Lakely

Lakely

Medverkande:
Anna Edström – sång, gitarr
Jonas Rudolf – sång, gitarr

Kontakt:
lakelymusic@gmail.com

Hemsida:
lakelymusic.com

Svenskbaserad indiefolk. Med nordiska melodier klädd i en nordamerikansk kostym, berättar Lakely sina historier under midnattssolen medan harmonierna ekar över den dimmiga sjön. Debut EP:n "Pockets Full of Sand" spelades in i Nashville med Shani Gandhi (Sarah Jarosz etc.) bakom spakarna. Ett fullängdsalbum är på väg, "Cold War" spelas in på den skånska landsbygden under hösten.

EP:n är frukten av deras tid i Nashville, dit de båda flyttade för att gräva ner sig på djupet i country, americana och bluegrass för att verkligen förstå hur deras favoritmusik skapas och spelas in. Efter ett år i Tennessee fyllt med inspiration fick med sig inte bara en utbildning i musikproduktion utan också en till hälften färdiginspelad EP med Shani Gandhi bakom mixerbordet (Sarah Jarosz och Parker Millsap), inspelad i Gary Paczosas hemstudio, byggd speciellt till Alison Krauss i hennes gamla garage. Väl hemma producerade Lakely klart skivan och nu är den färdig att släppas!

Och soundet? Så här fint skrev Copenhagen Jazz Festival efter en spelning detta året:
“Lakely er en svensk gruppe, som har helliget sig en moderne bluegrass-instrumentering og enkle, men effektive arrangementer. Lakely brillerer ved at være et hold af virkelig dygtige musikere (og sangere!), og ved at have sans for den gode, uafrystelige melodi.”

Alla artister →