Jenny Johansson

Om

JENNY JOHANSSON är sångerska, låtskrivare och musikproducent, utbildad vid Malmö Musikhögskola och DMG Education. År 2006 vann hon en digital demotävling med sin låt Wishes and Hopes. Efter att ha rest och arbetat utomlands i flera år, återvände hon till Sverige år 2010. Sedan 2013 har hon studerat musik och arbetat med att utvecklats som låtskrivare och producent. Hennes kommande debut EP är bland annat ett resultat av detta arbete.

Hon är verksam som frilansande artist och musikproducent under soloprojektet, Stories from Gem, men ingår också samarbeten med andra musiker och artister som demosångerska, låtskrivare och producent.

Jenny skriver låtar inom flera genrer så som pop, alternativ rock, singer-songwriter och country. Som producent och låtskrivare är hon lyhörd och uppmärksam. Hon sätter gärna prägel på låtar och produktioner genom att bland annat addera ett melankoliskt uttryck och metaforiska låttexter. Några av hennes största styrkor som låtskrivare och musikproducent är hennes kunskap om sång och hennes sinne för bra melodier.

Hon har också agerat inspelningstekniker och musikproducent bland annat inom genrerna jazz, symfoniorkester, rock, house, pop, soul, singer-songwriter, folk och världsmusik.

Bakgrund:
Malmö Musikhögskola - Musikproducent 60 HP
DMG Education - Independent Artist

Länkar:
https://soundcloud.com/fernando-gabriel-massino/polskarera-soy-futuro

https://soundcloud.com/fernando-gabriel-massino/polska-for-mats


 

Simon Lussi

Ett avslitet korsband, grusade fotbollsdrömmar och sin pappas gamla gitarr. Så började Simons musikkarriär. Vid 15 års ålder skadades Simon allvarligt i ena knät. Under 1 års tid kunde han varken springa eller knappt gå. Då började han spela gitarr istället. 15 år senare driver han nu sitt egna produktionsbolag Buller & Breja som inriktar sig på att skapa föreställningar, projekt och musik för barn och unga. Han har skapat flera föreställningar som har spelats flitigt runt om i framförallt södra Sverige via bland annat Musik i Syd, Musik i Blekinge och Barnkulturenheten i Malmö. Sitt intresset för musik- och barnkultur upptäckte han under sina 4 år som pedagog i förskolan och har sedan dess spelat flera hundra konserter för över tiotusen barn!

Aktuella projekt:
PopUp Studion - Skapande Skolaprojekt - Skapa musik tillsammans med Jens Andersson från The Ark . Nu kan din klass vara med och göra en alldeles egen låt i en digital portabel studio som sätts upp i klassrummet. www.popupstudion.se , Presentation: https://www.youtube.com/watch?v=yPV3q8onEoE

FÄRGERNA - Färgerna är en humorfylld musik-, dans-, teaterföreställning för de alla yngsta som aktiverar sinnen och tar upp frågor kring kommunikation, språk, identitet, tolerans och lika värde. www.bullerochbreja.se/fargerna , Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AXpVKFaUPJc

Tonsätt Förskolan - En sång om dig. Simon skapar improviserad musik i stunden tillsammans med barnen på förskolan. http://www.bullerochbreja.se/tonsatt-forskolan/

Berätteribolaget
En berättare, en serietecknare och en musiker tillsammans på scen! De snabbtänkta aktörerna fångar publikens idéer och använder sina uttrycksformer för att gestalta en föreställning som aldrig tidigare har skådats. www.berätteribolaget.se

Emma ska ALLTID bestämma - En musik/teaterföreställning om vänskap, vilda västern och att våga säga ifrån. www.bullerochbreja.se/emma-ska-alltid-bestamma

