Sara Thuresson

Sara Thuresson

Sara Thuresson har under de senaste åren blivit extra uppmärksammad för sina projekt vid Sveriges tunga anstalter, med tonvikt på Hinseberg. 2017 kom albumet med samma namn ut och fram till september 2018 skildrades arbetet i utställningen Musik bakom galler, på Malmö Museer.

“Pianot har varit Sara Thuressons ständiga följeslagare, och Sara har utvecklat ett unikt uttryck och sound. Förmodligen kan hon tacka sina små händer och egentligen alldeles för korta pianofingrar för den flödande och aldrig avstannande musiken. Det som kallas arpeggio (ton för ton) har fått bli hennes melodi.”

2007 släpptes första skivan Walk with me och Sara gjorde sin första riktigt stora konsert i ett närapå fullsatt Studio Acusticum under invigningen av detta konserthus, till stående ovationer.

2013 utkom albumet Jag Tror Det Är Möjligt och låten Att älskas och älska figurerade i det populära tv-programmet Bonde söker fru. För att finansiera albumet tog Sara hjälp av sina fans. Förutom att bidra till skivan skänkte bidragsgivarna samtidigt pengar till Sveriges Kvinno- och Tjejjourer.

“En röst, ett piano, en fiol. Ibland räcker det med att viska för att höras. Sara Thuresson visksjunger om ensamhet och utsatthet. Kanske har du hört ”Vakna”, duetten med Mikael Wiehe (…) I mitt tycke en av 2010-talets bästa politiska sånger.”
– Lollo Aspluns, Korren, 30 jan 2013

Alla artister →