Nordic Nights Malmø, 4 maj

Nordic Nights, Malmø

Nordic Nights Malmø är en ny scen för Nordisk folk- och improvisationsmusik i hjärtat av Malmø! Nu är det dags för vårens andra konsert.

Nordic Nights för samman det bästa musikupplevelserna från södra Sverige och våra Nordiska grannländer. Svängigt, intimt och mysigt på Rehab Kultur i Östra Sorgenfri.

Picknickkonsert! Välkommen att ta med egen mat och dryck!

När: Onsdag 4 maj, dörrarna öppnas 18.00, konsert 19.00
Var: Rehab Kultur, Spånehusvägen 83, Malmö.
Pris: 150kr / 100kr för dig som är medlem i Musikcentrum Syd.
Boka här.

PÅ SCEN:

FARVERGADE

Clara Tesch – Fiol
Julian Svejgaard Jørgensen – Piano
Mads Kjøller Henningsen – Traversflöjt

På Farvergade i Köpenhamn har det varit möjligt att dansa "nordisk dans" till livemusik ca. en gång i månaden sedan 2016 inne i stora salen på Vartov. Husorkestern fann det därför naturligt att döpa sig efter gatan, där den har spelat till dans i otaliga timmar ...

Clara, Julian och Mads är alla välkända ansikten på den danska och nordiska folkmusikscenen – bland annat från Floating Sofa Quartet, Vesselil, Stundom, Mads Hansens kapell, Trolska Polska och Lars Lilholt Band.

Som trio har Farvergade precis spelat in sitt debutalbum; ett konceptalbum med traditionell dansmusik från en gammal notbok av spelmannen Søren Christensen (1835-1913) från Sydsjälland. Farvergade presenterar – för första gången live – ett urval av musik från denna skiva/noter till Nordic Nights i Malmö den 4 maj! Det utlovas både polka, vals, mazurka, sextur, hopsa och mycket annat gott!

JUtÉUS 3

Martin Jutéus – Piano
Pontus Häggblom – Trummor
Aaron Mandelmann – Kontrabas

Jutéus 3 är en kontemporär jazzpiano-trio baserad i Malmö. Kompositionerna bottnar i pop och jazz med inspiration från den klassiska romantiken. Dessa scenografiska element bär sedan upp en berättelse fylld av spontanitet, känslor och dramatik.

Biljetter | Läs mer på Facebook

Arrangeras av Rehab Kultur i samarbete med Musikcentrum Syd och Lira Musikmagasin.

Vill du ansöka om medlemskap i Musikcentrum Syd? Läs mer här.