MSQ

MSQ

MSQ 1 foto Jon Antonsson.jpg

Kontakt:
sven.midgren@gmail.com

Hemsidor:
http://triomsq.se

Gruppens medlemmar:
Sven Midgren - fiol
Allan Skrobe - gitarr/mandola
Tina Quartey - slagverk

Midgren|Skrobe|Quartey


Tre musiker, tre generationer, tre temperament som möts i ett samspel präglat av både sväng och intimitet, lek och allvar.

Med fiol, slagverk och mandola/gitarr tar de sig an både ny och gammal repertoar, musik som aldrig tidigare spelats in och annat som hörts många gånger förut.

Här delar de med sig av sina gemensamma “rastställen”, låtar att uppehålla sig vid en stund för att finna stadga, ro, och kraft.Tina Quartey är närmast en levande legend, startade sin karriär i Filarfolket och sedan Groupa under 80-och 90-talet och har sedan dess bidragit med sitt sväng och sin breda palett av ljud och klanger till en lång rad band och projekt inom både folkmusik och andra genrer.


Sven Midgren växte upp med just Filarfolket i hörlurarna och samtidigt omgiven av spelmän som matade på med traditionella skånelåtar på fioler. Han har sedan dess gjort sig känd som en av sin generations flitigaste dansspelmän, djupt förankrad i den sydsvenska traditionen, men med en stor bredd på sin repertoar. I hans spel paras driv och lekfullhet med innerlighet och dynamik.


Allan Skrobe har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt, men återvänder ständigt hem till den svenska folkmusiken. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.

Alla artister →