CURE-A-PHOBIA

CURE-A-PHOBIA

Medverkande:
Jenny Nilsson – sång, komposition
Fanny Gunnarsson – piano, dragspel, sång
Elina Nygren – viola, såg
Anne Marte Eggen – elbas

Kontakt:
info[at]cure-a-phobia.com

Hemsida:
www.cure-a-phobia.se

*** Nytt album Regeneration ***

Skivan består av 11 låtar med hela 12 olika gäster, bland annat Johnny Essing (bob hund), Sousou Cissoko (Sousou & Maher Cissoko), Thom Hell [NO] och Vindla String Quartet.

”Cure-a-Phobia agerar med finess och feministisk vrede”.
”Utfallet, som det ter sig på detta elvaspåriga album, är en förfinad variant av ursprungskonceptet: aningen mer dämpat och lite mer poporienterat, men fortfarande lekfullt sprittande och ganska vitt spretande. Fantasifulla arrangemang och en studio med svängdörrar…”
– Håkan Engström, Sydsvenskan

Det som är snett, vint eller gör lite ont kan också vara något vackert och spännande. Alla är vi rädda för något, men Cure-a-Phobia bestämde sig en dag för att sluta ängslas och istället börja rota runt bland det som känns obehagligt. Ett par för trånga skor, en ton som skaver, en udda taktart som får en att tappa balansen…

Musiken, komponerad av Jenny Nilsson och arrangerad av Cure-a-Phobia, följer inga skrivna regler och måsten. Den håller sig sällan till en specifik tonart eller taktart men är ändå rytmisk och på något sätt logisk. Texterna är rörande, komiska eller ifrågasättande och inbjuder till personliga tolkningar.

Alla artister →

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET

CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET

Medverkande:
Cecilia Nordlund – sång, gitarr, komposition
Åsa Gjerstad – cello
Julia Giertz – oljud, synth, effekter
Lotta Wenglén – percussion, synth, sång
Christina Svärdström – oljud, synth, effekter och sång

Hemsida:
www.cecilianordlund.com

Boka:
Blackbird Artists
emma@blackbirdartists.com

Debutalbum ”Åska & Blod” släpptes den 28 november 2018 och har blivit hyllat av Jan Gradvall och Sonic med flera!

Nu är Cecilia Nordlund tillbaka med ett nytt band och sjunger på svenska!

Malmöbaserade artisten Cecilia Nordlund har skrivit musik i ett antal olika konstellationer sedan nittiotalet. Ni minns kanske alternativa rockbandet Souls som Nordlund frontade och som turnerade i USA och spelade in skivor med legendaren Steve Albini? Efter det har hon synts i ett flertal andra band och projekt som Monkeystrikes, Cilihili, Sunshine Rabbits och Dollykollot och gjort musik med både Marit Bergman och Fever Ray.

Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetet är ett samarbete mellan kompositören och oljudsmakaren Julia Giertz, multi-instrumentalisten och sångerskan Lotta Wenglén cellisten Åsa Gjerstad och live förstärks bandet med multi-instrumentalisten Christina Svärdström. Tillsammans skapar de suggestiv oljudspop på svenska. Vackra cellomelodier blandas med hårda beats, drömska oljudsmattor och ödsliga gitarrslingor. Cecilias dynamiska röst och personliga texter är navet i musiken.

”Albumet är ett stort svenskt konstverk fullt av åska och blod”
– Jan Gradvall, Di, 7 dec 2018

”Det är en skiva som mullrar och vibrerar, skaver och trycker, då och då briserar. Ljuden och stämningarna och orden lämnar dig ingen ro, det går inte stänga ute världen, även om Cecilia Nordlunds empatiska röst och resonerande tilltal får gestalta ljuset i mänsklighetens återkommande mörker.”
– Pierre Hellqvist, Sonic 12 december 2018

”Åska & Blod är tröst men också kraft, ett kärleksvapen som säger: Du är inte ensam. Hatet ska aldrig vinna. Vi är alltid fler som älskar.”
– Gustav Haggren, Kristianstadsbladet 17 november 2018

