Musikbransch-dag den 1/6 på REHAB KULTUR i Malmö!

 

Våra musikbranschluncher fortsätter och nästa gång vi ses blir det en utökad variant som kommer att pågå under en hel dag och vi byter då namn till Musikbranschdag!

Precis som tidigare vill vi skapa en plats för den oberoende musikbranschen i södra Sverige att mötas, och för våra medlemmar att utbyta idéer och kontakter. Men denna gång i utökat format. Det kommer att bli livemusik, föreläsningar och chans att nätverka med utställare som representerar fotografer, filmare, skivbolag, storytelling och sociala medier, digital distribution, studios, grafisk design, gaming, visuals, virtual reality och augmented reality mm.

NÄR: Torsdagen den 1 JUNI 16.00-20.00.

VAR: REHAB KULTUR, Spånehusvägen 83, Malmö - GPS länk

Vi serverar buffé och dryck!!

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER, 100 PLATSER! ANMÄLAN - OSA (R.S.V.P) före/before the 30/5!

 

KÖRORDNING

16.00 - Hej & välkomna med MARTIN JUTEUS

16.30 - JAKOB SKÖTE om Augmented Reality & musik

17.00 - Fika with international music business people - ALONA DMUKHOVSKA, Ukraina

17.10 IZHAV - Konsert & talk

17.45 - OSCAR WEMMERT om nya Dataspel centrumbildningen

18.05 BLUEGRASS ADMIRALS - Konsert

18.20 - Fika with international music business people - HENRI KUUSK, Estonia

18.30 BUFFÈ

19.00 - JONNA EVE ERIKSSON om nya showcasefestivalen i Malmö

19.30 - EBLO - Talk & konsert

20.00-22.00 EFTERHÄNG!

 

Artister under kvällen

+ 1 artist tillkommer

IZHAV - Berättar om sin crowdfundingkampanj + liten konsert.

Personen bakom indie/folk/pop projektet IZHAV heter Izabelle Norén som växte upp på den svenska västkusten. Efter många obesvarade frågor om livet gav hon sig ut på en resa där gatumusiken blev det som försörjde henne medans som hon liftade världen runt i många år. I vintras skapade hon, tillsammans med Msuikcentrum Syd, en spännande crowdfundingkampanj som bekostade stora delar av hennes “One mic recording” projekt.

WEBB

 

BLUEGRASS ADMIRALS - Några av Malmös bluegrasskombattanter jammar loss på scen. Bandet består av halva Happy Heartaches, halva The Original Five, plus en joker. Det bjuds på snabba solon och fläskig stämsång, på teman som hjärta, smärta, tåg och tall.

Max Tellving - gitarr, Brita Björs - kontrabas, Johan Malmberg - banjo, Daniel Olsson - dobro, Hannes Svedberg - mandolin

 

EBLO - Visual Backdrops + Liten konsert

EBlo är en engelsk musiker baserad i Sverige som skapar ambienta och texturerade ljudlandskap. Han kastar ut regelboken och skapar musik som täcker ett brett spektrum av genrer från ambient electronic till omrörande klassiskt. Starkt inspirerad av hans kärlek till berättande genom film, tv och spelljudspår skapar han både ljudmässigt och visuellt. Detta kan ses fullt ut när han utför en live visuell ljudshow där han spelar sin musik till sina egen komponerade visuals. I höst kommer EBLO att köra en workshop för medlemmar om hur man som musiker kan skapa videovisuals.

WEBB

 

MARTIN JUTEUS - Kvällens huspianist

Under kvällen kommer Martin att fylla REHAB med piano improvisation. Martin Jutéus har utvecklat en helt egen spelstil och sätt att komponera och improvisera. Med ett lyriskt och poetiskt uttryck hittar han sin egen väg med drömmarna i den klassiska romantiken och med en naiv lekfullhet och nyfikenhet som för tankarna till Paul Bley och John Lewis.

