Nordic Nights Malmø, 6 april

Nordic Nights, Malmø

Premiär för klubben Nordic Nights! En ny scen för nordisk folk- och improvisationsmusik i hjärtat av Malmø! Nordic Nights för samman det bästa musikupplevelserna från södra Sverige och våra Nordiska grannländer. Svängigt, Intimt och mysigt på Rehab Kultur. Reducerat biljettpris för dig som är medlem i Musikcentrum Syd!

När: Onsdag 6 april, dörrarna öppnas 18.00
Var: Rehab Kultur, Spånehusvägen 83, Malmö.
Pris: 150kr / 100kr för dig som är medlem i Musikcentrum Syd.
Boka här.

Dörrarna öppnar 18.00 Picknickkonsert! Välkommen att ta med egen mat och dryck!

Välkommen!

På scen:

Mor dansar

Foto: Hedvig Jahre

MOR DANSAR

Sofia Källman – sång
Adam Grauman – viola da gamba
Boel Mogensen – kontrabas

Albumet Rent på Tok var en succédebut för trion i november 2021 och utnämndes till Årets visa av Lira musikmagasin. Viola da gamba, kontrabas och sång utgör denna originella och starka sättning när de tolkar Allan Edwalls låtskatt. I vackra och kontrastfulla arrangemang får strängar och ord berätta om människa och samhälle i stort och smått.

Läs mer | Lyssna

Foto: Leikny Havik Skjærseth

ESPEN BERG TRIO

Espen Berg – piano och kompistioner
Bárður Reinert Poulsen – kontrabas
Simon Albertsen – trummor

Espen Berg Trio är en prisbelönt och kritikerrosad norsk pianotrio med upptagningsområde som sträcker sig långt utanför landets gränser. Trion har sålt ut konserthus i Tokyo, Guangzhou, Kyoto och Hongkong, och beskrivs som en viktig ny röst i trängseln post-E.S.T. trio (Jazz Journal, Storbritannien). Musiken kan ge associationer till Brad Mehldau, Keith Jarrett, Shai Maestro eller Tigran Hamasyan, men är i första hand en personligt bidrag till förnyelsen av pianotrioformatet och nordisk jazz under ledning av en kombination av starka melodier, rytmisk komplexitet, teknisk toppnivå och lekfull samspel. Espen Berg skriver låtar med stark särart, som i sin tur blir föremål för en djup tolkning av Bárður Reinert Poulsen och Simon Albertsen. Tillsammans skapar trion ett mycket engagerande samspel, med leenden, temperament, och ett vansinnigt tekniskt överskott. Espen Berg Trio släpper sitt fjärde album, Fjære, på Odin Records i april 2022.

Lyssna

Biljetter | Läs mer på Facebook

Arrangeras av Rehab Kultur i samarbete med Musikcentrum Syd och Lira Musikmagasin.

Vill du ansöka om medlemskap i Musikcentrum Syd? Läs mer här.