SEXTETO BANDANGO

SEXTETO BANDANGO

Kontakt:
juanjo[at]baires.se

Hemsida:
http://baires.se

Medverkande:
Juanjo Passo – bandoneon
Dante Hidemark – piano
Joakim Jensen – trummor
Peter Olsson – gitarr
Viktor Auregård – kontrabas
Mårten Lundgren – trumpet

Sexteto Bandango är ett band där musiker från olika genrer - tango, jazz, improvisation och klassisk musik samlats för att tillsammans ge sig på att utforska den konsertanta tangorepertoaren, från Astor Piazzollas klassiker till dagens Tango Nuevo. Med en lite annorlunda instrumentsammansättning och en blick i jazz blir den röda tråden tango och improvisation.

Just nu är bandets material baserat på Astor Piazzolla men Sexteto Bandango spelar också musik av exempelvis Alberto Ginastera samt andra nya argentinska kompositörer som Jorge Retamoza, Ramiro Gallo, Pedro Giraudo, Julian Graciano och Andres Lynetzky. De fyra spåren på EPn Oblivion är alla skrivna av Astor Piazzolla och de sträcker sig från det meditativa till det tunga och brutala, med många kontraster och sinnestämmningar samtidigt.

Sexteto Bandango har uppträtt bla på: Victoriateater i Malmö, Midvinterton Folkmusik Festival, L'Orient i Norrköping, Dux Kulturhus i Kristinestad Finland, Mira Huset i Vasa, Åland MusikFestival samt Palladium i Malmö.

Alla artister →