WEBB

 

TALKS UNDER KVÄLLEN:

JAKOB sköte

Jakob kommer att prata om Untold Gardens plattform för Augmented Reality, hur de använder plattformen i konstprojektet “Vävda rum” och om hur musiker kan inkludera AR i sitt konstnärliga uttryck och i sitt entreprenösrkap. Jakob kommer också att visa på exempel och en chans för dig som besökare att prova på. I höst kommer Jakob tillsammans med Musikcentrum Syd att ge en workshop om hur musiker kan använda sig av AR samt tillsmmans med medlemmar generera koncept utifrån deras konstnärliga grund och vision.

Mer om Untold Gardens

Jonna eve eriksson

Jonna är en frilansare som arbetar med produktion, marknadsföring, social media management och art direction inom allt som rör kultur från hennes företag Eve Creative. Jonna och Ivy Ofori är just nu i färd med att starta en showcase-festival för artister i södra Sverige - Scania Sounds. I sin talk kommer Jonna att berätta om arbetet och tankarna som ledde fram till att de i höst producerar Scania Sounds.

Mer om Jonna här!

 

EBLO - Stephen Holmes

Stephen Holmes kommer att ge oss alla en smygtitt på sin kreativa process och hur han har skapat både musikvideor och videovisuals för sin egen musik och andra inklusive Paul Kalkbrenner, Booka Shade, Zero 7 och Johanna Knutsson.

Han avslutar kvällen med ett kort liveframträdande som visar upp hans musik och bilder och hur de komplementerar varandra. Till hösten kommer Stephen tillsammans med Musikcentrum att ge en workshop om hur man skapar videovisuals för sina egna framträdandebakgrunder och musikvideor.

Mer om EBLO

OSCAR WEMMERT

Oscar Wemmert är ordförande för Dataspelscentrum, en ny centrumbildning som värnar om spel som konstform och fritt kulturuttryck. Hur kan musiker få in en fot i spelbranschen?

www.dataspelscentrum.se

Oscar är spelutvecklare med över 25 års erfarenhet och har varit involverad i mer än 20 spelproduktioner, mest kända är troligtvis Little Nightmares och Little Big Planet 3.
Sedan 2016 frilansar Oscar som kreativ producent, spelutvecklare och spelpedagog genom sin firma GameFlame.  

Läs mer om Oscar här!


Medverkande Utställare

+ fler utställare tillkommer

 

FOTOGRAFER

AIJA SVENSSON

Aija har under två års tid fotopgraferat många av Musikcentrum Syd medlemmar. Hon söker gärna en personlig koppling mellan henne och artisterna. För tillfället finns hon i södra Sverige och arbetar med både dokumentär- och frilansuppdrag.

CAMILLA REHNSTRAND

Camilla en malmöbaserad frilansfotograf. Hon har i närmare 10 år fotograferat konserter på samtliga musikscener i Malmö. Porträtterar artister, installationer, modevisningar, bakom scen, dokumentärt m.m.

MAJA GALLSTAD

Maja Gallstad har under 2019-2021 studerat på film och fotografi på Fridhem i Svalöv.

GIANLUCA LA BRUNA

Italienfödda Gianluca är konserternas fotograf. Under fyra års tid - från starten 2015 - har fotografen Gianluca La Bruna dokumenterat livet och konserterna på klubben Plan B i Malmö.Resultatet har blivit en bok med svartvita bilder från denna era.

JENS NORDSTRÖM

Jens Nordström har in många år arbetat med att fotografera Malmös artister men har även gett ut fotoböcker samt fotograferat till filmaffisher etc. Jens utgår från sin egen fotostudio i Malmö och fotar gärna ute på location.

 

SOCIALA MEDIER & STORYTELLING & AUDIOVISUAL STORYTELLING

Linnea Lidegran

Vad är AUDIOVISUAL STORYTELLING? Kom och prata med Linnea så får du veta! Linnea är född och uppvuxen i Porto, Portugal, men genom hennes svenska mamma så har hon spenderat de flesta somrarna ute på landet i Östergötland.

