Live Music from Sweden – intresseanmälan 2022

 

LIVE MUSIC FROM SWEDEN
– intresseanmälan

Live Music from Sweden är en bred nationell satsning för att etablera en digital konsertkanal med internationell räckvidd och samtidigt stödja landets professionella musiker och artister . Detta är den andra utlysningen för våra medlemmar som vill synas på kanalen med nyproducerat material.

Har du siktet inställt på att marknadsföra dig internationellt och är intresserad av att spela in en konsertfilm som promotion för ditt material, tillsammans med ett professionellt produktionsteam under våren, så är det dig vi söker!

Musikcentrum har tillsammans med Export Music Sweden och Västra Götalandsregionen etablerat Live Music from Sweden för att marknadsföra aktuella grupper och artister gentemot både nationell och internationell musikbransch och samtidigt stötta musiker med finansiering av showcasekonserter.

Denna intresseanmälan riktar sig till dig som är medlem i Musikcentrum Syd och är intresserad av att producera nytt material för kanalen under våren 2022. Inspelningen finansieras av Musikcentrum och ett mindre arvode kommer att betalas ut för deltagande artister. Datum för inspelning kommer att sättas i samråd med deltagande artister. Om antalet intresseanmälningar överstiger antalet platser kommer ett urval att göras av Musikcentrum Syd.

Här är några av de kriterier vi kommer använda oss av i vårt urval:

  • Plattformen ska presentera professionella musikgrupper och artister ur alla genrer.

  • Professionellt presentationsmaterial om artisten ska finnas på engelska (bild, text, webb)

  • Konstnärlig kvalitet, samspel och kommunikation med publik/kamera bedöms. 

  • En bedömning av musikalisk bredd och spets och ett mångfaldsperspektiv finns med när urvalet görs. 

Sista anmälan är fredag 1 april.

Här kan du läsa mer om Live Music from Sweden:
www.livemusicfromsweden.se