Festival

WE FLOAT

WE FLOAT

Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljudlandskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz.

Alla artister →

CURE-A-PHOBIA

CURE-A-PHOBIA

Medverkande:
Jenny Nilsson – sång, komposition
Fanny Gunnarsson – piano, dragspel, sång
Elina Nygren – viola, såg
Anne Marte Eggen – elbas

Kontakt:
info[at]cure-a-phobia.com

Hemsida:
www.cure-a-phobia.se

*** Nytt album Regeneration ***

Skivan består av 11 låtar med hela 12 olika gäster, bland annat Johnny Essing (bob hund), Sousou Cissoko (Sousou & Maher Cissoko), Thom Hell [NO] och Vindla String Quartet.

”Cure-a-Phobia agerar med finess och feministisk vrede”.
”Utfallet, som det ter sig på detta elvaspåriga album, är en förfinad variant av ursprungskonceptet: aningen mer dämpat och lite mer poporienterat, men fortfarande lekfullt sprittande och ganska vitt spretande. Fantasifulla arrangemang och en studio med svängdörrar…”
– Håkan Engström, Sydsvenskan

Det som är snett, vint eller gör lite ont kan också vara något vackert och spännande. Alla är vi rädda för något, men Cure-a-Phobia bestämde sig en dag för att sluta ängslas och istället börja rota runt bland det som känns obehagligt. Ett par för trånga skor, en ton som skaver, en udda taktart som får en att tappa balansen…

Musiken, komponerad av Jenny Nilsson och arrangerad av Cure-a-Phobia, följer inga skrivna regler och måsten. Den håller sig sällan till en specifik tonart eller taktart men är ändå rytmisk och på något sätt logisk. Texterna är rörande, komiska eller ifrågasättande och inbjuder till personliga tolkningar.

Alla artister →

HELLSKOTTA

HELLSKOTTA

Medverkande:
Sofi Hellborg – Saxofon
Erik Skott – Guitarr
Göran Abelli – Trombon
David Carlsson – Bas
Andreas Baw – Trummor och samplingar

Kontakt:
sofi[at]sofihellborg.com

Hemsida:
http://hellskotta.wordpress.com

Helskotta är just nu i studion och arbetar med sitt tredje album som är planerat att släppas i maj 2019!

Hellskottas musik är energisk, utåtriktad och pulserande men har samtidigt plats för lugna öppna partier, inslag av elektroniska texturer och det rytmiskt utmanande. Vår musik hämtar inspiration från när och fjärran, bland annat från funk, experimentell beat-jazz, afro-beat och jazz.

Efter 7 år och många spelningar runt om i Sverige och fulla hus på B-flat och Birdland i Tyskland så har Hellskotta blivit ett sammansvetsat liveband som vågar ta ut svängarna och bjuder in publiken.

I slutet av april 2017 släppte vi vår andra skiva, ”Kuling” på Periferi Records. Den fick ett mycket positivt mottagande av press och bloggar.

”Visst är det jazz, om än mycket modern jazz. Det är Hellskotta snyggt och det är musik som inte tvekar utan går sin egen väg och den vägen känns inte fel.”
– Lennart Götesson, Dala-Demokraten april 2017

”Energi och puls är ledord för den nya plattan, men stämningslägena skiftar. Hellborg är lyriskt driven med finurliga och tonrika solon. Göran Abelli’s färgstarka trombonslingor ger extratryck åt ensemblespelet. Skott har en läcker rytmisk frasering.”
– Orkester Journalen, juni 2017

”Men vilka musiker, lyssna bara på saxofonisten Sofi Hellborg när hon leder sitt band Hellskotta i vilda danser på albumet ”Kuling”
– UNT, maj17

”Musiken är infallsrik. Skott´s melodiflöden, Abellis lugna solon och Hellborg läckra inpass är distinkta, men de belyser och kommenterar varandra.”
– Magnus Eriksson, Lira maj 2017

 

Alla artister →

IDKA JAZZ

IDKA JAZZ

Kontakt:
myomusica@hotmail.com

Hemsida:
www.myomusica.com

Gammalthea Records:
info@gammalthea.se
www.gammalthea.se

Gruppmedlemmar:
Ida Karlsson – saxophone and clarinet
Martin Juteus – piano
Pontus Häggblom – drums
Zacharias Holmkvist – contrabass