Film och animerad film, samt lite illustration och grafisk design, har i stora drag beskrivit det mesta av min konstnärliga aktivitet hittills, som nu expanderar gradvis till kultur, kulturarv, konsthantverk, slöjd och musik, blandat med en vilja att vara mer aktiv inom samhällsfrågor. Förutom det, så är jag oerhört intresserad av natur, miljö och hållbarhet, och strävar för att kunna skapa en bro mellan det, mitt yrke och min livsstil.

INSTAGRAM

VIMEO

Anders Hallberg är social media storytellern vid Knarkrondellen som hjälper musikartister och band att hitta sin personliga berättelse och unika kamp. Den som engagerar publiken och får dem att vilja följa resan i sociala medier. Att förvandla lyriken, imagen och musiken till magiskt content som fördjupar relationen mellan artist och fans. Anders Hallberg är också passionerad musiker och frontman i malmöbaserade Nepal Death. Som storyteller har han bland annat jobbat med IKEA, Visit Halland och en rad musikartister, föreläst på Webbdagarna och undervisat på Hyper Island.

WEBB

 

SKIVBOLAG

HAVTORN RECORDS

Havtorn Records är ett svenskt skivbolag som drivs av musiker.Vi tror på kraften i bra musik, oavsett stil, så länge den talar. Varje Havtorn-artist har full konstnärlig kontroll över sin musik och estetik och vi gillar att behålla det så för en mångsidig musikalisk värld med plats för olika röster.

HOUSE MUSIC WITH LOVE

Det hela startade med att vi fick 30+ kampanjer och demos om dagen från house- och technoartister som ville synas på HMWL-bloggen. Några av dem var av så hög kvalitet att vi ville göra något mer för dem. Ett boutiquemärke som heter HMWL föddes. Teamet bakom HMWL är också huvudpersonerna balom Backyard sessions. Alex Esser arbetar också som Start up rådgivare på MINC i Malmö.

TRANSSUBSTANS RECORDS

TRANSUBSTANS är CD-etiketten för det svenska företaget RECORD HEAVEN.

Förutom TRANSUBSTANS har vi 3 andra underetiketter, SAKUNTALA RECORDS, som fokuserar mer på acid folk & singer singerwriter-stil, och även TROGLODYTE RECORDS, som kommer att vara mer mot garagerock och/eller semipunky & raw musik och äntligen har vi Denomination RECORDS, som fokuserar på metall.

Johnny Bybjerg som startade bolaget för trettio årsedan driver också sedan länge online skivbutiken Record Heaven. En riktig överlevare i musikbranschen.

LJUDSTUDIOS (Recording Studios)

GULA STUDION - DAVID CARLSSON

Gula Studion är en inspelningsstudio som ligger i Malmö vars huvudsakliga verksamhet är musikinspelning för utgivning på skiva. Den startades 1999 som en stickling från Tambourine Studios av Marco Manieri, David Carlsson, Jens Lindgård, Petter Lindgård och Sebastian Borg. Inom kort utvecklades Gula i en egen riktning och kopplingen till Tambourine är numera endast av historiskt värde.

WEBB

THE END STUDIOS - PETER DAHLSTRÖM

The End Studios tillhandahåller hela utbudet från ett inspelningsrum på 130 kvm högt i tak till en liten stengrotta, 7 olika inspelningsrum. Ett kontrollrum med en skön blandning av modern inspelnings-/behandlingsutrustning och enormt utbud av härlig vintageutrustning. Vi finns på landsbygden i södra Sverige. Mindre än en timme från Kastrup flygplats (Danmark), cirka 30 minuter från Sturup flygplats och 5 minuter från staden Lund. Peter Dahlström har under många år byggt upp studion och i huset sitter ochså ljudteknikern och producenten Ulf Blomberg.

WEBB

 

Virtual reality/Augmented reality

Jakob Sköte från Untold Garden - AR

Untold Garden är en konst- och designstudio som utforskar hur teknik kan katalysera mellanmänskliga relationer och möjliggöra alternativa mänskliga upplevelser. Genom att skapa deltagande system uppmanar de publiken att ifrågasätta vem som kontrollerar vår onlinenärvaro och spekulera i hur vi kan interagera i framtiden.

