Plan B

WE ARE

WE ARE

WE ARE formas av tre musiker som har växt upp under en tid där nästan all musik har varit tillgänglig och som resultat färgat musikerna och gjort musiken genreöverskridande och gränslös med ett fritt och öppet framförande. Med rötterna i jazzen men med en nyfikenhet som sträcker sig över genregränserna hämtas influenser från såväl 80-talets synthmusik som modern konstmusik.

Läs mer →

Alla artister →

Elee Loop

Elee Loop

Elee Loop kombinerar röst med akustiska, elektroniska och digitala element där ljudbilden byggs på lager för lager med livelooping. Hennes sound rör sig mellan elektronisk pop och melodisk ambient där flöjt möter elektroniska beats och detaljerade ljudbilder blir till drömlika ljudlandskap.

Läs mer →

Alla artister →

Ved

Ved

VED är ett experimentellt rockband som influeras av postpunk, frijazz, progressiv rock och elektronisk musik. De kombinerar rytmisk monotoni med melodiska inslag, fri improvisation, samplade ljud och fältinspelningar. Sedan 2010 har de släppt fyra album och 3 EP:s och turnerat flitigt i Skandinavien, Tyskland, England och Spanien.

Läs mer →

Alla artister →

Maine Coon Trio

Maine Coon Trio

Med avstamp i norsk och svensk folkmusik blandar Maine Coon trio eget material med traditionella låtar såsom polsdans, gangare och slängpolska. 2020 släppte Maine Coon trio sitt första album! Albumet heter Kärv en och du kan lyssna på det på Spotify här!

Alla artister →

L.T. Fisk

L.T. Fisk

”När vi säger mörker menar vi brist på kärlek och det som är heligt är för alltid lågt och fult och smutsigt och i oss hälls en flytande kärna av ömhet. Den sång som aldrig hörs, finns ändå, och denna sång som aldrig hörs, öppnar hela meningen till varför sången måste finnas. Ty endera dagen blir den mänska, det kreatur som aldrig hört denna sång, den perfekta följaren av sång.” L. T. Fisk föddes 1996 på den skånska landsbygden. L. T. Fisk bor i Arlöv. L. T. Fisk bygger sånger kring röst med hjälp av olika instrument: cittra, tenorgitarr, piano, tramporgel, concertina eller elektronik.

Alla artister →

Ann Rosén - Skapande skola

Ann Rosén - Skapande skola

Vi skapar musik, bilder och partitur med papper, blyerts och "barriärsyntar". Barriärer kan vara motstånd, gränser och skydd de kan raseras och byggas upp. Barriärer kan ge energi och nya lösningar. Vad är en barriär för dig? Alla deltagare får skapa bilder, bilderna sätts samman till berättelser som blir partitur och musik.. Ann Roséns Skapande skola koncept formas utifrån barnens behov och önskemål tillsammans med lärare och barn.

Alla artister →

Pluto's Baby

Pluto's Baby

Artisten Pluto’s Baby är åländska Linnéa Selander som är aktuell med sin debut-EP. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av en vaggvisas mjukhet kombinerat med en nattlig mystik, därav EP-titlen Club Lullabies.

Alla artister →

KVINNOLÅT

KVINNOLÅT

Riksspelmansduon Anna & Miriam presenterar ett projekt med kvinnliga upphovsmän och musikutövare i centrum. Fanns det inga spelkvinnor förr i tiden?

Jo, naturligtvis, men de gjorde inte mycket avtryck. Desto större betydelse hade alla sjungande och spelande mödrar, hustrur, döttrar och systrar till spelmännen.

Alla artister →

Vindla String Quartet

Vindla String Quartet

Bland Vindlas många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Moto Boy, Miriam Bryant, Helena Josefsson, Forest & Crispian och Albin Gromer, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckelharpisten Emilia Amper.