Alla artister →

Lakely

Lakely

Medverkande:
Anna Edström – sång, gitarr
Jonas Rudolf – sång, gitarr

Kontakt:
lakelymusic@gmail.com

Hemsida:
lakelymusic.com

Svenskbaserad indiefolk. Med nordiska melodier klädd i en nordamerikansk kostym, berättar Lakely sina historier under midnattssolen medan harmonierna ekar över den dimmiga sjön. Debut EP:n "Pockets Full of Sand" spelades in i Nashville med Shani Gandhi (Sarah Jarosz etc.) bakom spakarna. Ett fullängdsalbum är på väg, "Cold War" spelas in på den skånska landsbygden under hösten.

EP:n är frukten av deras tid i Nashville, dit de båda flyttade för att gräva ner sig på djupet i country, americana och bluegrass för att verkligen förstå hur deras favoritmusik skapas och spelas in. Efter ett år i Tennessee fyllt med inspiration fick med sig inte bara en utbildning i musikproduktion utan också en till hälften färdiginspelad EP med Shani Gandhi bakom mixerbordet (Sarah Jarosz och Parker Millsap), inspelad i Gary Paczosas hemstudio, byggd speciellt till Alison Krauss i hennes gamla garage. Väl hemma producerade Lakely klart skivan och nu är den färdig att släppas!

Och soundet? Så här fint skrev Copenhagen Jazz Festival efter en spelning detta året:
“Lakely er en svensk gruppe, som har helliget sig en moderne bluegrass-instrumentering og enkle, men effektive arrangementer. Lakely brillerer ved at være et hold af virkelig dygtige musikere (og sangere!), og ved at have sans for den gode, uafrystelige melodi.”

Alla artister →

HELLSKOTTA

HELLSKOTTA

Medverkande:
Sofi Hellborg – Saxofon
Erik Skott – Guitarr
Göran Abelli – Trombon
David Carlsson – Bas
Andreas Baw – Trummor och samplingar

Kontakt:
sofi[at]sofihellborg.com

Hemsida:
http://hellskotta.wordpress.com

Helskotta är just nu i studion och arbetar med sitt tredje album som är planerat att släppas i maj 2019!

Hellskottas musik är energisk, utåtriktad och pulserande men har samtidigt plats för lugna öppna partier, inslag av elektroniska texturer och det rytmiskt utmanande. Vår musik hämtar inspiration från när och fjärran, bland annat från funk, experimentell beat-jazz, afro-beat och jazz.

Efter 7 år och många spelningar runt om i Sverige och fulla hus på B-flat och Birdland i Tyskland så har Hellskotta blivit ett sammansvetsat liveband som vågar ta ut svängarna och bjuder in publiken.

I slutet av april 2017 släppte vi vår andra skiva, ”Kuling” på Periferi Records. Den fick ett mycket positivt mottagande av press och bloggar.

”Visst är det jazz, om än mycket modern jazz. Det är Hellskotta snyggt och det är musik som inte tvekar utan går sin egen väg och den vägen känns inte fel.”
– Lennart Götesson, Dala-Demokraten april 2017

”Energi och puls är ledord för den nya plattan, men stämningslägena skiftar. Hellborg är lyriskt driven med finurliga och tonrika solon. Göran Abelli’s färgstarka trombonslingor ger extratryck åt ensemblespelet. Skott har en läcker rytmisk frasering.”
– Orkester Journalen, juni 2017

”Men vilka musiker, lyssna bara på saxofonisten Sofi Hellborg när hon leder sitt band Hellskotta i vilda danser på albumet ”Kuling”
– UNT, maj17

”Musiken är infallsrik. Skott´s melodiflöden, Abellis lugna solon och Hellborg läckra inpass är distinkta, men de belyser och kommenterar varandra.”
– Magnus Eriksson, Lira maj 2017

 

