Moving music logga med kamera bläckblå  Roboto grey .jpg

Hur gör man videos egentligen?

Under sommaren och hösten har MSC undersökt medlemmarnas behov och drömmar kring rörlig bild. Resultatet kommer att presenteras här och på medlemssidan 2020. Kontakta oss om du vill veta mer eller på nåt sätt vill delta med ditt engagemang eller idéer!


 
Moving Music Workshop#2.png

Workshop #2

I workshop #2 kommer vi att fokusera på teknik; hur man hanterar ljud och bild om man filmar med sin mobil och prova om det går att använda snabba Storytelling-appar för sina säljfilmer + mycket mer.
Datum: 16 oktober
Tid: 17.30 - 21.00
Plats: Mazettihuset, Bergsgatan 29, Malmö.


 

Moving Music bibliotek och toolboxes!

Under hösten 2019 kommer det att skapas ett digitalt bibliotek och en toolbox för MCS medlemmar för att producera videos från ax till limpa. Vi har identifierat fyra nedanstående områden som vi valt att fokusera på. Biblioteket kommer att innehålla tips och tricks samt “Best practices” och länkar till lättillgänglig mobil hårdvara och mjukvara.

 
Moving music logga med kamera Roboto grey .jpg

Ideation

Det första steget i att producera en video är att förstå vad man vill förmedla som artist och vem man vill nå. Ideation är en kreativ process som hjälper dig att producera ideér..

Moving music logga med kamera rödisch Roboto grey .jpg

Storyboard

När du har en idé och vet vem som är mottagaren ska du skapa en berättelse. Detta gör du med fördel i en storyboard där berättelsen får en början, en mitt och ett slut.

Moving music logga med kamera bläckblå  Roboto grey .jpg

Mobil teknik

Du som är nybörjare och “Advanced beginner” i videoteknik, kan med fördel använda din mobilkamera tillsammans med appar och hårdvara.

Moving music logga med kamera bläckblå  Roboto grey .jpg

Distribuera

I det första steget bestämde du vad du skulle producera och var du skulle visa din video. På Instagram, Facebook, Youtube, eller kanske projicera på en live scen?


 
 
Moving Music community.jpg

Communities inom musik-branschen

Till våren 2020, söker vi samarbeten kring Moving Music och rörlig bild för artister/musiker. Har du en projektidé? Kom upp till oss och prata!


Om du har några frågor kring Moving Music är du välkommen att kontakta oss på:

infoATmusikcentrumsyd.se