Live Music from Sweden – Intresseanmälan nyproduktion

harry-shelton-BaLIKraD8kY-unsplash.jpg
 

LIVE MUSIC FROM SWEDEN
– Utlysning

Live Music from Sweden är en bred nationell satsning för att etablera en digital konsertkanal med internationell räckvidd och samtidigt stödja landets professionella musiker och artister under den största krisen musiklivet har skådat.

Har du siktet inställt på att marknadsföra dig internationellt och är intresserad av att spela in en konsertfilm som promotion för ditt material, tillsammans med ett professionellt produktionsteam under våren, så är det dig vi söker!

Med anledning av pågående pandemi vill Musikcentrum tillsammans med Export Music Sweden och Västra Götalandsregionen etablera ett alternativt sätt att hålla internationell bransch medveten och uppdaterad om aktuella musikakter från Sverige.

Tanken är att bygga upp en plattform för att promota aktuella grupper och artister gentemot både nationell och internationell musikbransch och i uppstartsfasen samtidigt kunna stötta ca. 40 musiker med arvode för sin prestation i samband med produktioner av showcasekonserter.

Vi vill ge professionella artister och musikgrupper möjlighet att göra korta högkvalitativa konserter i en avslappnad men professionell miljö oberoende av geografisk plats i Sverige. När etableringsprocessen är avslutad, ska kanalen fortsatt publicera relevanta, högkvalitativa showcasekonserter, som väljs ut av en referensgrupp.

Kanalen kommer att innehålla både befintligt material inhämtat från artisterna och material som är nyinspelad speciellt för kanalen. Denna intresseanmälan riktar sig till dig som är medlem i Musikcentrum Syd och är intresserad av att producera nytt material för kanalen under våren. Inspelningen finansieras av Musikcentrum och ett mindre arvode kommer att betalas ut för deltagande artister. Datum för inspelning kommer att sättas i samråd med deltagande artister. Om antalet intresseanmälningar överstiger antalet platser kommer ett urval att göras av Musikcentrum Syd.

Här är några av de kriterier vi kommer använda oss av i vårt urval:

  • Plattformen ska presentera professionella musikgrupper och artister ur alla genrer.

  • Professionellt presentationsmaterial om artisten ska finnas på engelska (bild, text, webb)

  • Konstnärlig kvalitet, samspel och kommunikation med publik/kamera bedöms. 

  • En bedömning av musikalisk bredd och spets och ett mångfaldsperspektiv finns med när urvalet görs. 

Är du intresserad av att delta? Fyll i din intresseanmälan här!

Sista anmälan är torsdagen den 1 april.