Back to All Events

Mästare möter mästare

  • Musikcentrum Syd 29 Bergsgatan Malmö (map)
nr1.jpg

Nu lanserar vi en ny serie med seminarier!

Nu lanserar vi en ny serie med seminarier som vi kallar "Mästare möter mästare". I ett antal mästarmöten låter vi erfarna inom musikbranschen träffas öga mot öga i en öppen diskussion inför och med publik.

Först ut är Malmö-baserade kompositörerna Nathan Larson och Magnus Jarlbo, som kommer att diskutera hur det är att komponera musik för film. Vi kommer att beröra frågor om hur själva hantverket ser ut, hur man samverkar med regissörer och klippare, hur man använder sig av kulturell symbolik, vilka roller musiken kan ta i film och också om branschen för filmkompositörer samt mycket mycket annat.

Nathan Larson började som gitarrist i rock- och punkband på 90-talet i New York och kom sedan att komponera musik för de stora filmbolagen samt även Netflix, HBO, m fl. Hans lista på IMDB är lång och sträcker sig från 1997 till dags dato.

Magnus Jarlbo började på 80-talet som musiker för scen och teater. Tidigt 90-tal gjorde han sina första kompositionsuppdrag för film och har sedan han etablerat sig som kompositör för film, teater och tv i Sverige och Danmark och har även han en mycket lång uppdragslista på IMDB.

Seminariet är gratis för Musikcentrum Syds medlemmar och kostar 100 kr för icke-medlemmar.
Anmäl dig på info@musikcentrumsyd.se
Eftersom vi genomför seminarierna som en afterwork-aktivitet finns det enkel kvällsfika på plats.

Arrangörer är Musikcentrum Syd
Välkomna!

Program:
kl 17.30-20.00

Plats:
Musikcentrum Syd, Bergsgatan 29, Malmö

Earlier Event: May 9
Webb-workshop