Skapa ljudreaktiva projektioner - Workshop för musiker

Ta ditt liveframträdande till nästa nivå med en ljudreaktiv backdrop som interagerar med ditt instrument. Välkommen till en introduktion i hur du som musiker kan skapa projektioner och ljus till din musik.

Workshopen leds av Tomas Larsson, gitarrist och audiovisuell konstnär, som i en rad olika projekt jobbat med att sammankoppla instrument och visuella projektioner. Fokus i hans konstnärskap ligger i att hitta sätt att expandera en musikers uttryck till att även innefatta scenljus/projektioner. Ofta i improvisatoriska sammanhang. 

Upplägget

Ingen förkunskap krävs. Under workshopen kommer du att få skapa dina egna interaktiva visuals. Vi kommer då att använda mjukvaran Resolume Arena (gratisversion som vi skaffar på plats), så ta med egen dator. Du uppmuntras även att ta med ditt instrument.

Under workshopen kommer du att få:

  • Inblick i hur projektioner kan användas i scensammanhang

  • Inspiration på olika sätt som visuals kan styras av ett instrument.

  • Testa att skapa egna ljudreaktiva visuals med din dator.

Länkar:

www.tomaslarssonmusic.com

www.lumiaproject.se


Anmäl er nedan. Workshoppen är öppen och kostnadsfri för dig som är medlem, musikbranschmedlem och i mån av plats även dig som är medlem i en annan centrumbildning. Om du inte är medlem så kostar det 250 kronor och du swishar på plats. Begränsat antal platser.