OPEN CALL FÖR KONSERTVIDEOINSPELNING!

RAVINEN KULTURHUS KONSERTSALEN

Spela in din konsertvideo på RAVINEN kulturhus i Båstad! DEADLINE DEN 12/2!

Nu öppnar vi anmälan till Musikcentrum Syds och Live Music From Swedens konsertvideoproduktion. Anmälan är öppen endast för Musikcentrum Syd medlemmar! I denna omgång söker vi tre artister/band som är halv eller hel akustiska, alltså folkmusik, jazz, experimentellt. Vi söker främst artister som är ute på den internationella scenen eller har för avsikt att nå ut på den internationella och har det som kallas för “Export readiness”, som kan översättas till att artisten har uppstyrda digitala kanaler, kan och har motivation, tid och relevanta samarbetspartners som skivbolag och bokare, det går även bra att boka sig själv.

OBS!! Banden/Artisten betalar 1900 kronor för filmen.

Live Music From Sweden - Live music from Sweden når ut till relevanta bokare internationellt och nationellt med konserter i showcaseformat, max 15 minuter långa. Plattformen används aktivt i samband med mässor som Jazzahead, Womex, Classical Next, Reeperbahn Festival och SXSW. För att ansöka till Live Music From Sweden så behöver konsertfilmen vara max 15 minuter. Videon granskas av en urvalsgrupp bestående av Export Music Sweden, Musik I syd, Musikcentrum Riks och Kulturförvaltningen Västra Götaland.

Vi har reserverat en dag i februari den 27/2 för att kunna spela in just din akt i Birgit Nilsson-salen i hög kvalitet. Salen har kanske Nordvästra Skånes bästa akustik och lämpar sig enligt både publiken, Sveriges Radio och flera internationellt verksamma Tonmeisters och producenter ypperligt för akustisk musik.

Ansök och få en timmes rigg och rep inklusive soundcheck, och sen en timmes inspelning med liten publik. Inspelningen sker då i hög kvalitet på ljudet och med möjlighet till fyra kameror i HD. Med sig får man sedan en redigerad inspelning. I samband med inspelningen är RAVINEN stängt för besökare för att få en optimal inspelningsmiljö. För inspelningen ansvarar Stefan Klaverdal (programansvarig på RAVINEN med 20 års erfarenhet av just akustisk inspelning) och Joakim Frankelius (RAVINENs hustekniker). 


ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD!


Tidigare inspelningar åt Live Music From sweden producerade av Musikcentrum Syd