THOMAS WIEHE – VISPROGRAM

Thomas Wiehe

Gruppmedlemmar:
Thomas Wiehe

Hemsidor:
www.thomaswiehe.se
www.galaxteatern.se

Bokning/kontakt:
thomaswiehe1@gmail.com

 

Thomas Wiehe sjunger egna sånger från sin femtioåriga karriär. Om naturen, kärleken, friheten, själens eviga längtan och världen – stora frågor, små sånger. Anpassat efter önskemål och situation. Både hjärta och smärta, måne och Skåne. Både moll och dur, ur och skur...

Minnen från proggtiden, hur allt började i England och utvecklades i Paris, fortsatte i Malmö och expanderade under det glada 70-talet. Drömmar om morgondagen och refererat från gårdagen. Blickar ut mot världen och Galaxen och in i människans innersta.

Prat om miljö och spiritualitet. Litet av varje, något för var och en.

Thomas Wiehe är artist och låtskrivare med ett mångsidigt musikaliskt förflutet. Han började skriva låtar redan 1968 och har en musikaliska katalog innehåller 18 album och 12 musikföreställningar. Han har framfört sina sånger i hela Skandinavien och sjungit i konsertsalar och på alla sorters institutioner. Genom åren har han medverkat i och medproducerat radio- och TV-program och komponerat och framfört musik i flera teaterföreställningar för unga. Sedan 1982 driver han Galaxteatern – en dockteater med mycket musik, för barn och unga.

Thomas har ett stort intresse för meditation och mystik och kan också bokas med det musikhistoriska föredraget Musikens dolda budskap.

Thomas är utbildad på Malmö Musikhögskola och vid vid Lunds universitet i bland annat Religionsvetenskap.

Andra aktuella program:
Jorden runt på visans vingar

Jungfru Maria – en krans av sånger och legender

Föreläsning:
Musikens dolda budskap

BÅTJAZZ

Gruppmedlemmar:
Emma Denward – sång musik texter
Magnus Hjorth – piano musik
David Andersson – bas
Anders Vestergård – trummor

Hemsida:
http://drumvoicerecords.com/releases.html

Kontakt/bokning:
emmav.d@hotmail.com

Emma and the Jazzcrusaders spelar låtar som man kan känna igen sig i när man känner sig glad och stark, men kanske också när man känner sig ynklig och rädd. I Båtjazz kommer tematiken
från havet och båtar, och med hjälp av berättelser och fantasifulla ljudliga illustrationer bjuds publiken in till en stämningsfull musikvärld där man får möta både fiskar som vill bitas och…ja vem är det egentligen man får möta ute i månskenet?
Den främsta målgruppen för är familjer med barn och skolbarn mellan 5 och 9 år.
Emma är jazzsångerska, rytmik och sångpedagog med många års erfarenhet av sång och undervisning. Hon har skrivit alla texterna och större delen av låtarna. Med sig i bandet har hon
fyra färgstarka jazzmusiker: Magnus Hjorth, piano och komposition, David Andersson på kontrabas och Anders Vestergård på trummor. Så häng med Emma and the Jazzcrusaders på en seglats i lagom bris, i storm eller helt utan vind i seglen!

För vem: Familjekonsert eller
skolklasser åk f-3 (i skolmiljö
publikstorlek ca 80 pers)
Tid: Ca 35 minuter
Scenyta: 4x6 m
Kostnad: Enligt överenskommelse
Teknik: Har egen eller enligt
överenskommelse

CHANGO TANGO

Chango Tango.jpg

Medverkande:
Hedda Heiskanen – violin
Juanjo Passo - bandoneon, gitarr

Hemsida:
https://www.heddaheiskanen.com/chango-tango/

Kontakt:
heiskanenhedda[at]hotmail.com

Boka genom Musik i Syd:
https://www.musikisyd.se/unga/bestalla/chango-tango/

– Hitta hem på jorden före orden
Chango är en liten pojke som gjort en mycket lång resa, och hamnat i ett land där allt är annorlunda och ingen förstår vad han säger. Hans stora passion är glass – men hur ska han förklara att det är det han önskar sig mest av allt?

Och vad är det i den mystiska låda han suttit på under resan? När han öppnar den hittar han ett nytt sätt att kommunicera – musik! Men han kommer också att behöva hjälp av barnen han möter (publiken) för att få sin glass till slut. 

I en virvlande resa med både argentinsk och finsk tango som kompass, följer vi den lilla människans färd från ensamhet och isolering till förståelse, glädje och gemenskap.

Hedda Heiskanen på violin och Juanjo Passo på bandoneon och gitarr, sammanflätar elegant sina musikaliska och kulturella rötter. Berättelsen om Chango Tango är också sammanvävd med deras egna livshistorier: Heddas finska pappa som var krigsbarn i Sverige under andra världskriget, och Juanjos familj som flydde från Argentina 1980 på grund av politisk förföljelse. Resultatet blir en berättande konsert som på ett mjukt och kärleksfullt sätt vågar beröra det smärtsamma temat barn och flykt.

För barn 2-5 år.

Föreställningen beställs genom Musik i Syd. 

WE FLOAT

We float

Medverkande:
Anne Marte Eggen - elbas och komposition
Linda Bergström - sång
Fanny Gunnarsson - Piano/rhodes
Filip Bensefelt - trummor

Kontakt:
E-post: ameggen[at]gmail.com
Hemsida: wefloatband.com

Facebook | Instagram

Lyssna

Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljudlandskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz. Bakom musiken står basisten Anne Marte Eggen. Med sig har hon Linda Bergström på sång, Fanny Gunnarsson på piano och Filip Bensefelt på trummor. Tillsammans är de We Float.

