MOUR

MOUR

Gruppmedlemmar:
Armin Pendek

Kontakt:
armin.pendek@gmail.com

Hemsida:
http://mour.nu/

MOURs musik är ett flöde där det starka och det spröda samexisterar - en musikalisk spegling där MOUR med finstämt mäktiga detaljer återger känslan av stillhet och livfullhet i ett gränsland som befinner sig både i drömmen och verkligheten. Det balanserar säkert i utrymmet mellan flera genrers och nuddar vid dem samtliga utan att riktigt vilja ge sig till känna åt någon. Instrumentala lager och textrader smälts samman på ett sätt som gör att det inte liknar något annat. Sammanlänkningen av känslighet i textens berättelse och melodins förmåga att föra sig framåt med en konstant närvaro sveper lekfullt men också med allvarsam tyngd sin lyssnare med sig - här finns igenkänningen från var mans liv men det tar sig uttryck på sitt helt eget vis. Från första till sista ton berör det nya sound MOUR skapat och förmedlar på djupet en känsla som håller sina löften och bär lyssnaren hela vägen hem.

***

Skapandefasen av MOURs musik börjar med Armin Pendek men när euforin drabbar honom tar MOUR över och låten tillåts växa av sin egen energi och kraft, något som tydligt märks, inte minst vid framfranden live.

''Proiektet MOUR och vemodiga låten "Jag vill att vi drömmer" låter ungefär som Justin Vernons och Jonathan Johanssons kärleksbarn. Skitsnygg video också.”
– Musiktidningen HYMN

"Du är iu liksom Skånes Peter Gabriel"
– Kristoffer Triumf, Värvet

Alla artister →