WE FLOAT

WE FLOAT

Kontakt:
wefloatband@gmail.com

Hemsida:
www.wefloatband.com

Medverkande:
Anne Marte Eggen – elbas och komposition
Linda Bergström – sång
Fanny Gunnarsson – piano/rhodes
Filip Bensefelt – trummor

Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljudlandskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz. Bakom musiken står basisten Anne Marte Eggen. Med sig har hon Linda Bergström på sång, Fanny Gunnarsson på piano och Filip Bensefelt på trummor. Tillsammans är de We Float.

Om nya albumet What’s Really Real? släppt i november 2018:

“Hela bygget och de vackra, utsirade melodierna vilar i famnen på klangerna och de högtidliga romantiska stämningarna. Men något murrigt mischmasch handlar det inte om, det som händer har arbetats fram med precision och ett öra för detaljer.

Bakom musik, texter och arr står basisten Anne Marte Eggen och hennes konsekventa sätt att genomföra sin vision på är imponerande.

Så har hon också god hjälp i förverkligandet, inte minst av Linda Bergström, som sjunger med känslighet och värme, har en stor röstklang att plocka fram när det behövs och samma blick för nyanser som Eggen.”
– Alexander Agrell, Sydsvenskan

”In a repertoire based on relaxed rhythms and original songs with English lyrics, bassist Anne Marte Eggen and her quartet We Float reflected that Nordic coolness.”
– Doug Ramsey, The Wall Street Journal

Alla artister →