföreställningar som bygger på egenkomponerad musik.

Hon spelar även med band som The Bandettes (folkpop/country), Lakely (indieamericana) och driver hyllningsprojeketet Throwback Tribute som än så länge hyllat skivor av Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt, Janis Joplin och nu senast Tom Waits.

Bakgrund:
Emeli är utbildad inom jazz/improvisationsmusik på Fridhems och Skurups folkhögskolor och har genom sin utbildning till rytmikpedagog på Musikhögskolan i Malmö utvecklat musicerandet till att även ta kroppsliga uttryck.



Alla artister →

SABINA CHANTOURIA

SABINA CHANTOURIA

Sabina Chantouria är en svensk/georgisk låtskrivande artist. Tillsammans med sin sång och gitarr tar hon dig till ett poplandskap, ut på en resa där ingen lämnas oberörd. Sabina Chantouria var en av årets finalister i Georgiens nationella final inför Eurovision och är nu aktuell med sin nya singel och musikvideo Stranger (Sach Music) som släppts i samarbete med Sweden Songs (27/1-2017). Stranger är skriven av Sabina Chantouria och producerad av Amir Aly i YLA-Studios. Sabina har även spelats på radio bland annat på SR, P4 den senaste tiden sedan sitt singelsläpp Cry For Me 2016.

2016 släppte Sabina Chantouria singeln Cry For Me även den i samarbete med Sweden Songs, inspelad av den amerikanska producenten Kevin Jarvis i Los Angeles. Jarvis har bland annat arbetat med namn som Iggy Pop, Elvis Costello, Ben Vaughn m.fl och musikvideon är inspelad av regissören Chad Schollmeyer i filmstudion H.Q Avalon Studios, Los Angeles. Sabinas motspelare i videon Ryan J Francis är en mycket väletablerad skådespelare i USA som hon hade nöjet att spela med för andra gången i rad. Singeln fick mycket god respons i media och har spelats i både svensk, georgisk och amerikansk radio.

Alla artister →

SAMLAREN

SAMLAREN

Samlaren har fått en inbjudan till en konsert där hen ska framföra ”livets ljud”, men hur låter egentligen det?

Samlaren är på jakt med sin plinekplonkapparat som samlar in och spelar upp alla ljud och oljud. Men Samlaren kan inte hitta det där ljudet och konserten närmar sig, kanske kan publiken hjälpa till…

Samlaren är en interaktiv barnföreställning som bygger på liveloopingteknik och bjuder in publiken att delta i en kreativ process där ett helt nytt musikaliskt verk skapas. Föreställningen är en enpersonsföreställning där Jenny spelar en figur som älskar ljud och oljud, ord på olika språk, rytmer och melodier.

Jenny Nilsson är en uttrycksfull och gränsöverskridande sångerska och kompositör. Med en genremässig bredd rör hon sig lekfullt mellan jazz, pop och folk, akustiskt och elektroniskt, allvarsamt och lättsamt.

Föreställningen hade premiär på Malmö Live 6 maj 2017 samt turné i Malmös parker med Sommarscen Malmö. Under hösten spelades föreställningen på Mazettihuset genom Barnkulturenheten samt på Barnens Scen i Malmö Folkets Park.

Alla artister →

SOUSOU & MAHER CISSOKO

SOUSOU & MAHER CISSOKO

Kontakt:
jaliyaconnection@gmail.com

Hemsidor:
www.sousoumaher.com

Boka genom MTA:
info@mtaprod.se

Gruppmedlemmar:
Sousou & Maher Cissoko

Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse över flera kontinenter och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund. Detta blir också tydligt i och med att duon sjunger på fem olika språk!

I februari 2018 släppte Sousou & Maher Cissoko sitt nya album ”Made of Music”! Skivan är producerad av Tina Malia och skapad i tre länder; Sverige, USA & Senegal, vilket självklart har präglat musiken.

   - Efter tre album och tio års turnerande i trettio länder ville vi göra ett album som tog oss tillbaka, där allt började. Produktionen bär på historien om två människor, från musikerfamiljer i olika delar av världen, som möttes och började skapa musik tillsammans. Musiken växte till kärlek som växte till en familj, skapad av musik: Made Of Music, berättar Sousou.

Albumet är inspelad i Venice Beach och genom hela processen har de också haft en tydlig vision av att skapa musik baserad på impulser från olika kulturer och genrer.

   - Delade drömmar och visioner har tagit oss runt om i världen för att sprida musiken och budskapet att det finns mer som förenar än som skiljer oss åt, och vi hoppas att de som lyssnar på ”Made Of Music” kommer känna det, säger Maher.

Duon har turnerat över hela världen i hela 30 olika länder, på allt från festivaler till konserthus, och har sina rötter både i Sverige och i Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till västafrikansk kora som förde dem tillsammans. Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet.

Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou N´Dour tog emot Polarpriset sjöng de tillsammans med Timbuktu två av Youssou N´Dours låtar och rörde honom till tårar. I höstas kunde svenska folket följa SVT-serien ”Folkets musik” där kända svenska hitlåtar tolkades av musiker med rötter i andra länder. I tredje avsnittet var det Sousou och Mahers tur att presentera sin tolkning, i deras fall av Kapten Röds ”Ju mer du spottar”.

Sousou & Maher Cissoko kan spela både som duo och med band och bokas nu för hela 2018.

Alla artister →

SOFI HELLBORG GANG

SOFI HELLBORG GANG

Kontakt:
sofi@sofihellborg.com

Hemsida:
www.sofihellborg.com

Medverkande:
Sofi Hellborg – sax, sång, tumpiano
Ola Åkerman – trombon
Magnus Lindeberg – gitarr
Robert Tjäderkvist – keyboards
Mats Ingvarsson – bas
Jon Grinde – trummor
Salieu Dibba – percussion, sång

Sofi Hellborg är en etablerad saxofonist, sångerska och kompositör med åtta album bakom sig. Musiken är en svängig blandning av afro, funk och jazz. Det är också dessa musikstilar som präglat hennes uppväxt och liv. En resa till Kamerun för att studera landets musik ledde till en livslång relation till afrikansk musik, och hon har bott och arbetat utomlands i 16 år, först i London och sedan Paris. Där spelade hon med många kända afrikanska musiker som Mory Kante, Tony Allen, Etienne Mbappe etc.
Sofi har turnerat i många länder både i och utanför Europa. Hon ledde sitt eget band i Paris i många år. 1999 flyttade hon tillbaka till Lund och träffade de musiker hon spelar med nu. Ett sammansvetsat och energifyllt band fyllt av överraskningar.

Om Sun & Rain
"Med ett antal album bakom sig har Sofi Hellborg nästan blivit veteran I sitt fack. På den nya skivan slås man ånyo av vilket suveränt flyt bandet får fram. Samspelet är sublimt och synkoperna så väloljade att det är lätt att missa detaljerna för helheten. En store dos jazz hörs på nya skivan, främst hos solisterna men också en del av blåsarren. Finns just inget att anmärka, skivan är full av solig musik av varierande tempo och intensitet. Så om ni inte har stiftat bekantskap med Sofi förut är Sun & Rain en utmärkt introduktion."
– Andreas Lagercrantz, Lira april 2013

Alla artister →

SANDRA MARIELLE HANSSON

SANDRA MARIELLE HANSSON

Sandra Marielle Hansson.jpg

Sandra Marielle är en mångfacetterad sångerska som rör sig mellan pop, soul, reagge, blues, jazz, ladino folkmusik och storbandsjazz. Hon är vokalissa i Roger Berg Big Band och högaktuell med egen platta och i låtskrivarprojekt som släpptes i januari 2017.

Sandra Marielles solodebut "Six Stories Seven Years" är en platta med ett popsoul akustiskt sound med åttamannaband; grundsättning, stråk och backing vocals. En magisk upplevelse både på skiva och live. Mycket sväng och mycket känslor. Sandra vill göra samhällsnytta med som musik som belyser ämnen såsom orättvisor, utanförskap, skilsmässobarn, utbrändhet. Framträdandena är personliga, med mycket sväng, humor, kärlek och energi. Musiken spelas frekvent på Radio P4 Skåne, Radio Active och Malmökanalen.

Album:
"Six Stories Seven Years"

Roger Berg Big Band:
www.facebook.com/RogersSisters/
www.facebook.com/RogerBergBigBand/

 

Alla artister →

STEFAN KLAVERDAL

Stefan Klaverdal

Stefan Klaverdal är tonsättare och ljudkonstnär baserad i Sverige, men musiken spelas över hela världen. Musiken beskrivs som kalejdoskopisk med en dramatisk kvalité samtidigt som den är lyrisk och vacker.

Tonsättaren Stefan Klaverdal komponerar många olika sorters musik, men har specialiserat sig på vokal och elektronisk musik, samt musik för okonventionella sammanhang som t.ex. en vandringskonsert på IKEA. Musiken spelas ofta och har vunnit flera priser, som t.ex. den prestigefulla IMEB i Bourges. 2012 förärades han med Prins Eugens Kulturpris för sitt gränsöverskridande och uppfinningsrika arbete och 2014 utsågs han till ”årets tonsättare” av Bergslagens kammarsymfoniker. Under flera år har han arbetat med musikdramatik i olika former, och har med två operor om vävning turnerat både i Europa och Bangladesh. Under 2016-17 spelades omkring 150 föreställningar av barnoperan "Mitt Lyckliga Liv" runtom i Sverige. Han har också arbetat med dans och teatermusik i flera olika sammanhang, senast med teater InSite i Malmö.

