Lazy Afternoon

Lazy Afternoon

Kontakt:
info@lazyafternoonmusic.com

Hemsida:
www.lazyafternoonmusic.com

Gruppmedlemmar:
Bo Ahlbertz - vocals & bouzouki (x-Patrask) 
Cristina Säfsten - vocals & guitar
Jörgen Ahlqvist - melodeon & accordeon
Lars Johansson - bass
Maria Nordseth - percussions& vocals (Poeta Magica) 
Pontus Nordborg - guitars & vocals
Stefan Magnusson - drums & vocals (x-Patrask) 

Lazy Afternoon är Gotlandsbandet som levererar svängig Americana, en gryta med influenser från country, cajun, tex-mex, rock och irländsk folkmusik. En live-upplevelse som bjuder på lika delar musikaliskt hantverk och spelglädje, en musik omöjligt att sitta still till. Soundet skapas bl a av en ovanlig instrumentering med bl. a. durspel och irländsk bouzouki i förgrunden. Addera en bandledare som gärna blandar genrer för att hitta det bästa ”groovet”, och du har ringat in den genuina kvalitet som kännetecknar Lazy Afternoon.

Musikalisk livsresa ger soundet
Bandets grundare och låtskrivare är Bo Ahlbertz. Det är hans musikaliska livsresa genom olika genrer som format Lazy Afternoons speciella stil. Från en start som rockbasist i ungdomen, via multiinstrumentalist i folkbandet Westerness (Skotsk och irländsk) under 80-talet till sångare och irländsk bouzouki-spelare i folkrockgruppen Patrask under 90-talet. Och så under senare år ett växande intresse för Americana, inte minst de mer dansanta varianterna Tex-mex, Countryrock och Cajun. Runt sig har han samlat ett gäng med stor musikalitet. Där finns Cristina som delar “leadsångarrollen” med honom. Hon har dessutom en stor erfarenhet som körledare och bidrar med nya låtar. Mattias, multiinstrumentalist som spelar trummor och kajon och också skrivit låtar. Stefan, basist och mycket duktig på att skriva körstämmor. Jörgen som spelar treradiga durspel men började som basist. Maria som körar och spelar slagverk och slutligen Pontus som fixar allt på gitarr.

Citat/omnämnanden:
“To hear new ‘Tex Mex’ music from a Swedish band was in fact pretty surprising, but Bo Ahlbertz and his band ‘Lazy Afternoon’ are providing several good tunes in this style on their first record ‘Whatever!’. With ‘Texas Tornados’ clearly as influencing band, these guys have delivered an excellent album.“

ROOTSTIME.BE 2016-06-06 www.rootstime.be http://rootstime.be/CD%20REVIEUW/2016/JUNI1/CD5.html

Alla artister →