Alla artister →

Floating Sofa Quartet

Floating Sofa Quartet

Kontakt:
contact@floatingsofaquartet.com

Hemsida:
www.floatingsofaquartet.com

Gruppmedlemmar:
Mads Kjøller-Henningsen [DK] – wooden flute & swedish bagpipes
Leija Lautamaja [FI] – 2,5-row melodeon & harmonium
Clara Tesch [DK] – fiddle
Malte Zeberg [SE] – double bass

*** “Neighbourhood” – Nytt album ute 1/10 - 2018! ***

Sedan debuten 2016 med skivan “The Moon We Watch Is the Same” har denna Svensk/Dansk/Finska folkmusik-kvartett nominerats till flertalet priser och synts på stora som små scener runt om i hela Norden och Europa. Till skillnad från första skivan som bestod till mestadels av egna kompositioner har gruppen med skivan “Neighbourhood” valt att gå tillbaka till sina rötter och tolka den traditionella dansmusiken från sina respektive hemland. Titeln “Neighbourhood” hämtas delvis från känslan att utforska den lokala musik som kommer hemifrån, men även insikten att de nordiska grannländerna delar en tradition som ständigt färdas över gränserna. Skivans tio spår består av totalt sexton traditionella melodier från det Sverige Danmark och Finland, arrangerade av FSQ med hjälp av nyfikenhet, glädje och mycket grannsämja!

“(…)once again this foursome manages to sound like a full orchestra spanning at least three centuries of Nordic music. I’m extremely impressed with Neighbourhood, and the Floating Sofa Quartet could well be on my Top Ten list again this year.”
– Alex Monoghan, Folk World (DE) – Read full review in English

“(…)the whole album is fascinating from start to finish: fantastically well played, fun and flawless at the same time. This is a record that invites you to go see the band live as soon as the opportunity presents itself, which I hope will be soon by the way.”
– Dani Heyvaert, Rootstime.be (BE) – Read full review in Flemish

“Their musical education is obvious for the whole world to see and their baggage of traditional music – still alive today – allows them to revisit it in a modern way but without ever going for the easy options. […] I recommend you to gather some friends on this “floating sofa” – you will not regret it.”
– Gérard Viel, Des mondes de musiques / 5planetes.com (FR) – Read full review in French

Alla artister →

Gastock gör entré

Gastock gör entré

Gastock gör entré

Kontakt:

Hemsida:

Medverkande:
Thomas Wiehe

Dockteater med mycket musik – av och med
Thomas Wiehe

Djuren i skogen brukar sjunga eller spela var och en sin lilla låt efter att de druckit sitt morgonvatten. Det brukar prinsessan också göra. Detta ogillar draken för han blir snäll av musik. Och det vill han ju inte. Därför rövar han bort prinsessan. Vår hjälte Gastock får hjälp av feerna i kampen mot draken, som dock kan besegras bara om man spelar det vackraste av alla instrument… men vilket är det?

Thomas Wiehe är heltidsmusiker sedan 1975 och har gett ut tio egna CD och LP-skivor, musiken till två CD och LP för barn samt medverkat i/medproducerat diverse radio- och TV-program.

För praktiska uppgifter: Ladda ned programblad!

Programblad – PDF

Alla artister →

Till Paris

Till Paris

Dockteater med mycket musik – av och med Thomas Wiehe

Under vandringen till Paris tar Pierre och hans medresenär Bengt en paus i vardagsrummet och samtalar om livet, kärleken och drömmarna. Plötsligt knackar det på dörren… vem vågar öppna?
En föreställning där naturen börjar tala till oss, instrumenten börjar sjunga, porträtten blir levande och drömmarna blir verklighet.

Thomas Wiehe är heltidsmusiker sedan 1975 och har gett ut tio egna CD och LP-skivor, musiken till två CD och LP för barn samt medverkat i/medproducerat diverse radio- och TV-program.

För praktiska uppgifter: Ladda ned programblad!