Malmösaxofonisten Ida Karlsson har med albumet The Onion’s Core sökt sig inåt och inspirerats av sin bakgrund och uppväxt i Haraker. I komponerandet har hon försökt andas lugnt och grävt bland sina rötter. Det hela har resulterat i åtta ganska olika jazzlåtar. I någon anas inspiration från gospel och koraler, någon vittnar om det svenska visarvet och några är underfundigt komplexa. ”Baking” är en blues inspirerad av både svensk folkmusik och Jimmy Giuffre och ”Popish” är en lek med pop- och jazzharmonier i femtakt.

Kvartetten IDKA JAZZ startades våren 2017 i Malmö. Bandet tolkar låtarna med närvaro, humor och sväng och soundet är nordiskt. Musikerna bär fram varandras idéer och tonerna vittnar om tro på solidaritet och gemenskap. Skivan är inspelad i The Village Recording Studio i Köpenhamn och då halva bandet kommer från Finland blir IDKA JAZZ indirekt ett nordiskt samarbete - med sikte på att bygga fler musikaliska broar.

"Når den svenske tenorsaxofonist Ida Karlsson skal fremhæves, skyldes det ikke, at hun er kvinde, men at hun i det eksplosive nummer »Wasp« lige affyrer en rabiat freejazz-solo, som sætter ild i universet – og gør godt!” Berlingske, Köpenhamn. "Ida Karlsson är en upptäcktsresande i saxofonens innersta vrår" – Ystad Allehanda

Alla artister →

LOLJUD

LOLJUD

Kontakt:
contact@loljud.com

Hemsida:
http://loljud.com

Gruppmedlemmar:
Lotta Fahlén

Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon ljud och oljud, som tillsammans med samplade trummor, synthar, sång och skeva videoprojektioner skapar en annan värld som är lika emotionellt brutal som den lockar till dans.

Loljuds konstnärskap är en vacker väv av musik och performance och hennes musik har beskrivits som en blandning av The Knife, Björk och Sia. Hon har varit förband till bland annat Titiyo, U.S Girls och Jenny Hval och spelat på festivaler som Nation of Gondwana och Fusion i Tyskland. Hon har hittills släppt tre singlar och hennes cover Apple Bed medverkar på hyllningsskivan “Mark Linkous – A tribute to Sparklehorse”. 2018 släpper Loljud sin första EP.

Alla artister →

FANNY GUNNARSSON QUARTET

FANNY GUNNARSSON QUARTET

Kontakt:
fgquartet[at]gmail.com

Hemsida:
http://fannygunnarssonquartet.com

Medverkande:
Fanny Gunnarsson – sång, piano, komposition
Karolina Almgren – sopransaxofon
Kristian Rimshult – kontrabas
Hannes Olbers – trummor

I kvartetten står de egna kompositionerna i fokus tillsammans med Gunnarssons personliga sång och pianospel. Teman som drömmar och dissonanser, melodik och dynamik, explosivitet och lekfullhet speglas i varandra och skapar musik som berör samtidigt som det är svårt att sitta still. Ibland är låtarna textsatta, ibland talar musiken för sig själv. Sopransax och piano flätas ihop i starka melodier som driver framåt eller vilar lugnt ovanpå bas och trummor. Stora inspiratörer är Brad Mehldau, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Thelounius Monk. Resultatet blir något helt nytt och eget, levererat med stor spelglädje och känsla för musiken.

*** NYTT ALBUM FEB 2017! ***

”Mirrors” innehåller helt nykomponerad musik av Gunnarsson där en cover av den isländska artisten Björk även letat sig in. Våren 2014 släpptes debutskivan ”Same Eyes as You” med Jan Lundgren som producent. Skivan fick många fina recensioner och ledde till spelningar på bland annat Fasching och Ystad Sweden Jazz Festival.

