SOFI HELLBORG GANG

SOFI HELLBORG GANG

Kontakt:
sofi@sofihellborg.com

Hemsida:
www.sofihellborg.com

Medverkande:
Sofi Hellborg – sax, sång, tumpiano
Ola Åkerman – trombon
Magnus Lindeberg – gitarr
Robert Tjäderkvist – keyboards
Mats Ingvarsson – bas
Jon Grinde – trummor
Salieu Dibba – percussion, sång

Sofi Hellborg är en etablerad saxofonist, sångerska och kompositör med åtta album bakom sig. Musiken är en svängig blandning av afro, funk och jazz. Det är också dessa musikstilar som präglat hennes uppväxt och liv. En resa till Kamerun för att studera landets musik ledde till en livslång relation till afrikansk musik, och hon har bott och arbetat utomlands i 16 år, först i London och sedan Paris. Där spelade hon med många kända afrikanska musiker som Mory Kante, Tony Allen, Etienne Mbappe etc.
Sofi har turnerat i många länder både i och utanför Europa. Hon ledde sitt eget band i Paris i många år. 1999 flyttade hon tillbaka till Lund och träffade de musiker hon spelar med nu. Ett sammansvetsat och energifyllt band fyllt av överraskningar.

Om Sun & Rain
"Med ett antal album bakom sig har Sofi Hellborg nästan blivit veteran I sitt fack. På den nya skivan slås man ånyo av vilket suveränt flyt bandet får fram. Samspelet är sublimt och synkoperna så väloljade att det är lätt att missa detaljerna för helheten. En store dos jazz hörs på nya skivan, främst hos solisterna men också en del av blåsarren. Finns just inget att anmärka, skivan är full av solig musik av varierande tempo och intensitet. Så om ni inte har stiftat bekantskap med Sofi förut är Sun & Rain en utmärkt introduktion."
– Andreas Lagercrantz, Lira april 2013

Alla artister →