Back to All Events

Vem har makten?

  • Kulturmejeriet i Lund 64 Stora Södergatan Lund, Skåne län, 22223 Sweden (map)

En tredje aspekt på en jämställd musikscen är den från en maktposition. Hur går tankarna inom institutioner, bidragsgivare och utbildningarna? Inbjudna talare är Martin Martinsson, VD Musik i Syd, Rebecka Randler, utvecklare musik Kultur Skåne och Daniel Sestrajcic, v-politiker Kulturutskottet.

Hösten 2015 tar Mix Musik, Dunkers Kulturhus, Kulturmejeriet och Hässleholm Kulturhus ett samlat grepp kring musikbranschens skeva representation vad gäller kvinnor på scenen. ”Hur ser det ut? – ett skånskt samarbete om en jämställd scen”, kallas samarbetet som främst kommer belysa frågan via tre samtalskvällar. Journalisten Karin Arbsjö är moderator för samtliga samtal.

Det talas om att kvinnor ska ”ta plats”, men vad menas med det egentligen? Varför ska just kvinnor ”ta plats?” Det finns lite forskning inom området men det bokas fler manliga musiker än kvinnliga på våra scener i Sverige, det konstaterar Jämställd festival gång på gång. Mix Musik hoppas att vi kommer ett steg närmare ett samhälle där alla får synas och höras.

När: 2 december kl. 19.00
Plats: Kulturmejeriet i Lund

Arrangör: Mix Musik, Dunkers Kulturhus, Kulturmejeriet och Hässleholm Kulturhus

Samarbetet stöds av Region Skånes kulturförvaltning, Sparbanksstiftelsen Skåne och Abf Skåne.

Obs! För uppdaterad information: www.mixmusik.com

Earlier Event: November 25
Kulturens Bar på Moriskan
Later Event: January 19
Sweden Live på Malmö Live