Läs mer om hans projekt på www.bullerochbreja.se

Lovisa Stenberg

OM

Lovisa Stenberg är frilansande flöjtist som spelar kammarmusik, symfoniorkester och har flera olika projekt för barn. Lovisa är drivande i Lupuskvintetten som framför barnföreställningen Peter och vargen på ett medryckande och lättillgängligt vis. Duo Dynamique är en duo med flöjt och harpa, Lovisa och Gabriela, som har ett uppskattat program och en turné inbokad sommaren 2017. Lovisa spelar även i Trio di legno, trio i trä, som är en träblåsbaserad trio med en pianist. I deras program får man höra tvärflöjt, klarinett, basklarinett och olika saxofoner i kombinationer som inte hör till de vanligaste. Lovisa är även flöjtist i Smålandsoperan och spelar regelbundet i Malmö symfoniorkester och på Norrlandsoperan.

Bakgrund:
Musikerutbildning, 1998-2001 Malmö musikhögskola
Musik i framtidens förskola, Malmö musikhögskola
I/E tvärflöjt, 1994-1998, Örebro musikhögskola

Aktuella projekt:
Duo Dynamique, flöjt och harpa, www.flojtharpa.se

Trio di legno, Lovisa och Fredrik Stenberg samt Camilla Hellgren.

Lupuskvintetten, träblåskvintett som framför Peter och vargen som en agerande ensemble.

Sagobagaren, en föreställning för barn bestående av musik av Alice Tegnér, mer info finns på www.smalandsoperan.se

Hedda Heiskanen

OM

Hedda Heiskanen tog musikerexamen på Musikhögskolan i Malmö år 2005. Numera arbetar hon som frilansmusiker, bl.a. i symfoniorkestrar, som kammarmusiker, solist, konsertmästare, repetitör och i olika band. Den argentinska tangon är en speciell passion, men Hedda har även ett stort intresse för folkmusik från olika kulturer. Förutom violin spelar Hedda även piano, nyckelharpa, kamanche (persisk fiol) och dan Nhi (vietnamesisk fiol) i olika sammanhang.

Heiskanen Kapell är ett band som spelar finsk och argentinsk tango och "urskogsmusik" från Finlands mörka skogar. Bandet leds av Hedda Heiskanen, mestadels vid pianot, men även på violin och nyckelharpa. Förutom Hedda Heiskanen, består bandet av Saana Kähkönen, Erja Riikonen och Anna Fält.

Zarassi Trio - en trio bestående av Negar Zarassi, Juanjo Passo och Hedda Heiskanen. Repertoaren varierar från klassisk opera till argentinsk tango och persisk musik. Hedda medverkar på violin, piano, nyckelharpa och kamanche.

Duo Heiskanen-Passo - en duo med sambon Juanjo Passo. Duon spelar argentinsk tango och även finsk musik. Spelade bl.a. på Musik på Bosjökloster 2016.

Anna Wikenius

OM

ANNA WIKENIUS är sångerska i vokalgruppen Kongero och den svenskfinska trion Folk'Avant. Jag har studerat till sångpedagog på Piteå Musikhögskola inom jazz/rock och har en kandidatexamen i folklig sång från Kungliga Musikhögskola i Stockholm.

Kongero - svensk Folk'Appella, en fantastisk resa, en mäktig och vidsträckt skandinavisk folkmusikupplevelse. Blåtoner, banbrytande polyfoni, svängigt och intimt. Kongero bildades 2005 och har sedan dess etablerat sig som en av de absolut främsta folkliga vokalgrupperna i Sverige. De släpper sin fjärde skiva under sommaren 2017. Folk'Avant - en svenskfinsk trio bestående av Anna Wikenius sång, Maija Kauhanen kantele och Anna Rubinsztein violin. Musiken präglas av virtuost samspel när den svenska och finska folkmusiktraditionen möts i nyskrivna kompositioner. Trion möttes på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2013 och har spelat ihop sedan dess.

I mars 2017 släpps deras debutalbum.

