Pitch It – så presenterar du ditt projekt

Pitch It – så presenterar du ditt projekt

Den 7 juni var Musikcentrum Syd medarrangör till Pitch It, en föreläsning om att presenterar sitt projekt för finansiärer. Även om huvudfokuset i föreläsningen ligger på filmbranschen finns det mycket att lära av Sibylle Kurz erfarenheter och tips!

Föreläsningen finns nu tillgängligt på Resurscentrums gemensamma Youtube-kanal.

Se föreläsningen här!

Föreläsningen arrangerades i samarbete mellan Kulturakademin, Film i Skåne, Alma Manusutbildning, BoostHBG, Filmcentrum Syd, Teatercentrum Södra, Danscentrum Syd och Musikcentrum Syd.Till nyhetsarkivet →

Material till Womex 2018

Material till Womex 2018

Musikcentrum Syd kommer finnas på plats på Womex 2018 för att marknadsföra våra medlemmar inom folk- och världsmusikgenren! Vill du finnas med i vår katalog? Se till att vi har uppdaterad info om dig att publicera i våra kanaler genom att fylla i formuläret nedan. Vi kommer i möjligaste mån arbeta med videos för att presentera våra artister, så en användbar länk till material på Youtube eller Vimeo är väldigt viktig att få med, så väl som pressbild i liggande format och bio på engelska.

Här hittar du formuläret!

Till nyhetsarkivet →

Res med Musikcentrum Syd till Womex 2018!

Res med Musikcentrum Syd till Womex 2018!

Womex 2017

- Ny omgång av Musikcentrum Syds artistutvecklingsprogram Starta Mej!

Nu söker vi nya deltagare som vill utveckla artistskap, koncept, och marknadsföring tillsammans med oss på Musikcentrum Syd inför Womex i Las Palmas i oktober.

Under september och oktober arbetar vi med en ny grupp inom artistutvecklingsprogrammet Start Mej! Denna gång är inriktningen musiker inom folk- och världsmusikgenren. Inom Starta Mej! arbetar vi extra nära en handfull medlemmar för att erbjuda skräddarsydd handledning och utvecklingsstöd. Inom ramen för programmet erbjuder vi individuell konsultation och ett antal seminarier och workshops skräddarsydda utifrån deltagarnas behov.

Målet är att gruppens deltagare ska kunna presenteras med bästa möjliga material på Womex i Las Palmas i oktober. Det finns också möjlighet för gruppens deltagare att ansöka om att resa med till mässan tillsammans med oss på Musikcentrum Syd till ett subventionerat pris!

Kriterier för deltagande:
- Du är musiker inom folk- och världsmusikgenren.
- Du vill utveckla ditt artistskap, varumärke, säljmaterial och hållbarheten i ditt frilansliv.
- Du är intresserad av att nå ut med din musik på den internationella marknaden.

Deltagandet i programmet är kostnadsfritt, men kostnader kan tillkomma för specifika aktiviteter och framtagande av eget material. Det enda vi förväntar oss är ett aktivt deltagande i möten och processer.

Självklart svarar vi så gott vi kan på alla eventuella frågor!

Låter detta som något som skulle intressera dig så hör av dig snarast till: astrid.selling@musikcentrumsyd.se

Här kan du läsa mer om Womex!

Vill du bli medlem i Musikcentrum Syd? Läs mer här!

Till nyhetsarkivet →

Finansiering

Finansiering

Har du en bra idé men saknar pengar för att kunna genomföra den? Här samlar vi tips och info om hur du finansierar dina projekt.

Stöd, stipendier & datum
Här hittar du info om aktuella stöd och stipendier att söka. I vår google-kalender finns ansökningsdatum samlade. Längre ner på sidan hittar du stöd som går att söka löpande.

En översikt över ansökningsdatum hittar du här. PDF

Länk till google-kalendern: Musikcentrum Syd - Viktiga datum

Inbjudan till vår google-kalender har skickats till din mail!

Krav: Kalendern kräver att du administrerar din e-post via Google. Starta ett google-konto och meddela oss adressen så får du tillgång till denna tjänst.

Tips! Lägg in kalendern i mobilen/surfplattan.
Vi kommer uppdatera kalendern löpande men vi är tacksamma för tips om flera stöd/stipendier att komplettera kalendern med. Tillsammans gör vi kalendern bättre!
Beviljade ansökningar

Här lägger vi ut exempel på tidigare beviljade ansökningar som inspiration. Saknad du ansökningar? Mail oss info@musikcentrumsyd.se och specificera vilka ansökningar du skulle vilja titta närmare på!

Obs! Ansökningarna är baserade på äldre ansökningsformulär. Utformning, rubriker och kriterier ändras löpande.  

Fonogramstöd Kulturrådet - Ansökan_KUR 2013_1825 | Ansökan_KUR 2014_1824 | Ansökan_KUR 2014_5428

Till nyhetsarkivet →