Om senaste albumet Mirrors:
"Bandledaren skriver attraktiva melodislingor och snickrar gärna ihop sina låtar av flera olika teman. Skrivna bitar har hela tiden ett dynamiskt samspel med improvisationen. Och i musiken finns också en stark framåtrörelse och en energi som inte sinar".
– Alexander Agrell, Sydsvenskan

“Fanny Gunnarsson Quartet, som på nya sitt nya album tar det stora steg framåt som jag hoppades och trodde skulle komma, är en av få jazzgrupper med ett eget, personligt sound.”
– Bengt Eriksson, Lira

Alla artister →

KIRSTI MEIERS

KIRSTI MEIERS

Medverkande:
Kirsti Øibakken Pedersen

Hemsida:
www.madeofsound.se/kirstimeiers

Bokning/kontakt:
kirsti@madeofsound.se

Kirsti Meiers beskrivs kanske bäst som en ny generations singer songwriter, där hon samlar sig själv och sina kompositioner i sitt onewoman(big)band, skapar sin egen tyngd i form av sitt fender rhodes piano från 73, en looper med nyaste teknologi och en urröst som tycks rymma fler uttryck än havets djup och samtliga muppetröster.

Sångerna vävs samman av ett välplanerat tekniskt snille på loopern, vana pianohänder, ett antal samplingar, den där rösten, samt texter som på ett helt ovanligt sätt skildrar helt vanliga teman kring att vara människa, förälder, syster, survivor, älskare, granne, alien, bilägare. Det musikaliska resultatet är ett uttryck som stundom är folk- och souligt, stundom mera elektronisk. Konstant under utveckling och på väg, pendlande mellan det överraskande, det funky, det fina och det humoristiska i text och ljud till det vaggande i rhodsetets trygga ackord och röstens ärlighet i såväl styrka och sårbarhet. Som soloartist tar Kirsti Meiers dessa ovanstående element med sig; närvaron, musikens otroliga förmåga att förmedla, humor och liv.

Sagt om Kirsti Meiers:
"Beatles möter Björk. Kirsti Meiers har ett naket och nära sätt att uppträda. Originellt. Intensivt."
– Lina Arvidsson

"Vilken pipa!"
– Kulturtant, Poeten på Hörnet

"Med nordenvindens styrke og de skandinaviske elementers sammenspil vil Kirsti Meiers skitsere en indre musical for os med ligedele fender rhodes, samplingar, loopstation og selvforstærkende tekster. Så tag med den vampede vanebrydende valkyrie og se hvor meget vi kan lære af at tage et skridt frem og se det hele fra siden, hvor kvindens styrke endelig kommer til udtryk i det tragikomiske kærlighedsunivers og hvor ingenting er sikkert før det er blevet skreget ud i affekt."
– Charlie Andersen, Søvnterapeuterne

Alla artister →

MAKROSS

MAKROSS

Kontakt:
makross[at]makross.se

Hemsida:
http://makross.se/

Medverkande:
Jens Persson – altsaxofon
Rasmus Nyvall – tenorsaxofon
Andreas Henningsson – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Kärleksbarnet Makross blev till en salongsberusad höstkväll i Malmö 2010 med regnet smattrandes mot rutan. ”I did it for love” med Jessica Andersson låg etta på svensktoppen då, en passande aforism.

Ur kärleken till musiken och jazzen föddes Makross som efter sina första staplande steg snabbt utvecklades, hittade sin egen väg och fick smak på livet. Ackordsinstrumenten ratades tidigt till förmån för inte mindre än två saxofoner; en stor och en liten.
Efter en kort introduktion till vad STIM är för något gick kompositionspennan i furiös takt vilket resulterade i debutskivan ”Det är inte så lätt” (2012) på Havtorn Records.
Det tog sig så småningom och uppföljaren ”Kapitel 2 - Vilken lycka”, på vilken även Maggi Olin medverkade, kom ut 2015 på vinyl. "Ett av årets hittills största glädjepiller” basunerar Daniel Gustavsson i Lira ut efter den releasen.

Efter idel turnerande med livespelningar i Sverige, Norden och Estland tedde det sig naturligt att Makross tredje skiva ”We are Swedish jazz group” spelades in live inför publik i Sunnanå Studio.
Denna dubbelvinyl kommer ut under hösten 2017, fylld av spelglädje, finurliga melodier och humor.
En röd tråd genom Makross musik är förankringen i den amerikanska jazztraditionen uppblandat med en svensk tradition av starka melodier. Exempel på influenser är Ornette Coleman, Charles Mingus, Atomic, Lee Konitz, Steve Lehman mfl.