Ljudkonstnären Stefan Klaverdal samarbetar ofta och gärna med andra konstnärer från olika discipliner. Han gjorde internationell debut som ljudkonstnär under Helsingfors Kulturhuvudstadsår 2000 i biennalen ArtGenda där han representerade Malmö Stad i samarbete med nio andra konstnärer. Sedan dess har han genomfört många olika ljudkonstprojekt, som t.ex. i Finland, England nu nyligen och inom ramen för en storskalig utomhusteater i Malmö 2016. Verken inom samlingsnamnet ”Väsen” visas permanent i Vallastaden i Linköping.

Pedagogen Stefan Klaverdal har bland annat arbetat vid Musikhögskolan i Malmö och Konsthögskolan i Malmö. Han har i över 10 års tid arbetat fram flera metoder för att undervisa mindre och större grupper i komposition och ljudhantering och har en speciell nisch i att hjälpa andra människor att släppa fram sin kreativitet. En av metoderna har vuxit fram i samarbete med Prof. Ann-Krestin Vernersson och bygger på en fusion av Rytmik som metod och kompositionsteorier och går under namnet Kompositionsverkstad.
Stefan Klaverdals musik beskrivs ofta som passionerad och dramatisk, expressiv och suggestiv, kalejdoskopisk och mycket vacker. Han kombinerar ofta disparata musikaliska material, samt sammanför akustiska och elektroniska instrument för att skapa en unik och mycket rik musikalisk värld.

Musikern Stefan Klaverdal spelar främst elektroniska och helst datorbaserade instrument, gärna improvisationsbaserat. Han har arbetat mycket med ensembler där man utgår från instruktionsbaserade eller grafiska partitur. För närvarande arbetar han också som kyrkomusiker.

Aktuella projekt:
Mittemellan - tio existentiella frågor som film, samtal och musik för kör och ambient
En del av projektet är också föreställningen "Får jag dö i din famn" - en samtalskonsert om döden i samarbete med Negar Zarassi och Thomas Romlöv
www.mittemellan.nu

Mitt i - ett pedagogiskt projekt för Svenska Kyrkan om ämnen som ungdomar själva valt att prata om med film, musik och kost.
www.mitti2017.se

Drömmar - ett musikprojekt om drömmar, förhoppningar och tankar från människor som kommit till Sverige från andra delar av världen
Samarbete med Saxenborn Singers, Joachim Saxenborn och Bartoul Ardat och Yazan Alqaq
www.stefanklaverdal.com

Utbildning:
Komposition Diplom vid Musikhögskolan i Malmö
Musikproduktion vid Musikhögskolan i Malmö
Musikvetenskap vid Stockholms Universitet
KMI i Stockholm

Alla artister →

TONSÄTT FÖRSKOLAN

TONSÄTT FÖRSKOLAN

Tonsätt Förskolan är ett musikprojekt som helt och hållet bygger på barnens fantasi och idéer och uppmuntrar till kreativitet, språk  utveckling och rörelse. Tonsätt Förskolan går ut på att, genom nyskapande tankesätt, skapa musik tillsammans med barn i förskolan. Genom improvisation och lekfullhet är barnen huvudpersoner och skapar alldeles egna låtar tillsammans med Simon. Det är barnen som bestämmer!

Besök 1: En sång om dig.

Simon besöker förskolans olika avdelningar i cirka 20 min/avdelning och går runt med sin gitarr och skapar små låtar om, och tillsammans med barnen. Allt de gör, säger och hittar på blir till musik! Både rörelser, språk och ljud. Det är barnen som är huvudpersonerna. Besöket avslutas med en gemensam dans där barnen hittar på motoriska och rytmiska rörelser till musiken. Ingen föreställning är den andra lik.

Besökt 2: Skapa en låt – Musiksamling

Simon kommer tillbaka för ett lite längre besök där de skriver en låt tillsammans med både rörelser och text. Här är barnen med och bestämmer allt ifrån  text och tonart till hastighet på låten. De pratar om vad musik är och träffar bland annat en utomjording som ALDRIG har hört musik!

Som avslutning spelar de in den nyskrivna låten och lyssnar på den tillsammans. Förskolan får låten och texten så att de kan sjunga den tillsammans även när Simon inte är där.
Här kan låten handla om ett speciellt tema som förskolan eller regionen vill jobba med.

“Annorlunda koncept som verkligen lockade barn att sjunga. Barnen blev sedda av Simon hela tiden.”

– Avdelning Nalle Puh, Espedalens förskola

Alla artister →