Alla artister →

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET

Medverkande:
Cecilia Nordlund – sång, gitarr, komposition
Åsa Gjerstad – cello
Julia Giertz – oljud, synth, effekter
Lotta Wenglén – percussion, synth, sång
Christina Svärdström – oljud, synth, effekter och sång

Hemsida:
www.cecilianordlund.com

Boka:
Blackbird Artists
emma@blackbirdartists.com

Debutalbum ”Åska & Blod” släpptes den 28 november 2018 och har blivit hyllat av Jan Gradvall och Sonic med flera!

Nu är Cecilia Nordlund tillbaka med ett nytt band och sjunger på svenska!

Malmöbaserade artisten Cecilia Nordlund har skrivit musik i ett antal olika konstellationer sedan nittiotalet. Ni minns kanske alternativa rockbandet Souls som Nordlund frontade och som turnerade i USA och spelade in skivor med legendaren Steve Albini? Efter det har hon synts i ett flertal andra band och projekt som Monkeystrikes, Cilihili, Sunshine Rabbits och Dollykollot och gjort musik med både Marit Bergman och Fever Ray.

Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet är ett samarbete mellan kompositören och oljudsmakaren Julia Giertz, multi-instrumentalisten och sångerskan Lotta Wenglén cellisten Åsa Gjerstad och live förstärks bandet med multi-instrumentalisten Christina Svärdström. Tillsammans skapar de suggestiv oljudspop på svenska. Vackra cellomelodier blandas med hårda beats, drömska oljudsmattor och ödsliga gitarrslingor. Cecilias dynamiska röst och personliga texter är navet i musiken.

”Albumet är ett stort svenskt konstverk fullt av åska och blod”
– Jan Gradvall, Di, 7 dec 2018

”Det är en skiva som mullrar och vibrerar, skaver och trycker, då och då briserar. Ljuden och stämningarna och orden lämnar dig ingen ro, det går inte stänga ute världen, även om Cecilia Nordlunds empatiska röst och resonerande tilltal får gestalta ljuset i mänsklighetens återkommande mörker.”
– Pierre Hellqvist, Sonic 12 december 2018

”Åska & Blod är tröst men också kraft, ett kärleksvapen som säger: Du är inte ensam. Hatet ska aldrig vinna. Vi är alltid fler som älskar.”
– Gustav Haggren, Kristianstadsbladet 17 november 2018

Alla artister →

LOVE KJELLSSON

LOVE KJELLSSON

Kontakt:
lovekjellsson@gmail.com

Hemsida:
http://lovekjellsson.se

Aktuella projekt:
Dyr Tid – världsmusik
Barnet – indiepop
Moaivi – folkmusik
Knekke Greine – nycirkus
Foot in Face – nycirkus Plast - nycirkus Nesa i Jordan - nycirkus

Love Kjellsson är en musiker och kompositör som rör sig i gränslandet mellan modern cirkus och musik. Uppvuxen med folkmusik har han senare i livet sökt kombinera den med alternativ pop/rock. Han arbetar med digital produktion och syntar så väl som med traditionell sång, fiol och elgitarr.

I Moaivi – ett samarbete mellan Johanna Sevä och Love Kjellsson – skapar duon tillsammans modern samisk musik. Det är ett möte med två individer med radikalt olika bakgrunder men ett gemensamt mål att uttrycka sina tankar och känslor. Moaivis ljudbild är en blandning av joiktraditionen och den svenska violettraditionen med influenser från modern pop, rock och omgivande musik. Den meditativa atmosfären är inspirerad av gammal musik som syftar till att sätta publiken i kontakt med sina känslor. Musiken beskriver historiska händelser och kommenterar också det moderna samhället och livsstilen. Kompositionerna lämnar utrymme för improvisation för att låta musikens uttryck utvecklas över tiden.

Ordet Moaivi är samiskt språk och betyder kaos eller störning.

"Det låter både som elektronisk musik och folkmusik på samma gång. Som ett exempel på det senare är låten Riegádit med starka fioler som ingredienser. Det finns en lekfullhet för att skapa unika ljud [...] men under ytan finns allvaret."
– Lira

"Hur låter Moivis musik? Jo, väldigt lugn och mystisk, elektronisk, den är nästan tyst fast den låter hela tiden, full av små detaljer, ibland knappt hörbara sådana, mänskliga röster som talar och jojkar spöklikt."
– Zero Magazine

Utbildning:
Stockholm Dramatic University – Master of Fine Arts, Performance & Media
Malungs Folkhögskola – Traditional singing

Alla artister →

Folkmusikens Queen B

Folkmusikens Queen B

En exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet, en fanfar för hemlängtan.

