Omtag – Workshop om livestreaming

Workshop omtag streaming 16x9.jpg

Omtag – Workshop om livestreaming

I höst samlar vi inom ramen för projektet Omtag ett gäng medlemmar med erfarenhet av att producera livestreamade konserter. 

Ifrån sitt hus och i trädgårdar på Österlen har Ann Rosén och Sten-Olof Hellström streamat konserter och performances. Sousou och Maher Cissoko har streamat från sin lägenheten i Lund bland annat till ett stort antal skolelever i Norge. Anna Rynerfors och Erik Asp-Upmark har från sitt hus i Genarp gjort ett trettiotal produktioner och testat många olika koncept och tekniska lösningar. 

Tillsammans besitter konstellationen en expertis i livestreaming med kunskap och erfarenheter inom allt från hur man marknadsför sin produktion, till hur man interagerar med sin publik och hur innehåll och koncept skiljer sig från en produktion av en vanlig pre-corona konsert.

I den första delen av workshopserien som hölls 17 september fokuserade vi på streaming som koncept och på marknadsföring. Utkomsten kommer vi att samla och tillgängliggöras för alla medlemmar på vår hemsida.

För dig som är medlem har Musikcentrum Syd streamingutrustning som kamera, ljus och ljud och en streaming-dator att låna ut. Du kan också få coaching kring hur du använder hårdvara och mjukvara. Vi har också samlat matnyttig information om livestreaming och videoproduktion under namnet Moving Music på våra medlemssidor.

Läs mer om projektet Omtag →