WE FLOAT

WE FLOAT

Kontakt:
ameggen[at]gmail.com

Hemsida:
wefloatband.com

Medverkande:
Anne Marte Eggen – elbas och komposition
Linda Bergström – sång
Fanny Gunnarsson – Piano/rhodes
Filip Bensefelt – trummor

*** Nytt album – What’s Really Real? – november 2018! ***

Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljudlandskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz. Bakom musiken står basisten Anne Marte Eggen. Med sig har hon Linda Bergström på sång, Fanny Gunnarsson på piano och Filip Bensefelt på trummor. Tillsammans är de We Float.

”(…) In a repertoire based on relaxed rhythms and original songs with English lyrics, bassist Anne Marte Eggen and her quartet We Float reflected that Nordic coolness.”
 – The Wall Street Journal

“We Float låter sin musik skifta som ett aprilväder. Det är sol, det är regn, det är vindstilla, det är storm. Dessutom är det väldigt snyggt gjort.”
 – Lennart Götesson, Dalademokraten

“Sen fylls teatern av djupa, distinkta, liksom utflytande toner från Anne Marte Eggens elbas. Hon leder unga kvartetten We Float i en egen komposition mitt emellan pop och jazz. Fanny Gunnarsson är en sökande innovativ pianist och Filip Bensefelt en varierat rytmisk trummis. Linda Bergströms sång glider och svävar, rullar runt ovanpå musiken; svenska och engelska, med ord och ordlöst. Både melodiskt och rytmiskt, på väg och mycket lovande.”
 – Ystads Allehanda

Alla artister →