Konserter i urval:
Victoria Nasjonal Jazzscene Oslo, Bullret Jazzklubb Malmö Live, Ystad Jazzfestival, Scalateatern Stockholm, Dunkers Kulturhus Helsingborg, Kulturhuset Oslo, Huset Köpenhamn samt två genomförda turnéer i Estland (flera städer).

Makross skivkatalog:
We are Swedish jazz group (2017)
Kapitel 2 - Vilken lycka (2015)
Det är inte så lätt (2012)

Samtliga släpp är på Havtorn Records

Sagt om Makross:
”Fint att höra ett band med ett distinkt sound, är välrepeterat och har en kul repertoar. Jag är ett fan!”
– Peter Nilsson, trumslagare (Cecilia Persson, Plunge, The Opposite, Bobo Stenson)

”Sammanfattningsvis är Kapitel 2 - Vilken lycka ett av årets hittills största glädjepiller. Det går helt enkelt inte att vara på dåligt humör när Makross drar igång. Rekommenderas varmt."
– Daniel Gustavsson, Lira

"Dette har gjort av bandets andre kapitel er blitt en svært hørverdig plate. Bandet inneholder fine solister, og med Maggi Olin som pianoanker og en særdeles interessant solist, (hør bare på fjerdesporet «Sebastian räddar julen»), så kan det nesten ikke gå galt. Kompet er stødig og sikkert, og det hele høres ut som – ja – ren lykke.”
– Jan Granlie, Salt Peanuts

”…underhållande, välsignad jazz balanserandes mellan uttänkt och påtänkt, mellan tung, amerikansk tradition och något som bara återfinns på våra breddgrader. Och så den där glädjen, den är viktig.”
– Jan-Erik Zandersson, Universum Noll

Alla artister →

ORQUESTA TANGARTE

ORQUESTA TANGARTE

Medverkande:
Juanjo Passo – bandoneon, konstnärlig ledare
Juan José Passo – sång
Sofia Alvarez – sång
Garik Binder – piano
Viktor Auregård – kontrabas
Irina Binder – violin
Hedda Heiskanen – violin
Per Tidstrand – violoncello

Kontakt:
juanjo[at]baires.se

Hemsida:
www.tangarte.com/OT/Orquesta_Tangarte.html

Tango Argentino – Made in Sweden

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som bildades i Malmö 1999. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till modern tid. Välkända kompositörer som Villoldo, Canaro, Fresedo, Di Sarli, Troilo, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar. Tangarte anses ofta vara den ”klassiska & traditionella” tangoorkestern som spelar till dans, men gruppen ger även konserter. Tangarte arbetar ofta med diverse danspar, som kan lära ut grundstegen i den argentinska tangon och ge dansuppvisning.

Orquesta Tangarte grundades av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Orkesterns breda repertoar sträcker sig mellan olika stilar, rytmer och epoker och ger lyssnaren och dansaren en perfekt klangbild och ett genuint tangosound som bär med sig ljud, lukter och människoöden från tangons ursprung. Tangon är en konst som berättar om livet där musiken, dansen, poesin och de vokal-instrumentala tolkningarna utgör själva grundstenarna i ett eget universum med egna miljöer och koder, kroppsspråk, gester, kläder, ordförråd, ritualer och en egen historia.

Alla artister →

PERSSONS SEXA

PERSSONS SEXA

Kontakt:
perssonssexa[at]gmail.com

Hemsida:
perssonssexa.com

Medverkande:
Jens Persson
Petter Hängsel – trombon
Tobias Ekqvist – elgitarr
Oscar Johansson – piano
Johannes Vaht – kontrabas
Kristoffer Rostedt – trummor

Perssons Sexa är den kritikerrosade sextetten från Malmö som med sitt säregna sound och spelsätt är med och förnyar den svenska jazzen. Grunden för musiken är Jens Perssons kompositioner och influenserna kommen från allt från jazz till pop, hip-hop, soul och nintendo 8-bitarsmusik. Det är melodiskt starka och formmässigt okonventionella stycken som tar det bästa från traditionellt låtskapande men slänger ut det överflödiga genom fönstret. Musiken är noga planerad och släpps sedan lös med hjälp av musikernas färdigheter och fria förhållningssätt för att nå ytterliga en dimension. Det gör Perssons Sexa till en synnerligen intressant liveakt som inte lämnar någon oberörd. Perssons Sexa har sedan 2013 släppt två album, båda på Havtorn Records. Den senaste "Vol II" kom i november 2016. På det gästar även Karolina Almgren (s.sax) och Ellen Pettersson (tpt). Gruppen gör gärna livekonserter med andra artister för att hitta nya musikaliska vägar, främja samarbeten och göra speltillfällen unika.