Brita Björs ikläder sig rollen som Folkmusikens Queen B. Hon tolkar världsartisten Beyoncé fast via folkmusik, folkdräkt, folkdans och allmogekultur. Folkmusikens Queen B är en egensinnig soloföreställning som tilltalar såväl äldre hembygdsmänniskor som yngre hipsters.

Gamla folkvisor i moderna arrangemang som speglar Beyoncés tematik, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som för tankarna till en Beyoncé-kollektion, allt inramat av maffiga projektioner och ljussättning, en maxad allmoge-show för samtiden!

Urpremiären av Folkmusikens Queen B (tidigare Folkmusikens Beyoncé) gick av stapeln 18-20 aug 2017 på Bastionen i Malmö. Nu är föreställningen återuppstånden efter barnafödande och föräldraledighet. Med ny titel: Folkmusikens Queen B, och vidareutvecklad show.

"Upplev henne om ni kan. Lantbrukstjejen från Helsingland har omstöpt en popdrottning på sina egna villkor i en kompakt version av Beyonces album 'Lemonade'. Kärlek, otro, moderskap och rötter. Knallrosa strumpbyxor och lite knätofsar där bak liksom. Koreografi, rekvisita, film och tanke: Allt är så bra. Sårigt, tänkvärt, roligt."
– Smålandsposten juni 2018

”Folkmusikens QUEEN B tackar på Malmöfestivalen. Vi tackar också! Fantastiskt fin föreställning! Sann folkbildning och strålande sånginsats!”
– Publikröst Skånes spelmansförbund augusti 2018

”Tack Brita Björs för en fantastisk föreställning!! Känner mig fortfarande helt uppfylld, berörd och överväldigad av ett fyrverkeri av tankar och känslor inombords...” – Arrangör Hälsinglands Träteater augusti 2018

Alla artister →

LOLJUD

LOLJUD

Kontakt:
contact@loljud.com

Hemsida:
http://loljud.com

Gruppmedlemmar:
Lotta Fahlén

Loljud, likt lodjuret, vandrar ensam i ständig rörelse. På vägen samlar hon ljud och oljud, som tillsammans med samplade trummor, synthar, sång och skeva videoprojektioner skapar en annan värld som är lika emotionellt brutal som den lockar till dans.

Loljuds konstnärskap är en vacker väv av musik och performance och hennes musik har beskrivits som en blandning av The Knife, Björk och Sia. Hon har varit förband till bland annat Titiyo, U.S Girls och Jenny Hval och spelat på festivaler som Nation of Gondwana och Fusion i Tyskland. Hon har hittills släppt tre singlar och hennes cover Apple Bed medverkar på hyllningsskivan “Mark Linkous – A tribute to Sparklehorse”. 2018 släpper Loljud sin första EP.

Alla artister →

ANNA FÄLT

ANNA FÄLT

”Jag har aldrig hört något liknande förut” - ett uttalande man ofta hör om Anna Fält. Det är ovanligt att höra människorösten bara sjungandes. Folksångstraditionen erbjuder många uttryckssätt för det mångsidiga instrument som rösten är. Inga andra instrument är nödvändiga.

Anna Fält framför sånger ur de skandinaviska och finsk-urgiska traditionerna samt eget material i form av tonsättningar av urgamla besvärjelser, vallsånger, jojk, vaggvisor, berättelser från Finnskogarna och de nordiska landskapen.

Anna Fält (f. -84) är född, uppvuxen och utbildad i Finland och har bott och arbetat i Sverige sedan 2012. Hon är examinerad inom pop/jazz musik, folksångspedagogik samt har en master i
nordisk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Som soloartist jobbar Anna mest inom Sverige och Finland men också i övriga Europa. Hon ger kurser och workshops, komponerar musik för olika föreställningar, tar uppdrag som programledare för Sveriges Radio samt forskar inom folkmusik.