Länkar:
www.annawikenius.com
www.kongero.se
www.folkavant.com

Sandra Marielle Hansson

OM

Sandra Marielle är en mångfacetterad sångerska som rör sig mellan pop, soul, reagge, blues, jazz, ladino folkmusik och storbandsjazz. Hon är vokalissa i Roger Berg Big Band och högaktuell med egen platta och i låtskrivarprojekt som släpptes i januari 2017.

Sandras texter belyser viktiga ämnen och berör djupt i själ och sinne. Soundet är melodiös popsoul med sväng. Den egna skivan "Six Stories Seven Years" släpptes i samband med ett release party på Folk å Rock i Malmö den 19 november 2016. Alla låtar på plattan är skrivna av Sandra. Låtarna "This little song" och "Where did I Go" spelas frekvent på Radio P4 Skåne. En livekonsertfilm kommer ut under januari 2017.

Länkar:
Roger Berg Big Band:
www.facebook.com/RogersSisters/
www.facebook.com/RogerBergBigBand/

 

Jens Persson

OM

JENS PERSSON är frilansande saxofonist och kompositör med influenser från bland andra John Coltrane, Steve Lehman, Billie Holiday, Aphex Twin, Elvin Jones, Albert Ayler, J Dilla, Arvo Pärt mfl. Han är verksam i egna gruppen Perssons Sexa, Makross, Non Contemporary 5 och Ida Karlssons Broon. Han jobbar också mycket med samarbeten i temporära konstellationer. I övrigt är Jens aktiv i skivbolaget/musikerkollektivet Havtorn Records som ger ut musik och arrangerar festivaler mm. All Jens musik ges ut på Havtorn. Bullret Jazzklubb som huseras på Malmö Live är ytterligare ett projekt som Jens är verksam i.

Två röster om Jens senaste produktion, Vol II av Perssons Sexa:

"...musikalisk skönhet på en nivå som få andra lyckats med under året. Det vackra pianot bygger låtens grund, men när blåset kommer in efter drygt 4:10 lyfter taket. De sista två minuterna av denna låt är bland mina absoluta musikaliska höjdpunkter från 2016." - Ola Elleström på HYMN om låten "Europa"

"Ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum" - Alexander Agrell, Sydsvenskan

Bakgrund:
Malmö musikhögskola kandidatexamen 2010-2013, musiker jazz
Skurups Folkhögskola 2007-2009, jazzlinjen

Länkar:
perssonssexa.com
makross.se

Elisabeth Jönsson

Elisabeth JÖNSSON driver sedan 2010 inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens, ett projekt för skaparglädje och själslig inspiration. Hon erbjuder olika program som innehåller egna texter i kombination med sång och musik, såväl nutida som klassisk och framträder såväl på egen hand till gitarrackompanjemang, som i samarbete med professionella musiker. Programmen fungerar väl i både sakrala och sekulära sammanhang och riktar sig till grupper som vill få en stunds reflektion och kontemplation över vad som gör livet rikt och vad det är att vara människa idag. Programmen har ingen religiös, utan snarare en humanistisk, existentiell anknytning till tillvaron.

Bakgrund:
Elisabeth är universitetsutbildad kommunikatör och legitimerad gymnasielärare med tidigare yrkesbakgrund som journalist, kommunikationsansvarig och egen företagare. Kärleken till orden, ett brinnande intresse för kultur och olika livs- och samhällsfrågor parad med en stor nyfikenhet på de digitala mediernas möjligheter ledde hösten 2010 till starten av inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens. Projektet syftar till att lyfta estetiska och humana värden, väcka skaparglädje och ge själslig inspiration och livskraft. 2014 föddes Liv&Tanke Förlag. Boken "Mer Människa - tankar om livet och den tid vi lever i", är den första i förlagets regi och gavs ut våren 2016. Elisabeth är också medlem i Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap och Sveriges Författarförbund.