Programblad – PDF

Alla artister →

MOUR

MOUR

Gruppmedlemmar:
Armin Pendek

Kontakt:
armin.pendek@gmail.com

Hemsida:
http://mour.nu/

MOURs musik är ett flöde där det starka och det spröda samexisterar - en musikalisk spegling där MOUR med finstämt mäktiga detaljer återger känslan av stillhet och livfullhet i ett gränsland som befinner sig både i drömmen och verkligheten. Det balanserar säkert i utrymmet mellan flera genrers och nuddar vid dem samtliga utan att riktigt vilja ge sig till känna åt någon. Instrumentala lager och textrader smälts samman på ett sätt som gör att det inte liknar något annat. Sammanlänkningen av känslighet i textens berättelse och melodins förmåga att föra sig framåt med en konstant närvaro sveper lekfullt men också med allvarsam tyngd sin lyssnare med sig - här finns igenkänningen från var mans liv men det tar sig uttryck på sitt helt eget vis. Från första till sista ton berör det nya sound MOUR skapat och förmedlar på djupet en känsla som håller sina löften och bär lyssnaren hela vägen hem.

***

Skapandefasen av MOURs musik börjar med Armin Pendek men när euforin drabbar honom tar MOUR över och låten tillåts växa av sin egen energi och kraft, något som tydligt märks, inte minst vid framfranden live.

''Proiektet MOUR och vemodiga låten "Jag vill att vi drömmer" låter ungefär som Justin Vernons och Jonathan Johanssons kärleksbarn. Skitsnygg video också.”
– Musiktidningen HYMN

"Du är iu liksom Skånes Peter Gabriel"
– Kristoffer Triumf, Värvet

Alla artister →

LOVISA STENBERG

LOVISA STENBERG

Lovisa Stenberg är frilansande flöjtist som spelar kammarmusik, symfoniorkester och har flera olika projekt för barn. Lovisa är drivande i Lupuskvintetten som framför barnföreställningen Peter och vargen på ett medryckande och lättillgängligt vis. Duo Dynamique är en duo med flöjt och harpa, Lovisa och Gabriela, som har ett uppskattat program och en turné inbokad sommaren 2017. Lovisa spelar även i Trio di legno, trio i trä, som är en träblåsbaserad trio med en pianist. I deras program får man höra tvärflöjt, klarinett, basklarinett och olika saxofoner i kombinationer som inte hör till de vanligaste. Lovisa är även flöjtist i Smålandsoperan och spelar regelbundet i Malmö symfoniorkester och på Norrlandsoperan.

Bakgrund:
Musikerutbildning, 1998-2001 Malmö musikhögskola
Musik i framtidens förskola, Malmö musikhögskola
I/E tvärflöjt, 1994-1998, Örebro musikhögskola

Aktuella projekt:
Duo Dynamique, flöjt och harpa www.flojtharpa.se

Flickan som aldrig var rädd
Lovisa Stenberg-tvärflöjt, piccola, altflöjt
Katja Nielsen-kontrabas
https://youtu.be/hHUavZDR60Y

Sagobagaren
En föreställning för barn bestående av musik av Alice Tegnér, mer info finns på www.smalandsoperan.se

Trio di legno
Lovisa och Fredrik Stenberg samt Camilla Hellgren.

Lupuskvintetten
Träblåskvintett som framför Peter och vargen som en agerande ensemble.

Alla artister →

LOVE KJELLSSON

LOVE KJELLSSON

Kontakt:
lovekjellsson@gmail.com

Hemsida:
http://lovekjellsson.se

Aktuella projekt:
Dyr Tid – världsmusik
Barnet – indiepop
Moaivi – folkmusik
Knekke Greine – nycirkus
Foot in Face – nycirkus Plast - nycirkus Nesa i Jordan - nycirkus

Love Kjellsson är en musiker och kompositör som rör sig i gränslandet mellan modern cirkus och musik. Uppvuxen med folkmusik har han senare i livet sökt kombinera den med alternativ pop/rock. Han arbetar med digital produktion och syntar så väl som med traditionell sång, fiol och elgitarr.

