Vad skulle locka dig som frilansande musiker till en träff i april?

Måndagen den 4 februari 2013 på Inkonst i Malmö hade vi vårt första mingel/träff för frilansandemusiker i södra Sverige. Förstudien: Musikcentrum Syd var huvudarrangör i samarbete med KulturKraft Syd, Musikerförbundet och SKAP. Under kvällen hade vi bjudit in Livet Nord som berättade om hennes karriär och hennes ordförandeskap i Musikcentrum Väst. Det blev en positiv och i stort sätt mycket lyckad kväll! Regionalt så planerar vi att ha intimare (mindre) träffar i Ystad (prel. 3 april) , Lund och eventuellt i Helsingborg, Höör/Hässleholm m.m... Håll er uppdaterade här på bloggen!

Vi är många som vill ha en nya träff i Malmö igen! Det finns olika idéer på innehåll och upplägg av en träff. Bland annat samtal om branschen i Danmark/Tyskland, mingel, bjuda in andra centrumbildningar syd, m.m... men vi vill få in flera idéer!

Vad skulle locka dig och dina vänner som frilansande musiker till en träff i april? Kommentera nedan.

Varför träffar? Vad är syftet? Jo, det finns bland annat ett behov av att mötas, samtala och lära sig av varandra. Men också att förstudien: Musikcentrum Syd idag inte är en organisation, det är en studie. En studie som samlar in information, idéer och tankar kring om det finns ett behov av att starta en organisation för och med frilansmusiker i södra Sverige. En del av det arbetet gör vi i form av träffar/mötesplatser för frilansmusiker. Där vi har möjlighet att få ett samtal och dialog med och mellan oss frilansmusiker men också även förankra ett eventuellt bildade av en organisation, ett Musikcentrum Syd.