Anne Marte Eggen

OM

ANNE MARTE EGGEN är bassist och kompositör med bas i Malmö. Bland Anne Martes projekt är We Float där hon är bandledare, låtskrivare och basist. Hon medverkar också i Cure-a-Phobia, Ljom, Eka trio, Pahaska, Traveling John och Apolonia. Genremässigt är hon bred och frilansar med olika band och projekt. Hon har en kandidatexamen i jazzbas från musikhögskolan i Malmö och pluggar komposition för film, scen och tv parallellt med sin frilansverksamhet.

Bakgrund:
Musiklinjen på Fridhems Folkhögskola, 2008-2010
Bachelor från jazzmusikerlinjen på musikögskolan i Malmö, 2011-2014
Masterstudie i komposition för film, scen och tv från Nord Universitet, 2016

Johanna Jingnert

Om

JOHANNA JINGNERT har en röd tråd i sin musik som bygger på ett organiskt sound där förkärleken för att spela live hörs tydligt. Hennes största musikaliska influenser kommer från artister som Sara Bareilles, Lisa Nilsson, Allen Stone, Jamie Cullum och India Arie. Tillsammans med sitt band har hon bland annat spelat på Make Musik Stockholm, Gullbrannafestivalen, Malmöfestivalen, Göteborgskalaset och Jazz Under Stjärnorna som Beatrice Järås och Nils Landgren arrangerar.  Förutom att skriva eget så jobbar Johanna som frilansande sångerska och medverkar i olika sammanhang. Hon är även med i en a capella- grupp baserad i Malmö.

Bakgrund:
Johanna Jingnert är född och uppvuxen i Göteborg. 
Johanna studerade musik på Donnergymnasiet i Göteborg 2005-2008. Efter lite resande i bland annat Brasilien och Argentina gick hon musiklinjen på Furuboda folkhögskola 2010-2012.

Olle Grane

Om

OLLE GRANE är improvisationsmusiker, ljudtekniker inom det akustiska fältet (kammarmusik och jazz i synnerhet) och pedagog.

Som musiker improviserar, komponerar och framför han musik, framför allt i små besättningar som duo- och trio-format. Han utforskar gärna nya ljud- och klangvärldar och är öppen för nya projekt! Många av hans produktioner inom teater, film och radio har utgått från improvisationer i studion som grund för vidare kompositioner. Som pedagog arbetar han gärna med olika gehörs- och improvisationsmoment blandat med musikteori och klassisk musik. Besök webbsidan för att se och lyssna på hans projekt!

Bakgrund:
Skurups Folkhögskola, Jazzmusikerlinjen (1992-1993)
Musikhögskolan i Malmö, Instrumental- och Ensemblelärarutbildningen, Musikproducentutbildningen (1993 - 2001)
Banff Centre of the Arts i Kanada, Audio Associate (2006)

Länkar

Trio Paradiso

Cecilia Nordlund

OM

CECILIA NORDLUND är artist, producent, låtskrivarcoach och kompositör och spelar och sjunger alltifrån rock och pop till elektronisk musik. Hon är känd från band som Souls, Monkeystrikes och Sunshine Rabbits. Numera är hon aktuell med soloprojektet FULLMÅNEN FRÅN HELVETET tillsammans med Julia Giertz, Åsa Gjerstad och Lotta Wenglén som släpper en EP till våren 2017. Cecilia är även aktuell med alternativa rockbandet SOULS som återförenas under 2016/12017 med nytt samarbete tillsammans med legendariske producenten Steve Albini. Cecilia skriver även musik för både radio och teater tillsammans med Lotta Wenglén . Senast till två barnföreställningar på Teater 23 i Malmö . Hon har gjort musikaliska samarbeten med Marit Bergman och Karin Dreijer (The Knife) mfl. Cecilia har varit en av eldsjälarna bakom Popkollo och gästar regelbundet skolor och andra musikföreningar runt om i landet med olika låtskrivarworkshops - "nO Respect", "DISCOPOESI" och "PENCIL BEATS" för alla olika åldrar. Hon är producent för det elektroniska musikprojektet BEATS ACROSS BORDERS som gör musikworkshops för ensamkommande flyktingar på Fryshuset i Malmö med stöd av musikverket.

