HELLSKOTTA

HELLSKOTTA

Kontakt:
sofi[at]sofihellborg.com

Hemsida:
http://hellskotta.wordpress.com

Medverkande:
Sofi Hellborg – Saxofon
Erik Skott – Guitarr
Göran Abelli – Trombon
David Carlsson – Bas
Andreas Baw – Trummor och samplingar

Efter fem år och många spelningar runt om i Sverige och fulla hus på B-flat och Birdland i Tyskland så har Hellskotta blivit ett sammansvetsat liveband som vågar ta ut svängarna och bjuder in publiken. En nyhet är att David Carlsson, (David´s Angels, tar över basen efter Robert Fuchs som flyttar till Kanada.

I slutet av april 2017 släppte vi vår andra skiva, ”Kuling” på Periferi Records där vi fortsätter utforska det gränsöverskridande landskapet.

Hellskottas musik är energisk, utåtriktad och pulserande men har samtidigt plats för lugna öppna partier, inslag av elektroniska texturer och det rytmiskt utmanande. Vår musik hämtar inspiration från när och fjärran. Bland annat 70-talsfunk, experimentell beat-jazz, afro-beat och jazz. Debutskivan fick ett mycket positivt mottagande av press och bloggar.

”Visst är det jazz, om än mycket modern jazz. Det är Hellskotta snyggt och det är musik som inte tvekar utan går sin egen väg och den vägen känns inte fel.”
– Lennart Götesson, Dala-Demokraten april 2017

”Energi och puls är ledord för den nya plattan, men stämningslägena skiftar. Hellborg är lyriskt driven med finurliga och tonrika solon. Göran Abelli´s färgstarka trombonslingor ger extratryck åt ensemblespelet. Skott har en läcker rytmisk frasering.”
– Orkester Journalen juni 2017

”Men vilka musiker, lyssna bara på saxofonisten Sofi Hellborg när hon leder sitt band Hellskotta i vilda danser på albumet ”Kuling” – UNT- maj17

”Musiken är infallsrik. Skott´s melodiflöden, Abellis lugna solon och Hellborg läckra inpass är distinkta, men de belyser och kommenterar varandra.”
– Magnus Eriksson, Lira maj 2017

 

Alla artister →