Sagt om Anna Fält:
“Hon representerar folkmusiken på ett sätt som är både vågat och varierande, man vill bara höra mer”

“Hon är unik och modern... en magisk röst”

”Total närvaro, en mångfasetterad röst och spännande musikspektra”

Alla artister →

MAX WAINWRIGHT

MAX WAINWRIGHT

Max Wainwright är intresserad av kaos, system, det dåliga, oplanerade händelser, musik/framförande som skulptur, slump, prassel, saker, att bygga saker, ha sönder saker.

Har undervisat elever på kandidatnivå i Kompositoriska Processer (systemkomposition, instrumentdesign, mm) vid Göteborgs Universitet.

Bakgrund:
Gotlands Tonsättarskola, Visby, 2008-2010
Kandidat i elektronisk komposition, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm, 2010-2011
De Montfort University, Leicester, 2011-2012
Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2012-2013
Master i elektronisk komposition, Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2013-2015

Alla artister →

EMELI EK

Emeli Ek har trummor/slagverk, kroppen och rummet som huvudsakligt uttrycksmedel. 

Hon har sedan 2014 frilansat solo (friform) och med duon Medi (friformsrörelsejazz). Medi spelar både som konsertant duo samt med barnföreställningar som bygger på egenkomponerad musik.

Hon spelar även med band som The Bandettes (folkpop/country), Lakely (indieamericana) och driver hyllningsprojeketet Throwback Tribute som än så länge hyllat skivor av Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda Ronstadt, Janis Joplin och nu senast Tom Waits.

Bakgrund:
Emeli är utbildad inom jazz/improvisationsmusik på Fridhems och Skurups folkhögskolor och har genom sin utbildning till rytmikpedagog på Musikhögskolan i Malmö utvecklat musicerandet till att även ta kroppsliga uttryck.



Alla artister →

SOUSOU & MAHER CISSOKO

SOUSOU & MAHER CISSOKO

Kontakt:
jaliyaconnection@gmail.com

Hemsidor:
www.sousoumaher.com

Boka genom MTA:
info@mtaprod.se

Gruppmedlemmar:
Sousou & Maher Cissoko

Sousou & Maher Cissokos musik är precis så gränsöverskridande som livet de lever tillsammans; ständigt i rörelse över flera kontinenter och med de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund. Detta blir också tydligt i och med att duon sjunger på fem olika språk!

I februari 2018 släppte Sousou & Maher Cissoko sitt nya album ”Made of Music”! Skivan är producerad av Tina Malia och skapad i tre länder; Sverige, USA & Senegal, vilket självklart har präglat musiken.

   - Efter tre album och tio års turnerande i trettio länder ville vi göra ett album som tog oss tillbaka, där allt började. Produktionen bär på historien om två människor, från musikerfamiljer i olika delar av världen, som möttes och började skapa musik tillsammans. Musiken växte till kärlek som växte till en familj, skapad av musik: Made Of Music, berättar Sousou.

Albumet är inspelad i Venice Beach och genom hela processen har de också haft en tydlig vision av att skapa musik baserad på impulser från olika kulturer och genrer.

   - Delade drömmar och visioner har tagit oss runt om i världen för att sprida musiken och budskapet att det finns mer som förenar än som skiljer oss åt, och vi hoppas att de som lyssnar på ”Made Of Music” kommer känna det, säger Maher.

Duon har turnerat över hela världen i hela 30 olika länder, på allt från festivaler till konserthus, och har sina rötter både i Sverige och i Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till västafrikansk kora som förde dem tillsammans. Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet.

Både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou N´Dour tog emot Polarpriset sjöng de tillsammans med Timbuktu två av Youssou N´Dours låtar och rörde honom till tårar. I höstas kunde svenska folket följa SVT-serien ”Folkets musik” där kända svenska hitlåtar tolkades av musiker med rötter i andra länder. I tredje avsnittet var det Sousou och Mahers tur att presentera sin tolkning, i deras fall av Kapten Röds ”Ju mer du spottar”.

