Nordic Nights är tillbaka med en helkväll “Nordicana”

Nordic Nights är tillbaka med en helkväll “Nordicana”

Malmös nya scen och mötesplats för nordisk folk- och jazzmusik Nordic Nights kör vidare igen efter sommaruppehållet med två riktigt spännande bokningar: New Valley Stringband och Buster Sledge. Det blir en helkväll Americana med ett nordiskt sound - “Nordicana”.

Först ut har vi Malmöbandet New valley Stringband som grundar sin musik i old-timetraditionen med låtar från bergstrakterna i södra USA. En spelning med New Valley String Band innehåller en blandning av energigivande party-hits från dansgolven i Appalacherna och känslosamma arrangemang av visor som skildrar livets olika svårigheter. 

Sen har vi Buster Sledge som har en fot ovanför polcirkeln Bodø i Norge och den andra i soliga Turlock, Kalifornien. Deras repertoar spänner över diverse genrer från det mer traditionella till det moderna. Allt vilar på en bas av country och bluegrassmusikens vemodiga storytelling. 

Kontrabasisten och bokaren Malte Zeberg tror att det kommer bli en väldigt intressant kväll för alla musikälskare.
– Den amerikanska folkmusiken har letat sig in på den nordiska scenen och influerats av våra sound. Det känns jättekul att presentera två heta band i denna nya “Nordicana” genre i en mysig, intim temakväll!

När: Onsdag 31 Augusti, dörrarna öppnar 18.30 konsert börjar 19.00
Var: Rehab Kultur, Spånehusvägen 83, Malmö.
Pris: 150kr / 100kr för dig som är medlem i Musikcentrum Syd.

Biljetter via Kulturcentralen | Läs mer på Facebook

Arrangeras av Rehab Kultur i samarbete med Musikcentrum Syd och Malmö stad.
Vill du ansöka om medlemskap i Musikcentrum Syd?
Läs mer här.