I Moaivi – ett samarbete mellan Johanna Sevä och Love Kjellsson – skapar duon tillsammans modern samisk musik. Det är ett möte med två individer med radikalt olika bakgrunder men ett gemensamt mål att uttrycka sina tankar och känslor. Moaivis ljudbild är en blandning av joiktraditionen och den svenska violettraditionen med influenser från modern pop, rock och omgivande musik. Den meditativa atmosfären är inspirerad av gammal musik som syftar till att sätta publiken i kontakt med sina känslor. Musiken beskriver historiska händelser och kommenterar också det moderna samhället och livsstilen. Kompositionerna lämnar utrymme för improvisation för att låta musikens uttryck utvecklas över tiden.

Ordet Moaivi är samiskt språk och betyder kaos eller störning.

"Det låter både som elektronisk musik och folkmusik på samma gång. Som ett exempel på det senare är låten Riegádit med starka fioler som ingredienser. Det finns en lekfullhet för att skapa unika ljud [...] men under ytan finns allvaret."
– Lira

"Hur låter Moivis musik? Jo, väldigt lugn och mystisk, elektronisk, den är nästan tyst fast den låter hela tiden, full av små detaljer, ibland knappt hörbara sådana, mänskliga röster som talar och jojkar spöklikt."
– Zero Magazine

Utbildning:
Stockholm Dramatic University – Master of Fine Arts, Performance & Media
Malungs Folkhögskola – Traditional singing

Alla artister →

Marie Stockmarr Becker

Marie Stockmarr Becker

Marie Stockmarr Beckers musikaliska verksamhet förgrenar sig i olika riktningar och inklusive nutida musik, tidig musik på tidstypiska instrument, improvisation och performance. Mångsidig och lekfull utforskar hon musikaliska gränsland genom rösten från sitt instrument, altfiolen.

Alla artister →

ANNA SUNDBORG DONDELINGER

ANNA SUNDBORG DONDELINGER

Anna Sundborg Dondelinger är en frilansande violinist sen drygt 20 år med Skåne som bas. Mestadels är det vikariat och kontrakt i orkestrarna Malmö Opera, Mso och Hso men även mindre konstellationer, kammarmusik i kyrkor etc, tex Ensemble 11 baserad i Lund.
Hon undervisar också i violin på kulturskolorna i Helsingborg och Svedala vid behov.

Utbildning:
Musikhögskolan Malmö, musikerutbildningen 4 år, prof. A. Fischer, pedagogiskt tillval 2 år
Det Kongelige Musikkonservatorium Köpenhamn 2 år, P. Elbaek
Diverse masterclasses

Alla artister →

Folkmusikens Queen B

Folkmusikens Queen B

En exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet, en fanfar för hemlängtan.

Brita Björs ikläder sig rollen som Folkmusikens Queen B. Hon tolkar världsartisten Beyoncé fast via folkmusik, folkdräkt, folkdans och allmogekultur. Folkmusikens Queen B är en egensinnig soloföreställning som tilltalar såväl äldre hembygdsmänniskor som yngre hipsters.

Gamla folkvisor i moderna arrangemang som speglar Beyoncés tematik, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som för tankarna till en Beyoncé-kollektion, allt inramat av maffiga projektioner och ljussättning, en maxad allmoge-show för samtiden!

Urpremiären av Folkmusikens Queen B (tidigare Folkmusikens Beyoncé) gick av stapeln 18-20 aug 2017 på Bastionen i Malmö. Nu är föreställningen återuppstånden efter barnafödande och föräldraledighet. Med ny titel: Folkmusikens Queen B, och vidareutvecklad show.

"Upplev henne om ni kan. Lantbrukstjejen från Helsingland har omstöpt en popdrottning på sina egna villkor i en kompakt version av Beyonces album 'Lemonade'. Kärlek, otro, moderskap och rötter. Knallrosa strumpbyxor och lite knätofsar där bak liksom. Koreografi, rekvisita, film och tanke: Allt är så bra. Sårigt, tänkvärt, roligt."
– Smålandsposten juni 2018

”Folkmusikens QUEEN B tackar på Malmöfestivalen. Vi tackar också! Fantastiskt fin föreställning! Sann folkbildning och strålande sånginsats!”
– Publikröst Skånes spelmansförbund augusti 2018