WEBB

VIRSABI -VIRTUAL REALITY

Upplev Spatialized Audio i en immersiv musikvideo med den danska artisten Oh Land i VR, skapad för Bang&Olufsen - Ljudmixen är resultatet av multi-track session från liveframträdandet i studion ute i Köpenhamns nordvestkvarter, som sedan mixades om till 1st order Ambisonics innan den implementerades i VR upplevelsen.
Virsabi erbjuder företag lösningar till företag inom allt vad heter Extended Reality - VR, AR & MR. Ljuddesigner Erik Sikström besitter en PHD i ämnet, och Experience designer Jakob Håkonsson arbetar med att göra upplevelserna så mäktiga och användarvänliga de kan bli.

WEBB

 

FILM & animation & MEDIA PRODUKTION (Webbdesign)

Mikel Morueta

Mikel Morueta är grundare av inFrame Media och musiker i grunden. Något som han tar med sig in i varje filmprojekt. Förmågan och passionen att skapa historier med ljud och bild. Mikel är också en av medgrundranra till Tiny Malmö sessions.

WEBB

Amanda Casanellas

Amanda är en bildkonstnär från Malmö, med rötter i Chile, som jobbar med både traditionella och digitala medel. Med sin distinkta stil har hen varit verksam med bl.a affischer, musikvideos, illustrationer, gatukonst och visuals runtom i världen, och frilansar nu i Sverige som illustratör och animatör.

WEBB

Marcus Lundgren

Jag är musiker i botten men filmar nästan enbart nu, för Warner Music, Universal Music m.fl.

WEBB

OFFTHECOAST - Media

Tillhandahåller tjänster inom ljudproduktion och grafisk design. Oavsett om du är någon som är i behov av kreativ hjälp eller om du bara försöker passa den sista pusselbiten - tveka inte att höra av dig!

WEBB

 

GRAFISK DESIGN

Julia Stenberg

Jag heter Julia Stenberg och frilansar som grafisk designer, illustratör och bildkonstnär med en fot i kommunikation och sociala medier. I min verksamhet arbetar jag med att ta fram material för tryck och digitala format, både enligt färdiga grafiska identiteter, och från grunden efter uppdragsgivarens önskemål. Utöver detta arbetar jag även med text-och innehållsproduktion, planering och annonsering för Facebook och Instagram. Inom musikbranschen har jag bl a jobbat för Grappa Records (NO) och konsertprojektet Nordic Nights Malmø. För musiker erbjuder jag allt från design av helhetskoncept för albumcovers, konsertaffischer och flyers till layout och typografi med färdigt material, samt bildinnehåll tillsociala medier.

WEBB

 

SCENER

PLAN B

Andrea jobbar som producent och bokare (bland annat) på Plan B i Malmö och avslutar ofta sina Mail med ”se bifogat dokument”.

“Plan B behöver ingen större introduktion. Varumärket är väl inarbetat i Malmöbornas medvetande vid det här laget. Ett vattenhål på många sätt för väldigt många i Malmö.” - Musikcentrum Syd

WEBB

MAGLASÄTE MUSIKSCEN

Sofia Thelin är sångerskan och permakulturodlaren som slog sina två stora intressen ihop och skapade Maglasäte Musikscen och en skördefestival med musik och odling i fokus.

WEBB

 

DIGITAL DISTRIBUTION & SYNC.

Bruno Scudiere - Jambo tree Music

Jambo Tree Music is a music licensing company and record label founded by Bruno Scudiere, a music professional with over 20 years’ experience in the industry. Representing labels,artists, and composers, we are a one stop music licensing solution for television, film, video games, advertising, and compilation records, and offer a comprehensive music supervision service for cinema and other musical projects. We focus on handpicking tracks to suit each client brief, ensuring that their project gets the attention and unique soundtrack it deserves.