Sousou & Maher Cissoko kan spela både som duo och med band och bokas nu för hela 2018.

Alla artister →

STEFAN KLAVERDAL

Stefan Klaverdal

Stefan Klaverdal är tonsättare och ljudkonstnär baserad i Sverige, men musiken spelas över hela världen. Musiken beskrivs som kalejdoskopisk med en dramatisk kvalité samtidigt som den är lyrisk och vacker.

Tonsättaren Stefan Klaverdal komponerar många olika sorters musik, men har specialiserat sig på vokal och elektronisk musik, samt musik för okonventionella sammanhang som t.ex. en vandringskonsert på IKEA. Musiken spelas ofta och har vunnit flera priser, som t.ex. den prestigefulla IMEB i Bourges. 2012 förärades han med Prins Eugens Kulturpris för sitt gränsöverskridande och uppfinningsrika arbete och 2014 utsågs han till ”årets tonsättare” av Bergslagens kammarsymfoniker. Under flera år har han arbetat med musikdramatik i olika former, och har med två operor om vävning turnerat både i Europa och Bangladesh. Under 2016-17 spelades omkring 150 föreställningar av barnoperan "Mitt Lyckliga Liv" runtom i Sverige. Han har också arbetat med dans och teatermusik i flera olika sammanhang, senast med teater InSite i Malmö.

Ljudkonstnären Stefan Klaverdal samarbetar ofta och gärna med andra konstnärer från olika discipliner. Han gjorde internationell debut som ljudkonstnär under Helsingfors Kulturhuvudstadsår 2000 i biennalen ArtGenda där han representerade Malmö Stad i samarbete med nio andra konstnärer. Sedan dess har han genomfört många olika ljudkonstprojekt, som t.ex. i Finland, England nu nyligen och inom ramen för en storskalig utomhusteater i Malmö 2016. Verken inom samlingsnamnet ”Väsen” visas permanent i Vallastaden i Linköping.

Pedagogen Stefan Klaverdal har bland annat arbetat vid Musikhögskolan i Malmö och Konsthögskolan i Malmö. Han har i över 10 års tid arbetat fram flera metoder för att undervisa mindre och större grupper i komposition och ljudhantering och har en speciell nisch i att hjälpa andra människor att släppa fram sin kreativitet. En av metoderna har vuxit fram i samarbete med Prof. Ann-Krestin Vernersson och bygger på en fusion av Rytmik som metod och kompositionsteorier och går under namnet Kompositionsverkstad.
Stefan Klaverdals musik beskrivs ofta som passionerad och dramatisk, expressiv och suggestiv, kalejdoskopisk och mycket vacker. Han kombinerar ofta disparata musikaliska material, samt sammanför akustiska och elektroniska instrument för att skapa en unik och mycket rik musikalisk värld.

Musikern Stefan Klaverdal spelar främst elektroniska och helst datorbaserade instrument, gärna improvisationsbaserat. Han har arbetat mycket med ensembler där man utgår från instruktionsbaserade eller grafiska partitur. För närvarande arbetar han också som kyrkomusiker.

Aktuella projekt:
Mittemellan - tio existentiella frågor som film, samtal och musik för kör och ambient
En del av projektet är också föreställningen "Får jag dö i din famn" - en samtalskonsert om döden i samarbete med Negar Zarassi och Thomas Romlöv
www.mittemellan.nu

Mitt i - ett pedagogiskt projekt för Svenska Kyrkan om ämnen som ungdomar själva valt att prata om med film, musik och kost.
www.mitti2017.se

Drömmar - ett musikprojekt om drömmar, förhoppningar och tankar från människor som kommit till Sverige från andra delar av världen
Samarbete med Saxenborn Singers, Joachim Saxenborn och Bartoul Ardat och Yazan Alqaq
www.stefanklaverdal.com

Utbildning:
Komposition Diplom vid Musikhögskolan i Malmö
Musikproduktion vid Musikhögskolan i Malmö
Musikvetenskap vid Stockholms Universitet
KMI i Stockholm

Alla artister →