Yoga för musiker med Cecilia Nordlund

yoga för musiker med Cecilia Nordlund

Yoga för musiker kommer tillbaka, denna höst blir det Tibetansk Healingyoga med Cecilia Nordlund. Cecilia är förutom musiker utbildad yogalärare. Hon har också arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2005 och brinner föra att lära människor att skriva musik. Yoga för musiker är förutom yoga, en plats för samtal och övningar om kreativitet och skapande.

Datumen för yogan i höst är fredagar 9-10.30 cirka: 3 nov, 10 nov, 17 nov, 24 nov,  1 dec, 8 dec.

Du anmäler dig för hela kursen. Det är först yoga i en timme, sedan efterhäng med te och kreativa övningar/samtal. Yogamattor finns, men ta gärna med egen om du har, och en filt till avslappning.

Plats: Rehab Kultur i Malmö.

LU JONG – TIBETANSK HEALING YOGA

Balancing Body, Breath and Mind

”Lu” betyder kropp och ”Jong” betyder träning/transformation och är en tusenårig buddhistisk yogateknik med rötter i Tibetansk Medicin. Lu Jong utvecklades av buddhistiska munkar under som mediterade högt uppe i avlägsna grottor i det Tibetanska bergen. Det var nödvändigt för dem att hålla sina kroppar i toppskick och hålla både immunförsvar och sina självläkande krafterer starka när de vistades så långt bort ifrån sina samhällen.

Lu Jong´s stärkande rörelser och andningsövningar ökar energin i kroppen, balanserar och riktar om missriktad energi och löser upp blockeringar och dämpar negativa känslotllstånd. Lu Jongs mjuka rörelser aktiverar specifika punkter längs kanalerna i kroppen (på en mycket subtil nivå, enligt Tibetansk Medicin har vi över 72.000 energikanaler) och fungerar som en inre massage som löser upp både mentala och fysiska blockeringar. Elementen och livskrafterna i kroppen blir mer balanserade och skärper sinnena.

Tekniken reducerar, och kan avlägsna smärta, gör att vi får mer styrka och en ökad mjukhet och kroppskännedom. Yogatekniken hjälper oss även med att bli bättre på att hålla fokus och lugna ner tankebruset. Lu Jong är helt enkelt meditation i rörelse. Tekniken är utvecklad av Tulku Lobsang Rinpoche från Tibet som har studerat Lu Jong sedan han fick lära sig det redan i 11-års åldern. Han har modifierat rörelserna och satt samman 23 övningar så att de kan genomföras av alla oavsett vighet eller styrka. Nästan samtliga övningar går att utföras sittande på en stol för dem som inte kan stå eller sitta på golvet.

Cecilia Nordlund är musiker, lärare och inspiratör och har studerat för både den tibetanska läraren Tulku Lobsang och för Dolma Lobsang i Norge. Cecilia undervisar även i TOG CHÖD - tibetansk svärdsdansyoga som tillhör samma system utvecklat av Tulku Lobsang.

Lu Jong är väldigt bra för vokalister då den balanserar andning, kropp och sinne. Delar av den är perfekt att göra före du ska upp på scen eller ha som morgonrutin. Jag märker stor skillnad på min röst när jag gjort Lu Jong regelbundet och har även fått lättare att hålla fokus i min vardag. Ser fram emot att få lära ut tekniken för andra musiker och även kanske koppla ihop träningen med röst - och skrivövningar och samtal om kreatvitet.

- Ceclia Nordlund

Mer om Cecilia Cecilia Nordlund har arbetat som låtskrivarpedagog sedan 2005. Hon utvecklade sina metoder inom Popkollo och gör regelbundet workshops på skolor, folkhögskolor, studieförbund och musikföreningar runt om i Sverige. Cecilias drivkraft är att inspirera så många som möjligt att skriva egen musik. Nu undervisar Cecilia deltid på kursen ”Singer Songwriter” på Malmö Musikhögskola och Kulturproducentlinjen på Skurup/Fridhems-folkhögskola och gör regelbundet skolturnéer via Skapande Skola för låg- och mellanstadiet. Cecilia komponerar även musik för film och teater och samarbetar med Lotta Wenglén. Våren 2022 medverkade de båda som kompositörer och artister i föreställningen Moderna Tider av Erik Holmström på Folkteatern i Göteborg. www.cecilianordlund.com 

Yogan är gratis för dig som medlem. Men anmälan krävs, så vi vet ungefär hur intresset blir. Du är också välkommen även om du inte är medlem, det kommer att finnas möjlighet att swisha betalning på plats. Yogan kostar 100 kr per pass för dig som inte är medlem. Även icke medlemmar får gärna anmäla sig på förhand så vet vi att du kommer.

Anmälan är öppen! Begränsat antal platser!