WEBB

Konsult & Agent

Juan Ortiz de Zaldumbide

Entreprenör, företagsägare, ledare, lagspelare och hängiven professionell med 15 års expertis av den latinamerikanska musikmarknaden, vilket ger en djup nivå av insikt och förståelse av den nordiska martknaden. Konceptutveckling för artister och musikorganisationer.

Nuvarande roll: Grundare/ägare: That Music Agency Andra nuvarande roller: - Label Manager Orianna / Sony Music - Konsult för Latinmusik i Norden / Sony Music Områden: Bokning, Consulting, Label Management, Marknadsföring

Stark passion för musik och djup kunskap om en mängd olika genrer. Född och uppvuxen i Bogotá, Colombia. Utbildad i en mångkulturell miljö. Binationellt: Colombiansk/spansk (EU-medborgare). Bor i Malmö, Sverige. Pappa, make, hundförälder, basketfanatiker & rockare på heltid.

WEBB

 

Spelbransch

Oscar Wemmert - Dataspelcentrum & Spelutvecklare

Oscar Wemmert är ordförande för Dataspelscentrum, en ny centrumbildning som värnar om spel som konstform och fritt kulturuttryck. Oscar är spelutvecklare med över 25 års erfarenhet och har varit involverad i mer än 20 spelproduktioner, mest kända är troligtvis Little Nightmares och Little Big Planet 3.

www.dataspelscentrum.se

Douglas Holmqvist - Spelmusik kompositör

Douglas Holmquist är spelmusikkompositör och musikproducent, då och då även ljuddesigner. Född i Stockholm 1981, men verksam och boende i Malmö sedan 2000. Han har bland annat skrivit musik till mobilspelen Smash Hit, PinOut, och Does Not Commute, alla utvecklade av Malmöbaserade Mediocre, men även PC-spel som Knife Sisters av Transcenders, Overlook Trail av Longhand Electric samt Teardown av Tuxedolabs, samtliga lokala spelutvecklare.

TONALITET


DIGITALA TRÄFFAR!

Ta chansen och knyta internationella kontakter! Vårt egenkomponerade koncept “Have a fika with a Swedish artist” förvandlas på Musikbranschdagen till “Have a fika with an international music business person”.

Personerna ni kommer att få möta digitalt under dagen/kvällen är personer från Musikcentrums baltiska nätverk “Baltic Artists in development”.

ALONA DMUKHOVSKA - MUSIC EXPORT UKRAINE / Baltic Artist in development

KL: 17:00

Professionell inom kultur och kreativa industrier med 10+ års erfarenhet av att leda insamlingskampanjer (EU, USAID, European Cultural Foundation, GIZ, EVZ) i Europa och Mellanasien, kuratera och boka internationella konstfestivaler, utveckla utbildningskurser för kapacitetsbyggande för CCI-representanter.Skicklig föreläsning och tränare, författare till onlinekurser och manualer för konst och kultur i Östeuropa. Jag älskar att träffa nya professionella bekantskaper.

Henri Kuusk - HORROR DANCE SQUAD / Baltic Artist in development

KL: 18:20

Self-managing artist, trummis, manager, innehållsskapare, videoproducent, konsertarrangör och alla andra roller som behövs för ett riktigt DIY-band som Estniska Horror Dance Squad. Prata med Henri om den Estniska musikbranschen, om hur han upplevde att vara en del av Musikcentrum Syds projekt Baltic Artists in Development eller om hans Youtube-kanal där han analyserar kommersiella hits. eller varför inte bara snacka trummor.

 
 

LÄS MER BALTIC ARTISTS IN DEVELOPMENT

Ett oberoende artistgemenskap och NGO-nätverk för hållbar förändring inom musikbranschen. Vi tillandahåller "Music industry know how", nätverk, innovation och lärande till den oberoende musikscenens entreprenörer sedan 2019.

Independent artist community and NGO network for sustainable change within the music industry. We bring “Music industry know how”, networks, innovation and learning to the independent music scene entrepreneurs since 2019.


Hitta hit!