Crowdfunding grupp i höst!

I oktober kör vi igång en ny omgång av vår framgångsrika Crowdfunding grupp. Förra gruppen, med 5 deltagare, lyckades dra in sammanlagt över 125 000 kronor till sina olika projekt. Denna gång utökar vi gruppen til 12 deltagare.

Någon finansierade sitt första album, någon skapade ett unikt marknadsföringskoncept och en annan erbjöd privata konserter i sitt hus vid en småländsk sjö. Att genomföra en crowdfundingkampanj är ett sätt att bli mer självständig i sin konceptutveckling, sitt konstnärliga uttryck och att kunna marknadsföra sig själv.

  • Konceptutveckla ditt projekt i grupp

  • Skapa marknadsföringsmaterial som videos, text och foto

  • Marknadsföring via Musikcentrums digitala kanaler

  • Teknikutlåning för produktion av marknadsföringsmaterial

  • Projektplan från start till finish - The Crowdfunding blueprint

  • Learning by doing

  • Peer-to-peer process

Musikcentrum Syd har hjälpt ett antal medlemmar att starta crowdfundingkampanjer för deras olika projekt. Vi har under planeringsstadiet och under kampanjens gång fungerat som en resurs. Du som medlem kan få hjälp med tips och råd från oss på Musikcentrum Syd och andra medlemmar som med framgång lyckats ro ihamn ett flertal kampanjer. Vi kommer att köra i workshop-form med inbjudna medlemmar som experter och Musikcentrum Syds personal. Vi kommer också att utgå från vår digitala kunskapsbank så gå in där och skapa ett konto om du inte redan gjort det. —-> Länk till kunskapsbanken

Projektet pågår i två månader med början den 1/10 och vi träffas vid tre tillfällen IRL på Rehab Kultur i Malmö (Du som bor långväga kan delta online också) och online.

Anmäl dig här nedan till höstens Growdfunding grupp där 12 medlemmar får chansen att guidas till ett lyckat crowdfunding projekt. Först till kvarn. Early bird platser går till medlemmar men om inte platserna fylls av medlemmar så öppnar vi för musikbranschmedlemmar och andra centrumbildningar.