NYTT ALBUM HÖSTEN 2018!

Efter många år som kompmusiker till andras projekt kände basisten Anne Marte Eggen att hon ville starta ett band som spelade hennes egna kompositioner. Vinteren 2013 startade hon därför We Float som först var en duo bestående av elbas och sång. Efter några månader tillkom Fanny och Filip på piano och trummor. We Float spelar fortfarande både som duo och kvartett. På duo är musiken avskalat, drömsk och svävande, men det dynamiska och dramatiska kommer fram i kvartettformatet. I april 2015 gav Malmöbandet ut sitt debutalbum Silence som har fått många goda recensioner i både Sverige och utomlands.

Sagt om We Float:
"Jag har ingen favoritlåt, men har i stället fått ett nytt favoritalbum"
– Lira Gillar från Niclas Forsgren i Lira Musikmagasin

"Elbasisten Anne Marte Eggens kompositioner har vackra texter och fint originella harmoniföljder med karakteristiska dur-moll-växlingar. Det är musik som föder bilder."
 – 5 av 5 av Sven Bjerstedt på Ystads Allehanda efter We Floats konsert på Ystad Sweden Jazz Festival 31/7 2015

"Vackert och fint i bästa betydelse. Så mjukt och ändå med en bestämd tyngd."
– Bengt Eriksson, Ystads Allahanda

"Swedish/Norwegian Malmo based quartet We Float released their debut album last week, the dark, introspective, pop and jazz fused, Silence. (...) the album glides by effortlessly but definitely leaves its mark. (…) Any European promoters out there would do well to enlist this band to their schedule. Such exquisitely crafted music played this well deserves to be heard."
– Indie30


KIRSTI MEIERS

Medverkande:
Kirsti Øibakken Pedersen

Hemsida:
www.madeofsound.se/kirstimeiers

Bokning/kontakt:
kirsti@madeofsound.se

Kirsti Meiers beskrivs kanske bäst som en ny generations singer songwriter, där hon samlar sig själv och sina kompositioner i sitt onewoman(big)band, skapar sin egen tyngd i form av sitt fender rhodes piano från 73, en looper med nyaste teknologi och en urröst som tycks rymma fler uttryck än havets djup och samtliga muppetröster.

Sångerna vävs samman av ett välplanerat tekniskt snille på loopern, vana pianohänder, ett antal samplingar, den där rösten, samt texter som på ett helt ovanligt sätt skildrar helt vanliga teman kring att vara människa, förälder, syster, survivor, älskare, granne, alien, bilägare. Det musikaliska resultatet är ett uttryck som stundom är folk- och souligt, stundom mera elektronisk. Konstant under utveckling och på väg, pendlande mellan det överraskande, det funky, det fina och det humoristiska i text och ljud till det vaggande i rhodsetets trygga ackord och röstens ärlighet i såväl styrka och sårbarhet. Som soloartist tar Kirsti Meiers dessa ovanstående element med sig; närvaron, musikens otroliga förmåga att förmedla, humor och liv.

Sagt om Kirsti Meiers:
"Beatles möter Björk. Kirsti Meiers har ett naket och nära sätt att uppträda. Originellt. Intensivt."
– Lina Arvidsson

"Vilken pipa!"
– Kulturtant, Poeten på Hörnet

"Med nordenvindens styrke og de skandinaviske elementers sammenspil vil Kirsti Meiers skitsere en indre musical for os med ligedele fender rhodes, samplingar, loopstation og selvforstærkende tekster. Så tag med den vampede vanebrydende valkyrie og se hvor meget vi kan lære af at tage et skridt frem og se det hele fra siden, hvor kvindens styrke endelig kommer til udtryk i det tragikomiske kærlighedsunivers og hvor ingenting er sikkert før det er blevet skreget ud i affekt."
– Charlie Andersen, Søvnterapeuterne

IDKA JAZZ

IDKA JAZZ

Gruppmedlemmar:
Ida Karlsson – saxophone and clarinet
Martin Juteus – piano
Pontus Häggblom – drums
Zacharias Holmkvist – contrabass

Hemsida:
www.myomusica.com

Bokning/Kontakt:
myomusica@hotmail.com

Gammalthea Records:
info@gammalthea.se
www.gammalthea.se

Malmösaxofonisten Ida Karlsson har med albumet The Onion’s Core sökt sig inåt och inspirerats av sin bakgrund och uppväxt i Haraker. I komponerandet har hon försökt andas lugnt och grävt bland sina rötter. Det hela har resulterat i åtta ganska olika jazzlåtar. I någon anas inspiration från gospel och koraler, någon vittnar om det svenska visarvet och några är underfundigt komplexa. ”Baking” är en blues inspirerad av både svensk folkmusik och Jimmy Giuffre och ”Popish” är en lek med pop- och jazzharmonier i femtakt.

Skivan släpps den 20:e april!

Kvartetten IDKA JAZZ startades våren 2017 i Malmö. Bandet tolkar låtarna med närvaro, humor och sväng och soundet är nordiskt. Musikerna bär fram varandras idéer och tonerna vittnar om tro på solidaritet och gemenskap. Skivan är inspelad i The Village Recording Studio i Köpenhamn och då halva bandet kommer från Finland blir IDKA JAZZ indirekt ett nordiskt samarbete - med sikte på att bygga fler musikaliska broar.

"Når den svenske tenorsaxofonist Ida Karlsson skal fremhæves, skyldes det ikke, at hun er kvinde, men at hun i det eksplosive nummer »Wasp« lige affyrer en rabiat freejazz-solo, som sætter ild i universet – og gør godt!” Berlingske, Köpenhamn. "Ida Karlsson är en upptäcktsresande i saxofonens innersta vrår" – Ystad Allehanda