Sagt om Perssons Sexa:
"...musikalisk skönhet på en nivå som få andra lyckats med under året. Det vackra pianot bygger låtens grund, men när blåset kommer in efter drygt 4:10 lyfter taket. De sista två minuterna av denna låt är bland mina absoluta musikaliska höjdpunkter från 2016."
– Ola Elleström, HYMN om låten "Europa" från Vol II

"Det här gänget är mäktigt att växla mellan lugnt och varsamt plockade melodier och furiöst gruppdrag... ...Ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum!"
– Alexander Agrell, Sydsvenskan

"En av jazzens unga saxlöften,Jens Persson, visar än en gång tillsammans med sina fina musiker att man vill ligga i tätfronten. Gruppen kan verkligen öppna upp musiken och kommunicera. Hög energi och genomtänkta strukturer genomsyrar denna produktion, full av färgskalans olika nyanser. Rekommenderas!"
– Jan Lundgren

Alla artister →

SEXTETO BANDANGO

SEXTETO BANDANGO

Kontakt:
juanjo[at]baires.se

Hemsida:
http://baires.se

Medverkande:
Juanjo Passo – bandoneon
Dante Hidemark – piano
Joakim Jensen – trummor
Peter Olsson – gitarr
Viktor Auregård – kontrabas
Mårten Lundgren – trumpet

Sexteto Bandango är ett band där musiker från olika genrer - tango, jazz, improvisation och klassisk musik samlats för att tillsammans ge sig på att utforska den konsertanta tangorepertoaren, från Astor Piazzollas klassiker till dagens Tango Nuevo. Med en lite annorlunda instrumentsammansättning och en blick i jazz blir den röda tråden tango och improvisation.

Just nu är bandets material baserat på Astor Piazzolla men Sexteto Bandango spelar också musik av exempelvis Alberto Ginastera samt andra nya argentinska kompositörer som Jorge Retamoza, Ramiro Gallo, Pedro Giraudo, Julian Graciano och Andres Lynetzky. De fyra spåren på EPn Oblivion är alla skrivna av Astor Piazzolla och de sträcker sig från det meditativa till det tunga och brutala, med många kontraster och sinnestämmningar samtidigt.

Sexteto Bandango har uppträtt bla på: Victoriateater i Malmö, Midvinterton Folkmusik Festival, L'Orient i Norrköping, Dux Kulturhus i Kristinestad Finland, Mira Huset i Vasa, Åland MusikFestival samt Palladium i Malmö.

Alla artister →

SABINA CHANTOURIA

SABINA CHANTOURIA

Sabina Chantouria är en svensk/georgisk låtskrivande artist. Tillsammans med sin sång och gitarr tar hon dig till ett poplandskap, ut på en resa där ingen lämnas oberörd. Sabina Chantouria var en av årets finalister i Georgiens nationella final inför Eurovision och är nu aktuell med sin nya singel och musikvideo Stranger (Sach Music) som släppts i samarbete med Sweden Songs (27/1-2017). Stranger är skriven av Sabina Chantouria och producerad av Amir Aly i YLA-Studios. Sabina har även spelats på radio bland annat på SR, P4 den senaste tiden sedan sitt singelsläpp Cry For Me 2016.

2016 släppte Sabina Chantouria singeln Cry For Me även den i samarbete med Sweden Songs, inspelad av den amerikanska producenten Kevin Jarvis i Los Angeles. Jarvis har bland annat arbetat med namn som Iggy Pop, Elvis Costello, Ben Vaughn m.fl och musikvideon är inspelad av regissören Chad Schollmeyer i filmstudion H.Q Avalon Studios, Los Angeles. Sabinas motspelare i videon Ryan J Francis är en mycket väletablerad skådespelare i USA som hon hade nöjet att spela med för andra gången i rad. Singeln fick mycket god respons i media och har spelats i både svensk, georgisk och amerikansk radio.