”Tack Brita Björs för en fantastisk föreställning!! Känner mig fortfarande helt uppfylld, berörd och överväldigad av ett fyrverkeri av tankar och känslor inombords...” – Arrangör Hälsinglands Träteater augusti 2018

Alla artister →

Tropical Vampire

Tropical Vampire

Tropical Vampire är ett alternativt electropop-projekt av Anna Helmersson. Experimentell elektronica med hypnotiska rytmer och drömska ljudbilder. Med ursprung från Australien och numera baserad i Malmö har hon hunnit spela på en rad olika ställen i söder. I år släpptes Tropical Vampire två EP på begränsad upplaga kassetter under Malmös lokala Ghostdrone Records.Genom manipulerade samplingar, syntar, effektpedaler och feedbackloopar dras lyssnaren ner i ett kusligt ljudlandskap bestående av avgrundsdjupa ekon studsandes till catchy beats.

Alla artister →

Anna Helmersson

Anna Helmersson

Anna Helmersson är sångare, låtskrivare ljudkonstnär och musikproducent som jobbar främst med elektroniska kompositioner. I sitt huvudprojekt Tropical Vampire, använder hon sig av manipulerade samplingar, syntar, effektpedaler och feedbackloopar, medan andra elektroniska projekt som Body and Guts och Depressed040 orienterar sig mer kring ljuddesign.

Anna är ursprungligen från Australia och har bott i Sverige sen 2013 med bas i Malmö.
Från att i tidiga tonåren experimentera med eget material på en fyrakanalsbandspelare har Anna utvecklat ett alldeles eget sound av sköra toner sammanflätade i catchy hooks. Direkt efter gymnasiet började hon plugga till teater med ”The Actors Apprenticeship” program 2015 i Perth, Australia och tog sedan kandidatprogram i Mänsklig Anatomi från 2006 till 2009.
Efter flytten till Sverige började hon studera fri konst på Konstskolan Munka från 2013 till 2015 med Ljudkonst samt Performance som huvuduttryck.
Sedan dess har Anna ställt ut samt uppträtt med ljudkonst på olika gallerier inom Malmö och Helsingborg, hon frilansar som musiker, producent, ljudtekniker och dj.

Aktuella projekt:
Tropical Vampire
https://soundcloud.com/tropicalvampire
Avant-garde electropop

Body and guts
https://soundcloud.com/bodyandguts
Experimentell electronica/Elektroakustisk musik

Depressed040
https://soundcloud.com/depressed040
Synt/Industriell

Alla artister →

BÅTJAZZ

BÅTJAZZ

Kontakt:
emmav.d@hotmail.com

Hemsida:
http://drumvoicerecords.com/releases.html

Gruppmedlemmar:
Emma Denward – sång musik texter
Magnus Hjorth – piano musik
David Andersson – bas
Anders Vestergård – trummor

Emma and the Jazzcrusaders spelar låtar som man kan känna igen sig i när man känner sig glad och stark, men kanske också när man känner sig ynklig och rädd. I Båtjazz kommer tematiken
från havet och båtar, och med hjälp av berättelser och fantasifulla ljudliga illustrationer bjuds publiken in till en stämningsfull musikvärld där man får möta både fiskar som vill bitas och…ja vem är det egentligen man får möta ute i månskenet?
Den främsta målgruppen för är familjer med barn och skolbarn mellan 5 och 9 år.
Emma är jazzsångerska, rytmik och sångpedagog med många års erfarenhet av sång och undervisning. Hon har skrivit alla texterna och större delen av låtarna. Med sig i bandet har hon
fyra färgstarka jazzmusiker: Magnus Hjorth, piano och komposition, David Andersson på kontrabas och Anders Vestergård på trummor. Så häng med Emma and the Jazzcrusaders på en seglats i lagom bris, i storm eller helt utan vind i seglen!

För vem: Familjekonsert eller
skolklasser åk f-3 (i skolmiljö
publikstorlek ca 80 pers)
Tid: Ca 35 minuter
Scenyta: 4x6 m
Kostnad: Enligt överenskommelse
Teknik: Har egen eller enligt
överenskommelse

Alla artister →