Länkar

Souls

Brita Björs

Om

BRITA BJÖRS är sångare, musiker, musiklärare, kompositör, och scenframträdare. Hon är utbildad vid folkmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö. Hon har tidigare studerat teater och arbetat på Folkteatern i Gävleborg. Hon är egenföretagare som åtar sig uppdrag inom sång, musik, underhållning, undervisning, teater och scenkonst. Brita är i grunden folkmusiker men hon kastar sig gladeligen ut i vadsomhelst som verkar kul.

Bakgrund:
Utbildad sång- och ensemblelärare med inriktning folkmusik (IE folk) vid Musikhögskolan i Malmö 4,5 år, 270 hp, 2008-2013. Kurs i folklig vissång, grundkurs och fördjupning, Malungs folkhögskola, 2007, 2002-2003. Teatervetenskap A och B, Stockholms universitet, 60 hp, 2005-2006. Teaterlinjen, Nordiska folkhögskolan, 2004-2005. Teatergymnasiet, Ljusdals gymnasieskola/Helsingegården, 1999-2002.

Länkar

Tall Dark Strangers
The Erotica Project
Jukebox-Brita

Emeli Ek

Emeli Ek

AKTUELLA AKTER

Lyssna

Om

EMELI EK har trummor/slagverk, kroppen och rummet som huvudsakligt uttrycksmedel. Hon har sedan 2014 frilansat solo (friform) och med duon Medi (friformsrörelsejazz). Medi spelar både som konsertant duo samt med barnföreställningar som bygger på egenkomponerad musik. Hon spelar sedan 2012 trumset/slagverk/körsång med The Bandettes (scandicana/country-pop), och komponerar musik och text till bandet. Hon spelar slagverk i indiepop-bandet Sister Fay sedan 2015. Emeli medverkade på Super Cirkus Jul 2015 med elektronisk/pop-musik på trumset och elektroniska trumpads. Är även sedan 2016 med och spelar trumset/slagverk i nystartade Lakely (indieamericana).

Bakgrund:
Emeli är utbildad inom jazz/improvisationsmusik på Fridhems och Skurups folkhögskolor och har genom sin utbildning till rytmikpedagog på Musikhögskolan i Malmö utvecklat musicerandet till att även ta kroppsliga uttryck.

Länkar

Medi:
www.mediduo.wordpress.com
www.facebook.com/mediduo

The Bandettes:
www.thebandettes.com
www.facebook.com/TheBandettesmusic

Sister Fay:
www.sisterfay.com
www.facebook.com/Sister-Fay-319769198033523/?fref=ts

Max Wainwright

Om

MAX WAINWRIGHT är intresserad av kaos, system, det dåliga, oplanerade händelser, musik/framförande som skulptur, slump, prassel, saker, att bygga saker, ha sönder saker.

Har undervisat elever på kandidatnivå i Kompositoriska Processer (systemkomposition, instrumentdesign, mm) vid Göteborgs Universitet.

Bakgrund:
Max är född i Uppsala 1987. Han började i rockband, men övergick till att experimenterande i datorer. Detta följdes av studier i komposition, då han skrev för kammarensembler, och sedan mer närmade sig elektronisk musik för fast elektronik (akustmatisk musik/EAM), för att sedan ägna sig nästan helt åt att spela livemusik på olika föremål och instrument. 

Bakgrund:
Folkhögskola
Gotlands Tonsättarskola, Visby, 2008-2010
Kandidat i elektronisk komposition, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm, 2010-2011
De Montfort University, Leicester, 2011-2012
Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2012-2013
Master i elektronisk komposition, Högskolan för Scen och Musik, Göteborg, 2013-2015