Alla artister →

SOUSOU & MAHER CISSOKO

SOUSOU & MAHER CISSOKO

Kontakt:
jaliyaconnection@gmail.com

Hemsidor:
http://sousoumaher.se/

Boka genom MTA:
info@mtaprod.se

Gruppmedlemmar:
Sousou & Maher Cissoko

Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse över flera kontinenter och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund. Detta blir också tydligt i och med att duon sjunger på fem olika språk!

I februari 2018 släppte Sousou & Maher Cissoko sitt nya album ”Made of Music”! Skivan är producerad av Tina Malia och skapad i tre länder; Sverige, USA & Senegal, vilket självklart har präglat musiken.

   - Efter tre album och tio års turnerande i trettio länder ville vi göra ett album som tog oss tillbaka, där allt började. Produktionen bär på historien om två människor, från musikerfamiljer i olika delar av världen, som möttes och började skapa musik tillsammans. Musiken växte till kärlek som växte till en familj, skapad av musik: Made Of Music, berättar Sousou.

Albumet är inspelad i Venice Beach och genom hela processen har de också haft en tydlig vision av att skapa musik baserad på impulser från olika kulturer och genrer.

   - Delade drömmar och visioner har tagit oss runt om i världen för att sprida musiken och budskapet att det finns mer som förenar än som skiljer oss åt, och vi hoppas att de som lyssnar på ”Made Of Music” kommer känna det, säger Maher.

Duon har turnerat över hela världen i hela 30 olika länder, på allt från festivaler till konserthus, och har sina rötter både i Sverige och i Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till västafrikansk kora som förde dem tillsammans. Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet.

Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou N´Dour tog emot Polarpriset sjöng de tillsammans med Timbuktu två av Youssou N´Dours låtar och rörde honom till tårar. I höstas kunde svenska folket följa SVT-serien ”Folkets musik” där kända svenska hitlåtar tolkades av musiker med rötter i andra länder. I tredje avsnittet var det Sousou och Mahers tur att presentera sin tolkning, i deras fall av Kapten Röds ”Ju mer du spottar”.

Sousou & Maher Cissoko kan spela både som duo och med band och bokas nu för hela 2018.

Alla artister →

SOFI HELLBORG GANG

SOFI HELLBORG GANG

Kontakt:
sofi@sofihellborg.com

Hemsida:
www.sofihellborg.com

Medverkande:
Sofi Hellborg – sax, sång, tumpiano
Ola Åkerman – trombon
Magnus Lindeberg – gitarr
Robert Tjäderkvist – keyboards
Mats Ingvarsson – bas
Jon Grinde – trummor
Salieu Dibba – percussion, sång

Sofi Hellborg är en etablerad saxofonist, sångerska och kompositör med åtta album bakom sig. Musiken är en svängig blandning av afro, funk och jazz. Det är också dessa musikstilar som präglat hennes uppväxt och liv. En resa till Kamerun för att studera landets musik ledde till en livslång relation till afrikansk musik, och hon har bott och arbetat utomlands i 16 år, först i London och sedan Paris. Där spelade hon med många kända afrikanska musiker som Mory Kante, Tony Allen, Etienne Mbappe etc.
Sofi har turnerat i många länder både i och utanför Europa. Hon ledde sitt eget band i Paris i många år. 1999 flyttade hon tillbaka till Lund och träffade de musiker hon spelar med nu. Ett sammansvetsat och energifyllt band fyllt av överraskningar.

Om Sun & Rain
"Med ett antal album bakom sig har Sofi Hellborg nästan blivit veteran I sitt fack. På den nya skivan slås man ånyo av vilket suveränt flyt bandet får fram. Samspelet är sublimt och synkoperna så väloljade att det är lätt att missa detaljerna för helheten. En store dos jazz hörs på nya skivan, främst hos solisterna men också en del av blåsarren. Finns just inget att anmärka, skivan är full av solig musik av varierande tempo och intensitet. Så om ni inte har stiftat bekantskap med Sofi förut är Sun & Rain en utmärkt introduktion."
– Andreas Lagercrantz, Lira april 2013

Alla artister →