THOMAS WIEHE – VISPROGRAM

Thomas Wiehe

Gruppmedlemmar:
Thomas Wiehe

Hemsidor:
www.thomaswiehe.se
www.galaxteatern.se

Bokning/kontakt:
thomaswiehe1@gmail.com

 

Thomas Wiehe sjunger egna sånger från sin femtioåriga karriär. Om naturen, kärleken, friheten, själens eviga längtan och världen – stora frågor, små sånger. Anpassat efter önskemål och situation. Både hjärta och smärta, måne och Skåne. Både moll och dur, ur och skur...

Minnen från proggtiden, hur allt började i England och utvecklades i Paris, fortsatte i Malmö och expanderade under det glada 70-talet. Drömmar om morgondagen och refererat från gårdagen. Blickar ut mot världen och Galaxen och in i människans innersta.

Prat om miljö och spiritualitet. Litet av varje, något för var och en.

Thomas Wiehe är artist och låtskrivare med ett mångsidigt musikaliskt förflutet. Han började skriva låtar redan 1968 och har en musikaliska katalog innehåller 18 album och 12 musikföreställningar. Han har framfört sina sånger i hela Skandinavien och sjungit i konsertsalar och på alla sorters institutioner. Genom åren har han medverkat i och medproducerat radio- och TV-program och komponerat och framfört musik i flera teaterföreställningar för unga. Sedan 1982 driver han Galaxteatern – en dockteater med mycket musik, för barn och unga.

Thomas har ett stort intresse för meditation och mystik och kan också bokas med det musikhistoriska föredraget Musikens dolda budskap.

Thomas är utbildad på Malmö Musikhögskola och vid vid Lunds universitet i bland annat Religionsvetenskap.

Andra aktuella program:
Jorden runt på visans vingar

Jungfru Maria – en krans av sånger och legender

Föreläsning:
Musikens dolda budskap